Helppo muutto Victor Ekin (ja noron) kanssa

8 No tags Permalink

YHTEISTYÖSSÄ Victor Ek

Me muutettiin reilu viikko sitten. Nyt pitäisi voivotella väsyneitä hauiksia ja kertyneitä kamaröykkiöitä, mutta joudun tuottamaan pettymyksen. Täällä minä istun ihan zeninä siistin kodin keskellä. Muutto meni aivan törkeän helposti, ja nyt tässä ei ole edes liioittelun makua – huomauttaisin että muuttopäivänä kärsin itse pienestä noronpoikasesta ja koin sen silti helpoksi. Tästä on kiittäminen kahta miestä. Toisen nimi on Insinööri ja toisen Victor Ek.

Insinööri pakkasi valtaosan meidän kämpästä. Noin vaan miettimättä ja kyselemättä tavarat kulkeutui laatikkoon kun minä vasta voivottelin tulevaa muuttoa. Victor Ek taas tuli kaveriksi blogimielellä, koska halusin raportoida myös teille, miltä kaupallinen muutto maistuu. Tässä kokemuksia.

Kokemuksia muutosta (noron ja) Victor Ekin kanssa. 

Jos tälle muutolle pitäisi antaa tähtiä, antaisin 4/5. Tähtiä kertyi hyvistä tarvikkeista, reippaista muuttomiehistä ja sujuvasti kulkeneesta prosessista.

Ainakin kaksi tähdistä tulee tarvikkeista. Saimme testiin Victor Ekiltä sadan muuttolaatikon lisäksi henkarilaatikoita, pakkausteippiä, aaltopaperia, kiristekelmua ja kuplamuovia. Viime muutossa jätin kaiken paitsi laatikot pihistellen pois ja nyt voin sanoa menneisyyden minälle että tyhmästi säästit. Erityisesti nuo henkarilaatikot ja aaltopaperia olivat parasta ikinä: kolmeen henkarilaatikkoon mahtui kaikki meidän roikkuvat vaatteet ja niiden pohjalle sai jemmattua herkimpiä kamoja, kuten pientä kitaraa ja mun rakkaat Minna Parikat. Aaltopaperiin taas oli ihan superhelppoa pakata koko keittiö ja kiristekelmulla sai matot ja patjat nätisti pakettiin. Kuplamuovia ei sitten tarvittukaan lähes mihinkään.

Loput tähdet tulevat prosessista. Tilaaminen Victor Ekiltä oli helppoa ja miehet tulivat ajallaan paikalle. Samat miehet antoivat myös paljon tervetulleita pakkausvinkkejä laatikoita toimittaessaan viikkoa ennen. Palveluasenne jees plus! Muutto tehtiin keskellä viikkoa, jota voin lämpimästi suositella: lapset on tarhassa, hinnat on usein vähän alempia ja näin jäi edelliselle ja tulevalle viikonlopulle säätöaikaa. Aloitimme muuton kahdeksalta aamulla ja lopetimme noin puoli viisi. 
Tavaramme roudasi neljän miehen ja yhden rekan yhdistelmä. Kaikki suoriutuivat tehtävästään hienosti ja loistavalla asenteella. Jopa rekka löysi kurvikkaalle muodolleen sopivan raon kadulta, vaikka muuttoautolle ei raivattukaan paikkaa. Tästä hieman palautetta muuttofirman suuntaan: nyt jälkikäteen olisin toivonut että nk. siimoittaminen jäisi muuttofirman huoleksi. Onneksi tilaa kuitenkin löytyi vaikka sitä puuttuvaa rekkatilaa huolella stressasinkin. 

Viides tähti jää saamatta muuton keston ja kustannusten takia. Koin seitsemän tunnin muuton jotenkin tosi hitaaksi. Tämä johtui varmaan siitä, että aikaisemmin apumiehemme ovat ihan apinana kantaneet tavaroita ylös alas rappusia miten sattuu, ja nyt ne laitettiin järkevästi nokkakärryissä hissillinen kerrallaan. Turhauduin kärsimättömän ihmisenä tästä ensin ihan valtavasti, sitten katsoin tarkemmin meininkiä. Mun ei tarvinnut pelätä yhdenkään lampun, taulun tai sohvan puolesta. Mitään ei retkotettu kiireisesti kainalossa pitkin portaita, eikä muutossa hajonnut mikään tavara. Edellisissä muutoissa on mm. haljennut yksi bassokitara.

Sitten se kustannus. Vaikka me saimme tietysti alennustakin blogiyhteistyön merkeissä, lasku riipaisi silti. Tein muuttoa varten kilpailutustakin ja lopputulos oli kaikissa sama: muuttofirman käyttäminen noin sadan neliön kämppään maksaa jotain puolentoista ja kahden tonnin väliltä.

Se on aika paljon rahaa. Toisaalta, hartiatöin tehtyyn muuttoonkin menisi ainakin 300€: pakuvuokra, laatikot viikoksi, pizzaa ja kaljaa muuttajille. Säästetyn oman ajan merkitystäkään ei sovi aliarvioida. Minä olisin voinut oikeastaan tuon koko keskiviikon nakuttaa vaikka laskutettavia töitä. Muutenkin säästin omaa aikaani viikon verran ennen ja jälkeen muuton kun omaa energiaa jäi laatikoiden purkuun heti muuton jälkeen.

Stiä paitsi: laatu maksaa.

Tilanne muuttopäivä päätteeksi.

