Bugaboo Fox kokemuksia 3kk kohdalla – ostaisinko ne vielä?

Valeäiti bugaboo fox

Aika tilittää kokemuksia meidän Bugaboo Fox vaunuista!

bugaboo fox

Aloitetaan vuodesta 2010, jolloin olin ostamassa Ykköselle ekoja vaunuja ja ihmettelin (kateellisena) miksi ihmiset maksaa rumista laatikkomaisista vaunuista reilusti enemmän kuin paremmin toimivista muista vehkeistä. Todellisuudessa olisin varmasti ostanut itsekin Bugaboot jo silloin jos vieterihissiimme olisi sellaiset mahtuneet.

Ensimmäisten, tosi pienten vaunujen (I´coo muistaakseni) jälkeen ostimme Phil&Ted Vervet ja BabyJoggerin matkarattaat, joita myös käytettiin sisarusrattaina (selkäosa alas ja lapset peräkkäin istumaan). Lopulta Kakkoselle hommattiin vielä hetkeksi Brion Spin rattaat viimeisiin kärryttelyvuosiin ja välissä oli myös Thulen pyörävaunu jota pystyi myös juoksurattaana käyttämään. Olemme pärjänneet mielestäni aika vähillä vaunuilla suhteessa käyttövuosiin!

Tällä kertaa ajattelin että kun pienen kerrostalon tai pienen sisaruksen rajoitteita ei ole, ostan juuri sellaiset kuin haluan ja että teen taustatyöni huolella.

Valeäiti bugaboo fox Valeäiti bugaboo fox

Sitten ostin hetken mielijohteesta Bugaboot Foxit Lapsimessuilta kuin olivat hyvässä alessa. Että niin huolella se sitten meni. Syytetään hormoneja!

Olin toki ostosta ennen jo rajannut kenttää ja löytänyt muutaman ison kriteerin itselleni: vaunujen pitää olla kevyet, sillä mun selkä ei kestä nostelua kynnysten ja rappusten yli jos vaunut painaa liikaa. Haluan rullailla niillä vaivatta kaupungissa, bussissa ja metrossa. Niiden pitää pärjätä täällä metsäisessä maastossa ja kestää koko vaunuiän käytön kopasta rattaisiin ja mielellään juoksuunkin. Niiden pitää olla kauniit ja saavat mielellään olla käytetyt.

Olin jo päätynyt käytettyihin Bugaboo Buffaloihin, mutta mietin uskallanko vieläkään tähän Bugaboo huumaan lähteä. Merkin FB-ryhmä tuntui olevan täynnä ongelmia, reklamaatiota ja hajoamisia. Jälleenmyyntihinnat oli myös huimia: 800-900€ jo vuosia vanhoista vaunuista! Samalla harkitsin Emmaljungan Super Viking -vaunuja, ja etsin kumpiakin käytettyinä kuumeisesti kunnes tein tämän ex-tempore ostokseni.

Valeäiti bugaboo fox Valeäiti bugaboo fox

Bugisten jälleenmyyntihintoja seuranneena mietin ostaessani että -20% uutena ostetuista voi olla ihan hyväkin kauppa ja ostin vaunut siltä istumalta, siinä värissä missä sattuivat olemaan. Vaunut oli kevyet, mutta isorenkaiset; kauniit ja monikäyttöiset. Lisäosiensa kanssa Bugaboot ovat kuin Applen tuotteita: riisuttuja design-malleja johon saa melkein mitä vain (kalliita) lisäosia.

Niinpä meiltäkin löytyy jo käytettynä ostettu juoksurunko, johon saa siis rattaidemme istuimen kytkettyä.

Olen nyt käyttänyt vaunuja päivittäin kolme kuukautta ja uskallan jo koskea niihin laskematta kuinka monta euroa jälleenmyyntiarvosta nyt lähti. Aika arvioida, mitä tuli ostettua!

Valeäiti bugaboo fox

Bugaboo Fox kokemuksia lähiössä

Siihen tarkoitukseen, joihin rattaat alunperin tarkoitinkin, Fox toimii loistavasti: ne kulkevat kuin unelma kaupungissa päällystetyillä teillä ja ovat superkätevät julkisissa kulkuneuvoissa. Aisa menee pieneen kasaan nopeasti ja vaunut kääntyy vaikka yhdellä kädellä miten päin vain, niitä voi helposti nostaa tarvittaessa.

Vaunut on tosi kevyet ja nyt se ulkomuoto alkaa miellyttää minuakin. Rungon suunnittelu on virtaviivaista, eikä turhia osia (kuten heijastimia, eh) ole.

Jousitus on melko olematon. Renkaat on isot juu, mutta ei nämä mitkään maastokärryt ole. Niillä pärjää kyllä hiekkateillä ja sorassa, juurakossakin vähän mutta koko vaunukoppa hytkyy siinä sitten aika lailla ja ranteissa asti tuntuu tien kuopat.

