Kerran olin jo varma olevani raskaana

Tämä teksti on kirjoitettu itselleni terapiaksi hetkenä jona odotin taas seuraavaa päivää, jotta voisin testata. Olin 100% varma olevani raskaana.

…..

Yleensä tässä kohtaa on voinut olla varma. Kyllä sen tietää, sen tuntee sitten. Mutta niin tunsin mielestäni silloin kun Kolmosta yritettiin, kerroin jo tosi monelle että mä taidan olla ja jätin sushit pois.

Pettymyksen lisäksi oli sitten mielessä iso häpeä kun menkat alkoi. Olin jotenkin yhtäaikaa pettynyt sekä itseeni että omaan kroppaan. Entäs nyt sitten, taas tämä ihan sama toistuu, en uskalla testata.

Vaikka tiedän.

Mutta ei, ehkä en tiedäkään, hitto! On kylmä, on paha olo, on paine alavatsassa. On 12 päivää ovulaatiosta ja oli kolme päivää sitten varma olo että menkat alkaa. Oli side koko päivän housuissa ja puhtaaksi jäi.

Haluaisin jo tietää mutta en uskalla selvittää. Haluaisin sanoa jatkuvasti ääneen että kyllä olen ja se on sitten tammikuun vauva mutta en uskalla.

Mieli on myös vähän hiipinyt jo viivojen toiselle puolelle. Että jos niitä viivoja onkin kaksi, mitä se tarkoittaakaan? Meneekö kaikki hyvin, pärjäänkö, tuleeko oikeasti vauva, olemmeko kaikki terveitä tai jos emme, viekö se kaiken voimavaran niin että isot jäävät aivan heitteille. Ja mitä isot sanovat? Tätähän he ovat mielestään halunneet, mutta muuttuuko ääni kellossa jos näin oikeasti tapahtuukaan?

Puuttuva huone, auki olevat työtarjoukset, yrittäjyys ja lainan maksu. Matkustelu ja ystävät. Olen 38. Jaksanko? Lasken vuosia, minkä ikäinen olen kun viimeisetkin menevät lukioon, kouluun, päiväkotiin. Olen se vanha äiti.

Yöllä herättävät toinen toisensa, alkaa päiväkoti ja sairastelu, tulee oksennustaudit ja kihomadot.

Toisessa hetkessä nielen sekä pahaa oloa että kyyneleitä kun katson pientä taaperoani, joka on niin mahdottoman söpö. Mikä onni että hän on, että hän tuli. Voisimmeko olla niin onnekkaita että vielä kerran? Haluaisin sanoa että sinusta tulee ehkä muru isosisko ja samassa pelkkä sen ajattelu nostaa häpeän punat poskille.

Haloo hei et ole edes tehnyt testiä vielä. Mitä oikein kuvittelet.

Taidan kuvitella vauvan ja taidan tulla siitä ajatuksesta onnelliseksi.

Menkat alkoivat kolmen päivän päästä.

 

Kuva Dorit Salutskij