Paljonko ruokakauppaan meni huhtikuussa? Vähemmän!

Tein viime kuussa saamani palautteen mukaan rohkean teon ja kerroin mitä meillä meni maaliskuussa ruokiin. Siitä tulikin aika ennätyskuukausi kun loppusumma kolkutteli reilusti yli puolitoista tonnia.

Koska vähän itseäkin kummastutti miten se summa niiiin kova oli, päätin seurata vielä huhtikuun ajan.

Ja kyllä, sain esiteltäväksi pienemmän summan! Toivoinkin että ruokalasku tipahtaa edes vähän, koska tsempattiin tietyissä (heräte)ostoissa ja päästiin välillä myös valmiisiin pöytiin mutta ei tuo loppusumma ihan kovin pieni ole huhtikuussakaan – vieläkin kolkutellaan toista tonnia.

Miten loppusummasta tipahti rahaa pois?

Tässä kuussa oli paljon eroavaisuuksia viime kuuhun. Kuu oli lyhyempi, ei ollut synttäreitä (vappu tosin oli, siitä tuli melkein kahden sadan kustannukset). Käytiin mökillä appivanhempien maksamilla ruoilla ja mitään isoja illallisiakaan ei ollut – lähinnä nopeaa ja halpaa hampparia.

Tuo mökkireissu on kyllä yksittäinen tosi iso tekijä, normaalisti sellaisiin menisi meiltä 150-200€.

Toinen iso ero oli se että moni kauppareissu jätettiin oikeasti tekemättä siinä missä viime kuussa mentiin ihan surutta just silloin kun haluttiin (maaliskuussa 11 ”täydennysreissua”, nyt 7). Niistä jokainen tuppaa olemaan 50€, joten kun niitä jää muutama pois säästyy jo satasia.

Viime kuussa myös tehtiin yhteistyötä Kauppahalli24 kanssa joten ostettiin tietysti about kaikkea mitä ikinä voitaisiin tarvita, jotta voin esitellä teille valikoimaa.

Verkkokauppatilaukset olikin heti tässä kuussa systemaattisesti satasen pienempiä, ja ehkä siitä juurikin tuli se isoin positiivinen muutos tämän kuun loppusummaan. Alko ei tainnut viime kuussa myöskään olla ollenkaan listoilla, en ole varma oliko se vahinko vai eikö oikeasti käyty!

Pidemmittä puheitta, huhtikuun kauppalaskut olkaa hyvät.

VIISIHENKISEN PERHEEN KAUPPAKÄYNNIT JA RUOKAKULUT HUHTIKUUSSA:

1.4. Pakkotäydennys maitoa ja juusto jne, 20€
2.4. Mäkit matkalla mökille 30€
3.4. Mökillä pari puuttuvaa 24€
4.4. Verkkokauppatoimitus 130€
5.4. Hesburgerit kotimatkalla, plus autoon evästä 45€
5.4. 35€ Prismasta sushit
8.4. Verkkokauppatoimitus 194€, josta 20€ vitamiineja ja 35€ siemeniä – 139€ ruokaa
13.4 Täydennys 4€
14.4 Kenkäostosreissun subway 21€
16.4. Verkkokauppatoimitus 255€
16.4. Fafas lounas 25€
16.4 Täydennys limu ja olut 16€
17.4  Alko 45€
17.4 ”Kauden ekat grillit!” – 50€ ex-tempore grillattavia asioita
20.4. Noutolounas sushi 35€
20.4 Tyttöjen kahvit 17€
23.4. Täydennys, perjantaipizzat, limut, leipää, karkkia 28€
25.4. Verkkokauppatoimitus 151€
27.4. Hampparit mukaan 28€
27.4. Tilauksesta unohtuneiden täydennys 8€
27.4. Vapun juomat 29€
29.4. Lasten vappujuhliin herkut + muuta täydennystä 45€
30.4. Vappuillallinen 60€
30.4. Vappuherkkuja by insinööri 40€ (ilman lupaani, olisin halunnut jo ”sulkea tilit” :D)
= 1280€

RUOKALASKUMME AUKIPURETTUNA:

4 x verkkokauppatilausta = 675€
7 x täydennyskäyntiä lähikauppoihin
Ainakin satasella herkkujen tai muun ”turhan” perässä juokseminen
Alkoon 85€
5 x pikaruoka ravintolasta = 183€

Hetken ajattelin että ehkä sitten toukokuun ajan kokeillaan vetää mahdollisimman minimikustannuksilla, mutta rehellisesti en tiedä olisiko siitä kellekään suurta iloa. Se tuntuisi  todistelulta tai hyväosaisen leikkimieliseltä haasteelta.

