Vuorokauden ajaksi pois kotoa – tärpit 2h Helsingistä

Saatiin Insinöörin kanssa hääpäiväksi lapsenvahti ja lupaus olla pois ihan peräti yön yli ja vaikkapa vuorokauden verran, hurraa!

Sitten kauhea paniikki päälle – mitä me tehtäisiin? Tietysti sain taas kaikki vastaukset teiltä Instagramista joten tässä teidän ja mun vinkit koottuna! Lopussa myös vastaus siihen mikä me valittiin ja miksi.

Jutussa näkyvät lainaukset on teiltä tulleita kommentteja Instagramissa, kuvat on aivan random otantoja menneiden vuosien lomameiningeistä.

Ensimmäisenä kohteena esittelyssä… Helsinki? Sitä esittelee myös näemmä puolisoni Laura Satamo.

Vuorokauden pariskuntaloma alle 2h Helsingistä

Oma koti

Okei ensimmäisenä pakko nostaa tämä vaihtoehto, joka viimeksi tehtiin ja se oli IHANAA. Lapset lähti la aamulla mummolaan ja me menimme pitkälle lenkille. Pötköttelimme lenkin jälkeen saunan lämmetessä bissen ja lehtien kanssa olkkarin lattialla lueskelemassa ja lopulta raahauduimme saunan kautta johonkin ravintolaan tullaksemme illalla takaisin kotiin syömään irtokarkkeja ja katsomaan telkkaria.

Bonus: saa kerrankin olla omassa siistissä, tyhjässä, hiljaisessa kodissa. Ei mene aikaa ”hukkaan” matkoihin. Riski: Ollaan tehyt tämä noin viisi kertaa ja tasan kerran ollaan oltu tekemättä puutarhahommia tai töitä. Iso riski ajan väärinkäyttöön!

Ne isot kolme: Tku, Tre, Hki

Turku: Turku on aina hyvä, kerta kaikkiaan. Yö vaikka Kakolassa, kymmeniä ihana ravintoloita, ystäviä joiden kanssa mennä oluselle, Samppalinna (jos oikein kesä iskee!), meri, Ruissalo, pienet putiikit…ah. Oltaisiin jo matkalla Turkuun ellei käytäisi siellä muutenkin ihan tosi paljon.

Tampere: Periscope, munkit, siivet, shoppailu, tunnelmaa, saunat, Manse <3 Tästä tämä ajatus meilläkin lähti että pitäisikö mennä Tampereelle pitkästä aikaa. Siellähän on melkein jos spårakin!

Helsinki! Kyllä se on kuulkaa niin että melkein parasta on olla omassa kaupungissa turistina. Käydä vaikka Löylyssä tai Allas Sea Poolissa, leffaan Rivieraan ja syömään ihan mihin vain (eli ei millään keksi minne ja sitten kaikki on jo täynnä), shoppailla Fredat, Annankadut, Yrjönkadut (Nudge on paras kauppa ikinä!) tyhjäksi ja sitten käydä vielä jollain pullalla Espan puistossa. Tai sitten ei keskustaan ollenkaan vaan vaikka Kallioon koko rahan edestä, Helsingissä todellakin riittää ihanaa tekemistä kahdestaan ja siellä pääsee aivan täysillä lomatunnelmaan kun ei juuri ikinä keskustassa käy, saati kokonaista vuorokautta. Hotellisuosituksiani: F6, Haven, U14, Lilla Roberts, St. George, Lapland Bulevardi, Klaus K, Indigo; uudemmista kiinnostaa Valo ja Konepaja sekä Noli Studios.

Muiden kaupunkien romantiikkaa

Porvoo: Vanhan kaupungin tunnelma on ihan omansa ja kaupungista löytyy ihania yösijoja ja ravintoloita, kivat pikkuputiikit ja kaunis jokikin. Insinöörin kotikaupunkina Porvoo on meille tosi rakas ja ainakin kerran kesässä käydään! Suosittelen että menkää Linnamäelle kävelylle (joku tässä talossa asuvista kosi yhtä toista siellä vuonna 2006 <3), syömään esim Zum Beispiel, SiCaPelle tai Meat district, torin laidalta jäätelöt ja lasi skumppaa joen varrella Porvoon Paahtimosta. Aamiaiseksi ehdottomasti Café Aatos! Hotelliksi vaikka Onni tai Pariisin Ville, pakollinen vierailu Riimikkoon tietty myös!

