Vesiselvä vappu

Vappu on tänä vuonna meidän taloudessa varsin perinteinen. On roiskuvia nesteitä ja punaisia pilkkuja.

Juhlat, joihin veimme muutakin kuin lahjan. Ja saimme epätoivotun goodie bagin.

Tai sitten sen voi lausua niin että sunnuntaina kumpikin lapsi sairastui yhtäaikaa rajuun vatsatautiin, jonka myös yours truly sai, ja sitten siitä maanantai-iltana elämän puolelle kiipeilessämme Ykkösellä näkyi ensimmäiset näppylät. Se V-sana.

Nyt on menossa päivä 3 ja näppylöitä on satoja. Kutiavia, kipeitä, punaisia, märkiviä, inhottavia näppylöitä on pelkässä leuassa kymmeniä ja kymmeniä. Ne ovat turvottaneet kummankin silmän melkein kiinni. Niitä on kädessä, selässä, mahassa, naamassa, päässä, korvassa, suussa ja luomen alla. Niitä on paikoissa, joissa ei kuuluisi olla yhtään mitään muuta kuin ihoa tai limakalvoa.  Voisin vaikka vannoa että niitä syntyy edellisen näppylän alle.

Minulla on vain muutama toive, eikä niistä yksikään liity Vappuun. Että voisin ottaa vaikka edes sata noista näppylöistä itselleni. Että voisin sanoa että jokin lääke auttaa. Että voisin upottaa koko lapsen helpottavaan jääkylpyyn. Että pahin olisi jo kohta takana. Että Kakkonen saisi saman jo tänään. Että itse jaksaisin jo seistä pidempiä aikoja. Ettei yksikään juhlien raskaana olevista vieraista tai heidän lapsistaan saisi a) vatsatautia b) vesirokkoa (ainakin ensimmäinen toive on ollut jo turha).

Onhan tästäkin jotain positiivista haettava. Jos kerran on pakko sairastaa flunssa, vatsatauti ja vesirokko samassa kuussa, on tietysti hyvä että ne tulee ihan peräti samalla viikolla. Menee nopeammin. Lisäksi mummit ovat sairastaneet taudin aikanaan (mitähän sekin on ollut ilman allergialääkkeitä?), joten hoitojoukkoja löytyy vähän vatsatautia enemmän seuraavaksi viikoksi. Tai kuudeksi: Ykkösen sairasloma, jonka aikana Kakkonenkin sairastuu ja siihen päälle jälkitaudit. Miksei yksi oksutautiktin. Hups, meni negatiivisen puollelle. Noniin, iloa: voihan se olla että tästä saadaan vielä vaikka vesirokkobileet aikaan, onko halukkaita osallistumaan?

Tarjoan skumpat vesirokkobileissä!

Pari faktaa (oikeammin täällä): Vesirokko itää oireettomana 2-3 viikkoa, ja tartuttaa jo sinä aikana. Pelkkä samassa huoneessa oleilu tartuttaa ja tauti on vaarallinen tautia sairastamattomille, erityisesti raskaana oleville ja vastasyntyneille. Joten jos ette halua viettää aikaanne täysin karanteenissa muista lapsista, ottakaa hyvät ihmiset se rokotus. Jos mahdollista, ottakaa se yksityiseltä, koska sen saa saman tien, päivystykseen marssimalla. Me jäimme odottamaan julkisen puolen reseptiä, ja olisimme käyneet tällä viikolla rokottamassa. Hah. Rokotuksen voi muuten ottaa vielä 72h mahdollisesta tartunnasta, joten ei ole myöhäistä vaikka näkisitte yhden näpyn leikkikaverin naamassa.