Viime aikojen parhaat oudot jutut

WhatsAppailu Ykkösen kanssa. Pääosin asiallista tiedonvaihtoa, sitten jonkun verran mahtavaa höpö höpöä. Emojit on parhaita ja uhkailu toimii!

*

Päivä, jolloin huomasin että tyttäreni on loistava jekuttaja. Ykkönen vietti flunssapäiväänsä Insinöörin toimistolla ja tylsistyi. Soitti siis minulle. Neuvoin keksimään jonkin pienen jekun iskälle, piirrä vaikka jotain hassua sellaiseen lappuun ja laita se näyttöön kiinni niin että isi näkee sen kun tulee takaisin palaverista.

En olisi ikinä uskonut että tyttäreni tilannetaju riittää näin hienovaraiseen vitsiin.

”Siinä lukee T.Heidi”, Ykkönen laittoi whatsapissa mulle. Paras.

Juuret, kivet, kepit ja muut aarteet, jotka kaikki kuvastavat ”meidän rakkautta äiti”. Löydän ja saan niitä päivittäin 3.5kpl. Yhden pahalta haisevan juuren ja kolmen kiven kanssa Kakkonen istui tunnin päiväkodin pihalla ja odotti että tulen päästäkseen antamaan ne minulle. Sitä iloa kun sai runtata äidin käteen melko hikiseksi muttuneet aarteet! Ehkä vähän pakahduin: yhtä aikaa liikuttavaa ja kamala piikki – voi kun en olisi aina viimeinen hakemassa! Tämän löysin taskustani kesken erästäkin työpäivää:

*

Kun lapset leikkivät yhdessä sairaalaa ja ultraavat Ykkösen mahassa olevaa vauvaa. Sillä oli kuulemma pitkä tukka ja huonot aivot. Tosin lääkärin mielestä sillä oli murtunut käsi. Tiedä häntä.

*

Toivelaatikko, johon Ykkönen sai kirjoittaa mitä halusi eniten maailmaan lisään. Arvannette:

*

Metsäretket koko perheen kanssa. Alun vastustelun jälkeen kaikki kuitenkin rakastaa siellä mesoamista ja yleensä päädytään kävelemään tunti putkeen. Ykkönen tiivisti asian hienosti: ”Metsässä ei voi itkeä kun alkaa väkisinkin hymyilyttää”. (Tulee toki vielä joskus myös oppimaan että metsässä on itse asiassa tosi hyvä itkeä).

*

Uimahallireissut. Olen tainnut ennenkin niitä hehkuttaa, ja edelleen joka kerta kun sinne menemme (noin kerran vuodessa) ilahdun siitä että lapset näkee kaiken kokoisia ja näköisiä ihmisiä ihan au naturel. Oppivat katsokaas että kaikki ihmiset ovat kauniita. Ykkönen taitaa joka kerta oppia myös jotain minusta, sillä hetken ihmeteltyään hän huutokuiskasi minulle kauniisti

”Äiti miksi kaikilla täällä on isommat tissit kuin sulla?”

Uimahalli, never again.