Tilanne seuraavana päivänä. Elämä ns. normalisoitunut.
No tekisinkö uudestaan, ilman alennuksia? Varmasti. Me muutamme uudestaan vuoden päästä. Silloin arjessa tulee painamaan kaikki talon viimeistelystä loppuneeseen budjettiin ja tekemättömiin sisustusvalintoihin. Silloin se kaunis, vankan historian omaava rekka tuossa kadulla tulee tuntumaan ihan todella hyvältä. 

Täytyy vain laittaa ne tonnit jo nyt jonnekin säästöön, ettei lasku hirvitä niin paljon kaiken muun kustannuksen keskellä (ja jotta sitä rahaa ei laiteta johonkin lattialistaan tai patjan väliin, kirjaimellisesti).

Neljä täyttä iloista tähteä siis Victor Ekille ja iso kiitos meitä auttaneille muuttajille!

Psst. Saatavilla ALEKOODI: Viktor Ek haluaa tarjota näitä minun rakastamiani pakkaustarvikkeita myös Valeäidin lukijoille. Muuttopalveluiden ostajalle tarjotaan siis pakkausmateriaalit (henkarilaatikot, aaltopaperit, kiristekelmut – siis ei muuttolaatikot itse) veloituksetta kun mainitset tilauksen yhteydessä Valeäiti. Ei kun pakkaamaan!

Ei se ollut niin paha miltä tässä vaiheessa tuntui.
JAA
8 No tags Permalink
8 Comments
 • Anonyymi
  huhtikuu 4, 2017

  Meillä on muutaman kerran muuttofirma hoitanut myös kaiken pakkaamisen (muuttaessamme maasta toiseen). Muuttokuormassa tulee silloin aivan kaikki, myös esim. wc:stä löytyneet tyhjät paperirullat – toki siististi pakattuna…

 • Valeäiti
  huhtikuu 4, 2017

  😀 😀 ihan paras! Perusteellinen sitä on oltava!

 • Terhi
  huhtikuu 4, 2017

  Hirmuinen vauhti teillä! Meillä on kans lähtenyt puolityhjiä vesipulloja ja leipäpusseja mukaan, kun muutettiin maasta toiseen. Oma syy kai se on, että ne siellä lojui, mutta mun mies on harvemmin saanut muutoksi vapaata, joten yhden naisen organisointikyvyillä on menty. Kerran se oli Puolassa, kerran Espanjassa, kerran Kiinassa. Ajattelin itsekin, että jos viel kerran muutetaan, mä lähden Balille muuttopäiviksi.

 • Anonyymi
  huhtikuu 4, 2017

  Apua! 1500-2000 € muutosta??!! Jyväskylässä muutimme 4 vuotta sitten 4-henkisen perheen 90 m2 rivitalokodista vähän isompaan kotiin. Iso rekka, kuski ja apumies maksoi reilu 80 €/tunti. Kyseessä oli pieni paikallinen perheyritys. Koko muutto kesti 3,5 tuntia, sisältäen nopean kahvitauon. Ajomatkaa tosin ei ollut kuin kilometri. Muuttolaatikot maksoi vielä lisää, mutta ei niihin missään nimessä satasta enempää mennyt. Muutto meni kuin tanssi. Mitään ei hajonnut. Mitään ei tarvinnut kantaa itse, riitti että pysyttiin pois jaloista.

  Mä olen suositellut ja suosittelen edelleen muuttofirman käyttämistä. Täytyy kyllä sanoa, että toi 1500 € hinta vaikuttaa meikäläisen mittapuulla melkein törkeältä. Itse kun tarjouksia kyselin, kallein oli ehkä 500-600 €.

 • Valeäiti
  huhtikuu 4, 2017

  BALI! mikä loistava idea! 😀

 • Valeäiti
  huhtikuu 4, 2017

  Tähän lienee monta selitystä. Ensinnäkin muuttofirmoja on monenlaisia. Me kilpailutimme tietoisesti markkinoiden isoimpia, vakaampia ja hyviä kokemuksia kerääviä firmoja. Halvemmista kuulin aina jonkun varoittavan tarinan. Toisekseen neljässä vuodessa on voinu hinnat kyllä noustakin ja JKL / HKI on varmaan hintaeroa siinäkin? Jokainen valitsee itselleen parhaimman, mä olen tähän kyllä tosi tyytyväinen 🙂

 • Anonyymi
  huhtikuu 9, 2017

  Me kilpailutimme viime vuoden lopulla Espoon sisällä muuttaessamme (okt 250neliöstä 250 neliöön) Viktor Ekin, Niemen ja Jypin. Viktor Ek halusi tulla paikan päälle arvioimaan muuton eli heillä oli varsin hyvät tiedot tarjoukselle. Yllättäen tarjous sisälsi kaiken sen mistä olimme sanoneet ettemme halua ja se oli törkeän kallis (luokkaa 1800eur, ei ole enää tallessa). Niemi ei vastannut tarjouspyyntöön (veikkaan syyksi sen, että reklamoimme edellisen muuton laskusta, johon muuttomiehet oli lisänneet omaa aikaa ja saimmekin hyvityksen). Jypi teki homman 170 euron tuntiveloituksella 4 tunnissa (4 miestä +meiltä 1 oma kantaja) ja kaikki sujui erittäin hyvin eikä mitään hajonnut. Jypin kautta saimme muuttolaatikot edullisemmin toisesta firmasta eli ne ei ole tuossa kustannuksessa. Aikaa tehosti se, että olimme pakanneet ja suojanneet itse kaiken valmiiksi sekä osa laatikoista kannettiin autotalliin, josta itse purimme niitä eteenpäin taloon.

 • Valeäiti
  huhtikuu 9, 2017

  No onpas teillä ollut huono kokemus, harmi :/ Hyvä että kuitenkin onnistui hyvin!