Ajatuksenvirtaa ja yksi sanomatta jäänyt kanta

Kirjoitan nykyään yhtä blogitekstiä tuntikaupalla, koska teen ne niin perhanan perusteellisesti. Silloin kun aloitin, kirjoitin näitä kuin tweettejä: noin vaan tonne yksi ajatus hups! Nyt käännän, väännän, väliotsikoin ja kuvaan. Google-optimoin ja jaan ajastetusti.

Paitsi silloin tällöin kun saan kirjoitettua näitä ajatuksenvirtajuttuja, jotka aina lähtee siitä että päässä pyörii jotakin josta ei kokonaista juttua ehkä irtoa.

Esimerkiksi se että joku pupu on käynyt syömässä meidän pihalta kokonaisen tammen. Okei, aika pienen, alkavan tammen, mutta koko puun. Perhana!

Viidestä ihmisestä tulee todella paljon sotkua ja niiden ruokkimiseen menee aivan sairaan paljon rahaa.

Tähän ehkä vähän liittyen, en tiedä uskallanko sittenkään julkaista meidän koko kuun ruokabudjettia. Pyörryn itse jo tässä puolivälin kohdilla!

Kirjotin teille sairaaaaaan pitkän jutun ruutuajasta ja kyllästyin siihen puolivälissä. Hion sen ehkä viikonloppuna.

Kuvaavasti, kun otan kuvituskuvaa liittyen ruutuaikaan, tuijotan kännykkääni niin paljon että uitan samalla paitani linssikeitossa (se oli halpaa ruokaa!)

Alan laitostua näihin työpäiviini enkä saa enää mitään aikaiseksi kun on koko päivä aikaa.

Olisi upea tietää, mikä mun kroppaa just nyt vaivaa (eliminoitu asiat raskaus ja Covid-19). Mutta en jaksa avata sitä someen koska saan sata diagnoosia (joista 99 on FERRITIINI), kolme epäilystä, muutaman vaatimuksen kattavimmista oireista ja ehkä yhden tsempin.

Silti, olisi ihana uskaltaa taas tonne lenkille. Oli kiva tuntea itsensä hyvinvoivaksi.

Some on jännä. Yhtäaikaa tutut vaikuttajat ottaa upeasti kantaa enemmän kuin koskaan ja toisaalta meistä tosi moni ajattelee en jaksais. En hitto jaksais. Keskustelua, vääntöä, disclaimereita, pohdittuja ja kauttaaltaan ruodittuja näkökulmia. Puolustautua, perustella tai rohkaista.

On naisvihaa, maskivihaa, rokotusvihaa, koronavihaa, somevihaa, lihavihaa ja vihanvihaa. Pelkkää vihaa päivästä toiseen, missä on kaikki kissavideot?

Tässä välissä oli kymmenen riviä kannanottoa jotka otin pois koska en jaksa.

”Do your own research” on ehkä tuhoisin lause, mitä internetissä on koskaan viljelty ja sen tarkoitus on ainoastaan rapauttaa uskoa systeemiin, joka mahdollistaa taas salaliittoteorioiden kasvun.

Minä sanon että seuraa viranomaisten ohjeita, @tervettäskeptisyyttä tiliä ja jotain muuta kuin minua jos haluat tulla nyt tästä asiasta mussuttamaan. En aio jaksaa.

Ja tässä sitä nähtiin miten jännä some on. Mihinkään en halua ottaa kantaa ja silti en voi olla ottamatta ja sitten poistin 90% tekstistä ja nyt mietin etten ehkä tätäkään vähää julkaise koskaan, sillä ne jotka haluaisin käännyttää eivät käänny. Ne jotka ovat jo samaa mieltä, ovat. Ne, jotka eivät ole samaa mieltä eivät aio ollakaan enkä halua heitä siksi tänne. Eli pelottaa.

Kevät tulla tupsuttaa ja sillai, joko olet pajunkissoja nähnyt?

Oon niin innoissani siitä ehkä tulevasta podcastista, että haluaisin vaan jo alkaa nauhoittaa jaksoja. Sen nimeksi tulee ehkä Valeäidin Vanhempainilta, eikö ole kova?

