KikaKikaRiehuuPoks vei sosedieetille

Neljä vuotta sitten kreasin soundtrackin lapsiperheen elämään. Siellä oli mm. klassikot ”Voisitsä nalk nalk”, ”Tiskikonetango” ja edelleen ajankohtainen ”KikaKikaRiehuuPoks”.

KikaKikaRiehuuPoks kertoo niistä illan viimeisistä minuuteista ennen kuin rakkaat pienet talipäät saadaan tainnutettua unten maille. Talipäät siksi että ne vikat minuutit on pelkkää ääliötä alusta loppuun. Silloin riehutaan koko päivän edestä.

Juostaan taloa ympäri, painitaan siskon kanssa, leikitään hevosta. Kyllä te tiedätte.

Niinä minuutteina on arvioni mukaan 361% todennäköisempää sattua jokin tapaturma. Ensin on niin hiton hauskaa ja meno on kuin Lintsillä neljän hattaran jälkeen ja sitten pamahtaa. Veri lentää, lapset huutaa, aikuiset soittaa terveysneuvontaan, jokin esine menee rikki.

Kika, kika, riehuu, POKS.

Kokemukseni mukaan tapaturman riski nousee vielä 113 prosenttiyksikköä korkeammaksi aikuisten sängyn lähellä. Sängynpäätyyn on eräänkin pojan otsan nahat jätetty, ja nyt Ykkösen hampaat.

Oli ilta Mukkilassa, oli kotiinlähdön aika. Oli ensin neljä kertaa kika kika nyt lopetatte ton riehumisen ja lähdetään kotiin ja sitten viidennen leikin kohdalla tuli kika kika riehuu poks.

Ykkösen suu kohtasi sängynpäädyn puisen riman. Parinkymmenen minuutin veren sylkemisen jälkeen saatiin turvonnut leuka omistajineen autoon särkylääkkeen kanssa nukkumaan. Mihinkään ei kuulemma sattunut paljon, mutta puhua se ei halunnut ja yksi hammas tuntui oudolta.

Perillä kotona kannettiin nukkuva lapsi sängylle ja katsottiin kunnolla suuhun. Muistatteko ne varoituskyltit ala-asteelta, joissa näytettiin miten jo yksi lyönti kasvoille voi tehdä vahinkoa? Siltä se sen suu näytti alarivistään.

Puettiinkin nukkuva neiti sitten samantien takaisin ulkovaatteisiin Lastenklinikkareissua varten.

Tuomio on toistaiseksi se että se verinen ienlettu repsottanee pari päivää kunnes kutistuu pois, ja että hampaiden saaman damagen näkee sitten vasta joskus. Sillä aikaa syödään pehmeitä ruokia, nostellaan ienpeittoa hampaiden pesun tieltä ja jätetään temppukoulut väliin.

Ensimmäinen älä nyt hei temppuile siellä sängyn luona kuultiin muuten alle tunti hammaslääkärikäynnin jälkeen. Hän yritti toistaa eilistä temppuaan, kun ei viimeksi ihan onnistunut.

Voi rakas talipääni.