Toukokuu 2017

valeäiti talo

Vappumaljat skoolataan omien kallioiden päällä hetki sitten saadun rakennusluvan kunniaksi. Hetki on juuri niin juhlallinen kuin se puolitoista vuotta sitten silmissäni näin. Aurinko lämmittää ihanasti tyynellä kalliolla ja naapuritontilla kaivinkone laittaa parastaan. Mättäät lentävät ja kivikasat siirtyvät, me ihmettelemme vieressä. Ihan pian on meidän vuoro.

Kaikki etenee nyt rytinällä, kirjaimellisesti. Tontille tulee heti vapun jälkeen iso kyltti, jossa kerrotaan meidän nimiemme saattelemana että tähän aikoo nousta joku talo. Hullua!

Lähes ensimmäisenä lämpimänä kevätpäivänä, 15.5. tarkalleen ottaen, kaivuri siirtyy tonttimme kohdalle ja alkaa rapsuttaa.

Historiallisen kylmän toukokuu päättyy aurinkoon ja hienoihin hetkiin. Tontilla pidetään aloituskokous ja sattumalta seuraavana päivänä dynamiitit sanoo PUM.

Siinä on kuoppa. Iso kuoppa.

 

 

JAA
2 Comments
 • Liisi
  kesäkuu 10, 2017

  Rakennuslupa 🙂
  Onnittelut!!
  Me aikanaan allekirjoitettiin lupahakemukset ovenraosta, kun oltiin vatsataudissa. Mestari kävi hakemassa nimet papereihin kirjailmellisesti ulko-oven raosta 😀
  Eikä sen juhlallisemmin mennyt lupien saaminenkaan, kun oltiin just muutettu evakkokämppään ja mies sanoi illalla jossain sivulauseessa: ”ainiin, ne luvat tuli tänään.” Sitten me jatkettiin kamojen purkamista, ihan kuin se ois sanonut tyyliin ”huomiseksi on luvattu sadetta” tms.
  Se siitä rakentamisen romantiikasta 😀 Mutta onneksi ryhdyttiin, lopputulokseen ollaan enemmän kuin tyytyväisiä!

  • Valeäiti
   kesäkuu 11, 2017

   Haha voin niin kuvitella ton muuttolaatikoiden keskellä tapahtuneen ?? kiva kun löysit tänne uuteen valeäitiin!