27.2. on se päivä – Valeäidin nauhoitukset tulee taas!

”Valeäidin nauhoitusten toinen tuotantokausi on totisinta totta ja alkaa joskus syksyllä, ehkä.”
– Valeäiti, syyskuu 2017.

Jollei helmikuuta lasketa syksyksi, voidaan todeta että olin tuossa puolisen vuotta sitten melko naiivi. Mutta nyt! Nyt sen uskallan luvata: toinen tuotantokausi alkaa alle viikon päästä, tiistaina 27.2.! NO NYT! BOOM! Ja mitä kaikkea muuta ne nuorta leikkivät keski-ikäiset sanovatkaan!

Vieläkin pelottaa, alkaako kausi oikeasti viikon päästä. On tässä vielä muutama pieni yksityiskohta tekemättä ja studioonkin pitäisi vielä sitä ennen ehtiä (mutta studio ei ole minun aion ehtiä – listallani!). Mutta luotetaan prosessiin ja ennen kaikkea deadlineen, se on aina varma ja rakas muusa. Sitten pitäisi enää luottaa siihen että kaudesta tulee kova, joka oli toinen syyskuussa lupaamani asia.

podcast perhe

Kärsin ajoittain podcastin jälkeisestä masennuksesta. Se on omakeksimäni hellittelytermi tilanteelle, jossa kaikki jo tehty tuntuu tyhjältä, huonolta, turhalta. Silloin en oikein edes muista nauhoittaneeni hirveästi jaksoja, saati että ne olisivat olleet hyviä. Vasemmalta ja oikealta pukkaa uusia kuumaakin kuumempia podcast-sarjoja ja minua hirvittää. Jaksaako kukaan enää kuunnella yhden mutsin ja sen vieraiden jorinoita?

Silloin paras lääke on tunkea valkoiset napit korviin ja kuunnella joku jo tehdyistä jaksoista. Poikkeuksetta kasvoille nousee häkeltynyt virne. Onpa tämä hyvä! Toinen hyvä lääke on katsoa purkitettujen jaksojen listaa. Huh mikä kattaus aiheita ja vieraita, kuka tämän kaiken on oikein saanut aikaan?

Ai niin, minä. Minähän se silloin kesän korvilla istuin alas ja kirjoitin haavevieraani ja -aiheeni exceliin. Hahmottelin jokaiselle vieraalle aiheen tai jokaiselle aiheelle vieraan. Osaa vieraista metsästin todella, todella kauan ja osa tipahti syliin kuin pyytämättä. Siitä lähinnä kiitos Wecastin porukalle, joka on tässäkin kaudessa ollut aivan korvaamaton tuki!

Ja niin se vain tuli kasaan. 11 jaksoa (yksi vielä uupuu, mutta luotan prosessiin) tai seitsemisen tuntia ajanvietettä joka saa ajattelemaan, nauramaan ja tällä kertaa melko varmasti myös itkemään. Kauteen mahtuu surullisia tarinoita, hätkähdyttäviä kommentteja ja viisaita lauseita; yllättävää komiikkaa ja häpeilemätöntä naurua.

hauska podcast

Kakkoskausi alkaa valloittavan Jani Toivolan seurassa, kun puhumme vanhemmuudesta ihmissuhteena. Heti Janin perään kyynelkanavat aukeavat Elinan kertoessa kuinka menetti esikoisensa kohtukuolemalle ja mitä hyvää siitä seurasi. Kolmannessa jaksossa Anna Puu puhuu avioerostaan ja ruodimme yhdessä parisuhteita. Samaan teemaan päästään myöhemmin myös maailman parhaiden Lauran ja Päivin kanssa, jotka kertovat kaikki salat pitkään parisuhteeseen. Näiden välissä satoja synnytyksiä kokenut kätilö Heli kertoo, mitä synnytyssalissa oikeasti tapahtuu, opettajat koulusta ja tarhasta kertovat mitä koulukiusaaminen lastemme arjessa on ja mitä sille voi tehdä, Aino kertoo kuinka elämä muuttuu kun pieni lapsi menettää isänsä ja Hanna G kuvailee elämää monikkoperheessä.

Lisäksi vaihdamme kuulumisia ystäväni kanssa kuvien kautta, Lindusius avaa perheensä ihanan erityistä elämää ja ihan kauden lopussa kuullaan totuus perheestä kun studioon saapuu kaksi alakouluikäistä vierasta Pikku-Kalle-vitseineen. Niin siistejä tyyppejä kaikki! Niin kova kausi! BOOM jne!

podcast suomeksi

Valeäidin nauhoitukset iTunesissa ja Acastissa

Valeäidin nauhoitusten toinen kausi alkaa tiistaina 27.2.,  lähes päivälleen vuosi ensimmäisen jälkeen. Nauhoituksia voi kuunnella iTunesista, Acastista tai mistä nyt satutkin podejasi kuuntelemaan. Koko ekan kauden löydät tästä ja ohjelman omilta Facebook-sivuilta saat joka tiistai linkin uuteen jaksoon. Jaksojen aiheista kummuneet ajatukset sekä jokaisen jakson oman linkin löydät tietysti myös blogin Podcast-sivuilta.

Ai kamala, tästä se lähtee. Voi onnea!

9 Kommentit

 • Kässäri

  Ihanaa, että jatkoa pukkaa! Vieraat ja aiheet kuulostavat lupaavilta.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Jännittää ihan itseänikin, toivon että tulee niin kova kausi kuin paperilla! 🙂

 • Arto

  Löysin podcastisi vasta vähän aikaa sitten, mutta se olikin sitten pakko kuunnella heti koko ensimmäinen tuotantokausi. Vielä hienompaa oli huomata, että lisää on tuloillaan. Lukeutuu ehdottomasti omiin suosikkeihini!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Jee, mahtavaa kuulla että tykkäät! Toivottavasti tämä toinen kausi täyttää odotukset 🙂

 • Maiju

  No jes! Pitääpä lähteä heti tiistaina lenkille niin saa korvanappeihin laatujuttua ;). En tiedä olenko kommentoinut edes blogissasi aikaisemmin. Löysin tänne ehkä puoli vuotta sitten ja susta on tullut ihan mun lemppari – sun huumori uppoaa ja elämäntilannekin menee aika yksiin, no minus toi talon rakennus.
  Jatka samaan malliin, kirjoitat loistavasti!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos Maiju, olipa mukavasti sanottu! 🙂 Tiistaina sitten lenkkeillään porukalla, itse siellä varmaan ihmettelen että mitä tuli tehtyä 😀

 • annamilano

  Hyvaan paivaan heraa, kun korvakarkkina on Valeaidin nauhoituksia tai kovaa metallia ???

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No jee! Ainakin toista voin tarjoilla! 🙂

 • Paluuviite: Mitä yhteistä on minulla ja Jani Toivolalla? - Valeäiti

Tämän viestin kommentit on suljettu.