Porvoon rinnalle nostan Loviisan, jota moni myös suositteli: käytiin itse siellä viime kesänä ja se oli super kiva! Oli ne suolaiset munkit ja..rankkasade 😀 tänne uudestaan kyllä!

Samoille huudeille mainitaan vielä Kotka, joka samoin nähtiin viime kesänä ja ehdottomasti kiva yhdenkin yön kohde! Sapokka kannattaa ainakin tsekata, samoin Meripuisto! ”Tuurimatka Varissaareen ja ruokailu siellä”

Hanko: no siis Hanko! Suomen Riviera tai Hamptons! Ehdottomasti ykköskohde luontoa, ruokaa, urheilua, meininkiä, putiikkeja ja merellistä elämää rakastavalle. Regatta on heinäkuussa tietysti ykkösjuttu, muta kyllä kauniit villat ja Neljäntuulentupa muinakin kuukausina puolensa pitää. Sopii: vesiurheilusta nauttiville pariskunnille. Ei sovi: pariskunnille, joissa vain toinen nauttii surffaamisesta.

Fiskars: Kaunis ruukkimaisema, hiljainen tunnelma, upea luonto ja hyvää ruokaa. Toimii aina, myös vain päiväreissulle!

(Suomen hipsterein kylä) Mathildedal: Tämä sai ehkä eniten suosituksia! Kuulemma on ihana ihana ihana, kaunis ja söpö ja kivoja putiikkeja. Kuvaus ”suomen hipsterein” sai kyllä kiinnostumaan tästä isosti!

Hämeenlinna: yllättävän monta mainintaa tälle! ”Aulanko on kaunis, näkötorni on kiva!” ”Kansallispuisto, englantilaistyyppistä puutarhaa, uintia, lenkkeilyä”

Lahti: myös Lahti nousi hämmästyksekseni listalle, Hanna G on tehnyt hienoa vaikutustyötä! Lahti on meille toisen mummolan paikkakunta, joten emme nyt ihan näe sitä romanttisena kohteena mutta on toki kiva kaupunki!

Lappeenranta: ”kaunis ja junalla matka 1h58min”. Riittää perusteluiksi!

Kouvola: ”Repovedelle vähän vaeltamaan ja uudistettuun Vaakunaan yöksi”. ”Olhavanvuorelle piknikille, Mimosan Aitoon syömään ja Tykkimäen saunalle polskimaan.”

Kylpylät, resortit ja yhden paikan ihmeet

Hotelli Sveitsi / Hyvinkää: Täällä kävin Ykkösen kanssa viime kesänä ja mietin että haluaisin tänne Insinöörin kanssa! Tosi kauniit luontopolut, joilla voi mennä juosten tai pyörällä, hirveästi erilaista kiipeiltävää ja jopa oma leffateatteri ja pakohuone! Tosi kiva ja helppo yhden kohteen visiitti.

Hanaholmen, Espoo: Urheilua, ruokaa, hengailua ja kaunis miljöö 500m metropysäkiltä! Gym + spa kyllä kiinnostaa!

Långvik: Kirkkonummen ykkösspa (ja ainoa?). Erityisen sopiva pariskunnille sanoisin; kaunis, tyylikäs kylpylähotelli kivan miljöön keskellä. Ruoka hyvä!

Mustion Linna: ”Upea miljöö, ihana, nätti, luonto lähellä. Hyvää ruokaa!”

Haikon kartano: Klassikko!

Töyrylän kartano: ”koska tunnelma ja isäntä 💎💎”

Tuusulan Krapihovi: ”erinomaista safkaa ja rentoilua”. Jännä kortti, Tuusulaa en olisi arvannut!

Järvisydän rantasalmella, tämä sai monta lämmintä suositusta

Vanajanlinna: Nimeä enempää perusteluita ei herunut.

Suomenlinna: tämä oli vähän yllättävä mutta hyvä ehdotus! Suokki on aivan maaginen ja hyvä lomakohde vaikka asuisi ihan vieressä.

Vallisaari + tentsile: Loppuun nostan vielä mahtavan kesätekemisen joka itse tehtiin pari vuotta sitten: Hengattiin päivä Vallisaaressa ja vuokrattiin siellä SUP-laudat. Mentiin yöksi telttaan joka on kiinnitetty irti maasta, puuhun! Oli ihana päivä ja ilta!

Mihin me päädyimme?

