Tänään mielessä kurahaalarit, kasvomaskit, koronarajoitukset ja Kolmosen uudet sanat

Tästä piti tulla sellainen ajatuksenvirtaa juttu, johon kokoan vaan kaikenlaista. Sen sijaan kirjoitin lähinnä kahdesta asiasta joista en olisi halunnut: Kuluttamisesta ja kasvomaskeista.

Huomaan miettiväni kuluttamista nyt aamusta iltaan. Kuinka esim Juliaihmisen ”älä osta mitään turhaa paskaa” on samaan aikaan loistava kiteytys ja hiton vaikeaa. Mun ongelma ei yleensä ole se että shoppailisin turhaa vaan se etten tunnista oikeita tarpeitani ja sitten vielä sen jälkeen ostan sen väärin tai huonoa koska joku aleprosentti houkuttelee mut väärille teille.

En siis tiedä edelleenkään mitä on turhaa ja mitä on paskaa.

Esimerkki: olen vuoden, siis todellakin vuoden, kuolannut Kolmoselle (ikää vuosi ja neljä kuukautta) kurahaalaria. Ne näyttää niin käteviltä! Vieläpä yhtä tiettyä halusin, mutta koska olin niin innoissani kuosista päättelin että tämä on tämmöistä itselle luotua tarvetta ja toiveeni on varmasti turha. Ostin sen sijaan yhtäkkiä alennuksesta (-40%!!!) Rukan sadehousut ja takin. Ne ovat vähän pienet ja hankalat käyttää ja maksoivat silti enemmän kuin se kurahaalari. Yritin ostaa lisäksi edes jonkin kurahaalarin käytettynä, en löytänyt.

Ostin lopulta sen haluamani haalarin nyt, siis marraskuun lopulla, kun talvi on alkamassa. Ja toki se on sitten kuitenkin vähän liian pieni.

Että jos olisin vaikka ymmärtänyt silloin vuosi sitten että kyllä, vuorillinen kurahaalari on ihan hyvä olla ja sen voi ostaa vaikka uutenakin jos ei muuten löydy, olisi nyt monta kymmentä euroa rikkaampi ja lapsellani saattaisi olla sopivat varusteet siihen sadekauteen joka ensi keväänä sitten koittaa. Eikä maailmassa olisi taas kahta sadekamaa seuraavaa käyttäjää kaipaamassa.

En todellakaan kerro mikä tuo ostamani haalari on, ettet sinäkin saa huonoja ideoita, mutta muutakaan kuvituskuvaa ei nyt ollut.

Pois lukien yhteistyökuvat ole ottanut yhtäkään valokuvaa ns. oikealla kameralla kuukausiin. Haluaisin kuvata enemmän, miksi en tee sitä? Haluaisin myös kirjoittaa enemmän vapaata tekstiä, joten tässä ollaan.

Kirjoitin tähän listan noin kymmenestä ihmistyypistä jotka juuri nyt ärsyttää. Aloin ärsyttää itse itseäni ja pyyhin sen pois.

Kolmonen on alkanut tällä viikolla puhua kovasti. Se sanoo kaikista eniten joo-o, mutta myös ei, vauva, kakka, kissa, pupu, pusu, poppu (loppu), kenn (kengät), pillu (siis pallo) ja nyt sitten Ykkösen opettamana hänen lempisanansa on Hanne, joka lausutaan hangne. Olen siis taas yhdelle lapsistani vain geneerinen Hanne, mutta joskus jopa äiti ja ish.

Eräänä aamuna Kolmonen halusi herätä aivan liian aikaisin 5.15-6.00 sekin yritti vielä nukahtaa uudestaan ja oli ihan kiltisti hiljaa välissämme pohtimassa syntyjä syviä. Sitten se päätti että on aamu ja kokeili keinoista voimakkainta. Kysyi hiljaa ja kauniisti välissämme ”Hanne?”. Nainen nousi.

Sen sijaan toinen tyttäremme kutsui meitä samana aamuna nimillä Silmäpussi 1 ja Silmäpussi 2.