Minusta tämän kaiken avaaminen ei tunnu muutenkaan rohkealta, ehkä tässä on nyt joku kulttuurinen asia josta en saa ihan kiinni.

Toki aivan hyödyllistä tämä oli selvittää ja vähän kiinnittää huomiota mutta en usko että jaksamme yhtään nykyistä enempää enää ruokakauppa-asioihin panostaa.

Olen rehellisesti jo siihenkin tyytyväinen että me vahvasti ravintolaruoalla ja voileivällä elävät sinkut olemme muuntuneet kolmen lapsen vanhemmiksi, jotka osaa ja jaksaa kokata lähes joka päivä lapsilleen semiravitsevaa, kasvispainotteista ruokaa. Nyt kun rahamme riittää tähän, jatkan ihan hyvillä mielin liian kalliiden oluiden ostamista ja epäsuunnitelmallista ruokalistaa.

6 Kommentit

 • Maria

  Ja hei! Teette tosiaan kasvisruokia paljon ja mietitte ympäristöjuttuja, kotimaisuutta jne, joten minusta ei paha summa 🙂 Itse vähän tuskailen nimenomaan kasvisruokien ympärillä, haluaisin että meillä tehtäisiin useammin vegeä ja vähemmän jauhelihaa. Ja minusta on erittäin ok käyttää rahaa ruokaan, jos se on mahdollista. Tai siis… meillä sitä ei juuri mene muuhun, tykätään hyvästä ruuasta, halutaan suosia kotimaista, luomua, lähiruokaa… joten laskukin on nelihenkisellä perheellä reilu 800e/kk. Pidämme myös leipomoleivistä ja hyvästä kahvista, joihin meneekin yllättävän paljon rahaa! 😅

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo toi 800€ on tosi yleinen mitä ihmiset sanoo että niillä menee (tosin useimmat ei kyllä varmaan ole oikeasti laskeneet?) ja siihen suhteutettuna 1200 on jo musta ihan ok!

 • Saija

  Mä itse asiassa innostuin viime postauksen jälkeen lisäämään ruokabudjettia, en karsimaan. Meillä on mennyt ruokaan joku 400€/kk + satunnainen ulkona syöminen. Vauvan tultua taloon ei olla nostettu ruokabudjettia ja tuohon sisältyy myös mm. vaipat. Sit oon koko ajan stressannut kun ei taloustilin rahat riitä. Meitä on siis kaksi aikuista, ekaluokkalainen ja vauva. Kun luin sun postauksen ja sen kommentit, tajusin, että tuo on oikeasti tosi vähän ja ihan hyvin voi vähän lisätä rentoutta ruokaostoksiin. Emme ole hyvätuloisia mutta kuitenkin työssäkäyviä (itse tosin jäämässä nyt hoitovapaalle) ja tullaan toimeen ihan ok, enemmänkin ois siis ruokaan laittaa. Aloin myös ekaa kertaa tilata ostokset kotiin ja se helpottaa arkea aivan älyttömän paljon.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No hei tämäpä oli jotenkin ihana kuulla! 😍

 • Miia

  Lasken kulutuksia tarkkaan ja ruokakauppaan ruokaan kotona ja ulkona, sekä alkoon meni 04/865€ ja 03/787€, Perheessä kolme aikuista ja neljäs lähes aikuinen. 3/4 lounasruokailu hoituu työ/koulupaikoilla maksutta. Ruoka on todella kasvispainotteinen, käytän viikkoruokasuunnittelua, ostetaan jos tekee mieli, mutta käytetään myös alet hyväksi ja jätetään jotain ostamatta, jos mielestäni liian kallis. ”Lapsilla” tietenkin sen lisäksi myös omat rahat joita varmaan käyttää silloin tällöin myös ruuan ostamiseen. Kyllä ruokaan saa laittaa rahaa niin paljon kun budjetti antaa myöten. Toiset kuluttaa muuhun ja jos ei ole varaa, niin ei toisten kulutukset ole heiltä pois.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hyvä kommentti, kiitos!

Tämän viestin kommentit on suljettu.