Ei olla vieläkään päätetty voi hyvänen aika sentään! Teemme tätä valintaa toukokuun puolivälissä, joka vähän vaikuttaa: säät ei ole ihan kesäkaupunkien puolella ja monessa paikassa sesonki ei ole vielä kunnolla alkanut. Moni kohteista on myös jo tosi tuttuja ja nyt alkaa vähän laiskottaakin. Pitäisikö kuitenkin jäädä vain kotiin ja tehdä puutarhahommia (ei)..?

Auttakaa, mihin mennään!

18 Kommentit

 • Sylvia

  No meillä ihan sama tilanne. Ekoina tuli mieleen Hämeenlinna Aulankoineen. Mut päätettiin mennä Manseen. Taas. Kirpparit ja kaliaa. Lenkkarit otetaan mukaan näön vuoksi.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Manse on aina hyvä, lenkkarit erityisesti noin hyvät <3

 • Jennithinks

  Nyt o paha! Lähtisin teinä tän listauksen perusteella mathildedaliin, ihan vaan siks että tätä lukijaa kiinnostais sit kuulla millainen oli! 😂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Olis valittu se mutta TÄYNNÄ!

 • Heidi

  Valitsisin paikan sen perusteella missä ette ole vielä käyneet ja mikä on lähellä (toi max. 2h ajoa on hyvä).

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Jep, valittiin ESPOO 😀 😀

 • Riina

  Lappeenrantaan tekemistä:
  – Linnoitukseen kävelylle ja ehkä taidemuseoon tai Etelä-Krjalan museoon tai ratsuväkimuseoon ja kahville Majurskaan (wanhanaikinen+pikkuinen putiikki)
  – Sataman alue hiekkalinnoineen on myös kiva kävelykohde, siellä ehdottomasti SaramaSannista vety tai atomi ja kahville Lehmus Roasteryyn. Kasinossa on hyvä seisova pöytä ja Prinsessa Armadalla pääsee vähän Turun jokivarren tunnelmaan
  – Kauppakeskuksiakin löytyy muutama, Iso-Kristiina ja Galleria niistä isoimmat
  – Volkoffin museossa voi lounastaa tai ainakin ennen

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos!

 • P

  Aulangon näkötorni on kiinni, joten Hämeenlinnaan suunnatessa se kannattaa huomioida.

  Mathildedal on ainakin kesällä myös älyttömän ruuhkainen, kun siitä on tullut niin muodikas kohde. Viime kesänä odotettiin pitsoja oikeasti kauemmin kuin missään koskaan ja suklaapuodin jono ulottui ulos saakka jne. Siis varmasti kiva, mutta jos ihmispaljous ärsyttää, sinne ei kannata mennä.

  terv. positiivisella tuulella tänään, näköjään 😅

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ah, hyvä kuulla, kummatkin! Mathildedal olikin täynnä tuonne syyskuulle asti joten se jäi pois vaihtoehdoista..

 • Hanna

  Jalolautta. Varaa koko järvi. The Best.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Tykkään ajatuksesta varata kokonainen järvi!

 • Anni

  Jos valintaa ei ole vielä tehty niin kannattaa tsekata Lehmonkärki Asikkalassa ja siellä Haasi – Mirror houses. Täällä vietettiin juuri omaa hääpäivää ja oli kyllä hieno kokemus! Ihana paikka, upea maisema ja ”mökkiin” toimitettu illallinen (kuten myös aamiainen) loistava 👌

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kuulostaapa ihanalta!

 • Nita

  Tampereelle ehdottomasti, nähtävää riittää, ruokakulttuuri hienossa lennossa, joten tarjontaa riittää. Brunssille Cafe Pispalaan, ilallinen missä vaan ja yöpyminen Hotelli Lillanin romanttisessa ympäristössä vanhassa puutalossa Viinikassa nauttien aamulla ihanan ja kehutun aamupalan. Tällaista mietin omalle staycationille.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Tampere on kyllä ihana!

 • Tessa

  Apua, miten te ihmiset uskallatte elää noin huoletta. Nää kaikki vaihtoehdot kuulostaa IHANILTA, mutta mä uskallan just ja just telttailemaan johonkin (omat eväät mukaan ettei tartte käydä kaupassa),

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Koska en ole riskiryhmää uskallan mennä suositusten nojalla kaikki varotoimenpiteet huomioiden 🙂

Tämän viestin kommentit on suljettu.