Menemme tänään ravintola Juraan Silmäpussi 2:n kanssa. Se tuntuu vähän ristiriitaiselta uusien rajoitusten kanssa, mutta tässä toisessa aallossa minä koen tärkeämpänä pitää maskia naamalla ja firmoja hengissä kuin istua kotona surkuttelemassa tilannetta. Eilen se meinasi vallata minut pitkästä aikaa, ahdistus tästä kaikesta. Sitten suljin uutiset ja pesin taas kaikki maskimme ja olo helpottui.

Kyllä se tästä.

Ei meillä lasketa mutta viimeistään viiden viikon päästä alkaa elämä jossa minulla on kaksi työpäivää viikossa. Silloin mulla on aikaa ja lupa tehdä muutakin kuin aivan välttämätöntä laskutusta tai kaupallista yhteistyötä tai sitä tekstiä jonka aloitin kuukausi sitten ja se jäi kesken. Tunnen jo kuinka sellaiset ”halusin vain kirjoittaa tämän” – tekstit alkavat puskea sormista läpi, mutta vieläkään ei ole niiden aika.

Aikaani on mennyt viime viikkoina myös yhteen uuteen verkkokauppaan! Appiukkoni jäi turvallisuushommista eläkkeelle ja halusi löytää mahdollisimman laadukkaita kasvomaskeja ihmisille. Hän etsi, testasi ja tilasi ison määrän laadukkaita maskeja ja minä autoin pykäämään kaikkea muuta kuntoon Shopifysta valokuviin ja tuotekuvauksiin. Niin että voitteko kaikki mennä ja ostaa Suojat Ovelle nimisestä kaupasta Suomen parasta (objektiivinen arvioni) valikoimaa kasvomaskeja.

Lupaan että kun löydät itsellesi hyvin istuvan maskin, sitä on kiva käyttää. Oma suosikkini on tämä Pure Waste, mutta tänään tilaan vielä tuon Globe Hopen kukallisen testiin.

Tähän lopetan tänään sillä ne laskut odottavat. Käyttäkää maskia, kestäkää vielä, jatketaan yhdessä etänä <3

4 Kommentit

 • A

  Minulla on tuo Globehopen kukkamaski ja pidän sitä edelleen näteimpänä maskina mitä on ja oon kyllä tyytyväinen ostokseen. Miinusta siitä, että kutistuu pesussa ehkä hiukan liikaa (miehen harmaa saman merkin maski pysynyt paremmin koossaan) ja sisällä oleva kuitukangas nuhjaantuu (mietin että kuinkahan monta pesua se kestää). Mutta nätti ja istuva maski ja jos jaksaisi silittää pesun jälkeen, niin ois erittäin jees (en jaksa). Kokeilin eilen ekaa kertaa kertakäyttömaskia (eka oli itse Prismasta ostettu suomalainen kansalaismaski, se oli oikein hyvä, niitä siis lisää jemmaan! ja HUSin koronatestauspisteesta (ilmaiseksi!) saatu maski oli ihan susi, ei jatkoon). Sen huomasin, että kertakäyttömaskin läpi on helpompi hengittää, mutta ekologisuus mielessä käytän kangasmaskeja aina kun järkevää (tässä kohtaa aattelin, että flunssaisena koronatestiin menossa mieluummin heitän maskin roskiin kun alan keittelemään).

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihana kuulla et se on hyvä, oon aatellu just sen saman ostaa ite!

 • Tiina

  Silmäpussi 1 ja Silmäpussi 2. Sain ehkä just äsken kaikki kolme lasta hiljenemään omiin sänkyihinsä ja ehkä vedin hörpyn vuoden parasta viskiä nenään revetessäni, kun luin tätä! Aivan mahtavaa ajatuksenvirtaa! Keep it up, Hanne. Omakin harmaan koronasyksyn arjen tallaaminen on ihan pikkasen helpompaa, kun voi olla olematta tämän maan ainoa Silmäpussi!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   hahahahahaha SORI 😀 😀

Tämän viestin kommentit on suljettu.