Miksi meille tapahtuu aina jotain tämmöistä!?

Siiiiiis miten tämä voi mennä näin. Kun kirjoitin tässä yksi päivä siitä, että blogissa oli ennen enemmän eritejuttuja ja linkkasin siihen tämän vanha jutun, niin sitä tehdessäni mietin, että jännä, en muista kyllä mitään tommosta eeppistä kakkashow:ta. Minä se aina muistelen, ettei meillä nyt niin ihmeellisiä sepa- tai nipatilanteita ole ollut, mutta jotain näemmä kuitenkin!

Varmaan se oli vain toi yksi kerta?

Ystäväni voisivat kertoa toisin. Elämäni pahimmat ”hetkinen onko toi kaikki…kakkaa??” -tilanteet on kaikki tapahtuneet ystävien luona, ja tietysti juuri niiden, jotka aikana ennen lapsia eniten mietti, että uskaltaako lapsiperhettä tänne päästää kun on tuo uusi villamattokin ja minä olen niille ollut aivan että ei huolta, ei tältä ikinä tule mitään sellasia yllätyksiä.

No, nyt voisin kirjoittaa sen viimeksi linkkaamani tekstin melkein uudestaan. Olemme siirtyneet aikaan, jossa niillä samoilla ystävillä on isompia lapsia ja sen myötä ns kivoja asioita. Helposti särkyviä, vaikeasti pestäviä, tiedättehän.

Jos tämä olisi vuosi 2012, kirjoittaisin juuri tämän blogitekstin:

Tiedätkö sen tunteen, kun katsot, että mitäs sotkua tuossa lapsen jalassa on ja sitten kuulet sen lapsen sanovan pikkuisen hätää äänessään ”kakka” ja kylmä hiki alkaa valua selkääsi pitkin?

Tai sen, kun katseesi seuraa lapsen jalkaa, määrittäen tilanteen vakavuutta ja samalla sekunnilla muistat, että olet ystäviesi vastavalmistuneen upean saarimökin olohuoneessa, siellä missä he olivat juuri esitelleet, kuinka paljon ovat nähneet vaivaa sen eteen, että ovat löytäneet lähes kaikki upeat kalusteet käytettynä ja että se kakasta ilmoittanut lapsi käveli juuri luoksesi sen olohuoneen Torista ostetun vaalean maton poikki?

Entä tiedätkö sen, kun alat tutkia tilannetta, ja huomaat, että kakka on todella tuulettimessa, eikä ainakaan vaipassa vaan kaukana sen ohi, yli ja ympäri ja kun sanot ääneen, että voi ei tällä on kakka tullut ohi, alkavat ihmiset ympärilläsi sanoa

Hyiii sitä on matolla! 

Hei sitä on täällä sohvallakin! 

Hei vitsi mä oon astunut siihen…mäki!

ja tiedätkö sen, kun et enää kuule enempää, koska olet kiidättänyt lapsen ulos talosta, omat vaatteesi todennäköisesti jo täynnä kakkaa ja mietit vain että MIKSI TÄÄLLÄ MIKSI NYT ja miten paljon tämä tulee meille maksamaan ja me ei enää ikinä matkusteta mihinkään?

Etkö? Onnekas sinä.

En minäkään toki tiedä. Mutta sanottakoon silti, että tein itselleni pienet muistiinpanot:

  • Ei moneen vuoteen vierailulle kotiin, jossa ei enää ole pieniä lapsia, ja jossa on siksi kaikkea ihanaa ja rikki menevää
  • En enää koskaan sano ”ei tää ikinä puklaa / ei meil koskaan tuu mitään nipoja” enkä ainakaan silloin jos vaarassa on jotain vaaleaa
  • Tai no, ei enää ikinä ihan pieniä lapsia ja tälle viimeiselle nyt vähän isompia vaippoja kiitos

9 Kommentit

  • Paula

    Ihanaa, sun blogia voi kommentoida! Olen ollut alkamaisillani kirjoittaa lukuisiin teksteihisi kommentteja, kuten ”ihanaa, että kirjoitat vielä dinosaurusten (ml. itseni) suosimaa blogiformaattia”, ”ihanaa, kun kerrot kaikenlaisista asioista kuin olisit saman kahvipöydän toisella puolella”, ”ihanaa, kun tuot vaikeimpiinkin juttuihin ripauksen huumoria ja vähintään raakaa sarkasmia”. Elän todennäköisesti aika erilaista elämää maaseudulla yhden alakouluikäisen lapsen ja mieheni kanssa ja jos johonkin p*skaan astun niin se on koiristamme peräisin, mutta tästä huolimatta olen kovasti mieltynyt kirjoituksiisi.

    Kiitos, kun kauttasi saa virkistäviä pieniä lukuhetkiä arkeen ja jonkinlaista etäistä vertaistukea mm. vanhemmuuteen ja riittämättömyyden tunteisiin.

    Hyvää kesää!

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

      Voi kiitos Paula, niin ihana kuulla! <3

  • Unskis

    Miksi, oi miksi ne nipat ym. kakkakaaokset tosiaan iskee AINA jossain muualla kuin kotona??!!! Tämä on selkeästi joku universaali-ilmiö! Meillä myös oksennustauti alkaa aina pyytämättä ja yllättäen (tai ainakin siltä tuntuu!) jossain kyläpaikassa. 😳

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

      NIINPÄ!!!

  • Muru

    Jos yhtään lohduttaa, niin meillä samanlainen kakkaepisodi ihan pari päivää sitten, mutta tapahtumapaikkana Airbnb-asunto ulkomailla ja kohteena sohva ja sohvatyyny.

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

      Lohduttaa! Tämä vastalahjaksi: huomattiin kerran airbnb kohteessa aamulla että yhden lapsen pää oli täynnä täitä.

      • Muru

        Hyi, ja hui kauhee 🫣

      • Muru

        Piti tulla vielä jatkamaan.. Meillä ei ole ikinä tapahtunut Airbnb-asunnoissa tai vuokramökeillä mitään, paitsi tässä. Rikottiin vahingossa teekannu, kaksi lautasta ja jääkaapin muovinen hylly. Lisäksi ruokapöydän lamppu tippui katosta (en tiedä miten se on edes mahdollista 😅) ja sitten oli vielä tuo kakkaepisodi. Ei enää koskaan Airbnb-asuntoon 🙈

  • Marski

    AI LUOJA!!! 😂😂😂😂 kiitos tästä! Nauraa röhötän tässä itekseni sohvalla ja toivon, etten herätä ketään. Sulla on aivan mahtava kyky kirjoittaa arjesta sillain, että musta tuntuu, että istun sun kanssa kuvitella kahvilla jakamassa tätä elämänvaihetta. Aivan mahtavaa! Kiitos näistä kaikista teksteistä. Sun blogi on huikea!

Tämän viestin kommentit on suljettu.