Meille ehdotettiin hakemista Suomen kaunein koti ohjelmaan ja saan jo pelkästä ajatuksesta sydärin: että joku kulkisi meidän ikuisesti keskeneräisessä kaaoksessa ja ehkä arvostelisi jotain pintamateriaaliratkaisuja. Hell no. Vai sittenkin joo? U/M?

Voimme palata asiaan ehkä seitsemän vuoden päästä jos minusta alkaa äkillisesti tuntua että joku nurkka on valmis telkkariin!

Tilasin Kolmoselle kahdet uudet arskat ja siitä on tulossa Helsingin coolein taapero. Itselleni en ole taaskaan saanut hankittua yksiäkään.

On torstai ja aurinko paistaa. Linnut laulaa ja sieltä se kevät vielä tulee. On säitä pidellyt. Mitäs teille kuuluu? Ei oikein mitään, tätä samaa.

 

 

Kuvituskuvat: Suomen kaunein koti 2028.

12 Kommentit

 • Kyllästynyt

  Mä oon alkanut suosimaan tilejä, missä on perusmaanantaita makkarakeittoineen. (paitsi nykyään siitäkin voi saada myrskyn aikaan, jos on lihamakkaraa. ) Ilman mitään kannanottoja mihinkään. Ei vaan aina jaksa sitä vouhotusta, kun usein huomaa, että toiset puhuu aidasta ja toiset aidan seipäästä ja sitten väitellään ja mennään henkilökohtaisuuksiin.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Sepä se. Ne kaikki nostot on yleensä hirveän tärkeää asiaa mutta asia hukkuu sen kaiken nillittämisen alle.

 • Mipa

  Some on nykyään tosi raskas. Siis kylläkin hyvää ja oikealla asialla, mutta raskas. Syytän siitäkin koronaa. Ennen voitiin keskustella ja sitten todeta työpaikan kahvipöydässä että ”näin asia on”. Nyt pitää kaikki keskustella somessa. Kevyet sisäpiirin välivitsit puuttuu.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo kyllä selvästi näkyy ihmisten paha olo somessa. Se on kurjaa, kaikin puolin. Toi ”Kevyet sisäpiirin välivitsit puuttuu” oli todella loistavasti kiteytetty!

 • Rakkaudella, Emma

  Missä on kissavideot, kyllä ♡ Välillä tuntuu ettei maailmassa muuta ole kuin vihaa jos somea on uskominen. Voitaisko vaan olla ja elää. Hyväksyä se, että toiset tykkää omenasta ja toiset banaanista.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ehkä kissavideoita, joissa kissat syö banaaneja?

 • Saara

  Ihanan värinen toi sun linssikeittopaita! Siis se linssitön osuus 😀

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Se kyl on! Joulupukki osasi hienosti! 💕

 • Marjo

  Hanne ihanaa, jos podcastiä pukkaa! Kevät ja metsäpolku ja podcast!
  Mä voimaannun ja haen tukea sun kirjotuksista usein.
  Oon vähän liian pedantti ja neuroottinen lapsperhe-eläjäks. Armon kevättä meille!!! 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihana kuulla Marjo, kiitos <3

 • Kotihiiri

  Rohkeasti vaan sitä ruokabudjettia eetteriin. Väitän, että iso osa ei oikeasti tarkasti tiedä omaa kulutustaan, minkä takia se summa tulee yllätyksenä ja muiden summat kuulostaa muka todella isoilta. Minä ainakin taivastelin kun olin laskenut paljon meillä menee ruokaan kuukaudessa, olin kuvitellut paljon pienemmäksi… Ja käytännössä tuollaiset pikkukoululaiset syö jo melkein kuin aikuiset naiset (tai jopa enemmän).

  Ja tässä vielä: tsemppiä! Täällä pohjoisessa ei ole kyllä vielä pajunkissoja.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Siis hyvä pointti: meillähän on siis neljä aikuista syömässä!

Tämän viestin kommentit on suljettu.