Mutta: Runko tuntuu heiveröiseltä, erityisesti aisan kohdalta. Pelkään että jonain päivänä se ottaa ja napsahtaa rikki, aisaan en uskalla ladata paljon yhtään painoa kun tuntuu että se raksauttaa rungon keskeltä rikki. Ehkä kuvitelmaa vain, jota korostaa Facebook ryhmistä opitut ongelmat.

Valeäiti bugaboo fox

Kokoon taittaminen ja avaaminen on kyllä juuri niin työlästä kuin pelkäsinkin. Kyllähän sen oppii ja se onnistuu, mutta osat ovat aika jäykkiä ja vaativat sormilta paljon. En tiedä saanko näitä enää talvikohmeessa kasaan.

Tavarakori on ok tilava mutta vaunujen kanssa vielä hankala kun koppa tulee niin lähelle verkkoa. Sinne on siis vaikea tunkea kamaa. Tosin, se ei myöskään niin helpolla sotkeennu kun ei ole ihan avoin lava.

Kuomu on tosi hyvä, sillä se tulee niin pitkälle eteen että se sulkee vaunukopan hyvin. En ole tarvinnut sitä perinteistä vaunuverhoa ollenkaan! Kuomun venyvä trikoinen kangas oli alkuun minusta hiukka outo, mutta ei siitä mitään haittaa ole toistaiseksi ollut. Keltainen väri on pirtsakka ja erottuva mutta myös kaikki pörriäisten mieleen. Kesällä siinä oli välillä kymmeniä pieniä kärpäsiä samaan aikaan. Plussana: Myös vauva rakastaa tuota väriä ja jaksaa hereillä katsella kuomuaan.

Valeäiti bugaboo fox

Parasta vaunuissa on niiden keveys ja lisäosien valtava määrä. Esimerkiksi vaunukoppa irtoaa rungosta tosi helposti ja sen voi nostaa turvakaaren muodostamasta kahvasta jos nukkuvan vauvan haluaa siirtää johonkin. Samoin toimii muuten myös ratasversiona, näin kun vanha Bugis-fani Minttukin Lintsillä nukkuvan Myyn sillä nosti!

Se vaunukoppa muuten on aivan älyttömän suuri, vauva vie siitä alkuun ehkä kolmanneksen. Siispä se on loistava jemma. Laitan sinne kaiken ylimääräisen jonka haluan olevan käsillä helposti.

Vaunujen mukana tuleva sadesuoja on huono vaunukopan kanssa; se ei peitä itse koppaa lainkaan. Ratasversiona se varmaankin toimii hyvin kun ei ole niin paljon kastuvia osia mutta tähän ekaan vaiheeseen ostin Elodie Detailsin ison suojan kokonaan peittämään.

Design-vaunuissa ei tietenkään ole myös mitään rumia heijastimia. Liimasin runkoon polven korkeudelle ja eteen Ipanaisesta ostamiani mustia tarraheijastimia, toivottavasti toimivat hyvin.

Mietin tätä juttua kirjoittaessani, ostaisinko vaunut nyt uudestaan. En ole ihan varma, koska selvitystyöni jäi hieman kesken. Periaatteessa joo, pääsääntöisesti olen ollut ihan supertyytyväinen näihin nyt. Kuivilla kaduilla vaunut toimii kuin unelma.

Talvi vähän jännittää. Kun isompi sora ja juurakko tuntuu jo epämukavalta, miten mahtaa loskamössö maistua? Katson kateellisena naapurin superjousitettuja Briolla isolla alaosallaan – niillä varmaan kelpaa rullata kauppaan talvellakin.

Samoin ratasosaan siirtyminen on jännä paikka, Bugaboo-vaunuissa kun on aika omintakeinen istuin. Ehkä palaan näihin kumpaankin tilanteeseen sitten kun sen aika on.

Juuri nyt sanoisin että ostaisin edelleen nämä, jos alennuksella saisin. Täyteen hintaan en ehkä pystyisi, hinnassa on niin paljon brändilisää jota en ole valmis itse maksamaan (ymmärrän toki nytkin maksaneeni sitä, antakaa ristiriitani anteeksi! Syytetään hormoneja!).

Valeäiti bugaboo fox

15 Kommentit

 • Kippuralla

  Ah, mun lemppariaihe 😀 mun omat lempparit on cameleonit, ja talvisin niihin laitettiin ne ilmakumieturenkaat. Jousitus on surkea, mutta ihastuin niihin jo 2007.. oon päivitellyt verkko vähän uudempaan ja esim mukiteline on 2007 ja edelleen käytössä. 4 lasta ja en osaa edes arvata monta mukia kahvia.
  Onneksi niitä Brioja saa talveksi jopa 40e, jossei oo nirso väristä (meillä oli harmaat), ne huojuu kuin valtamerilaiva ei jää hankeen kiinni

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo jotain tommosta talviratkaisua varmaan joutuu tekee, tosin ajattelin eka kokeilla jos se Runner runko olisi riittävän järeä!

   • Kippuralla

    On se järeä, mutta ei sillä mahdu pieneen kauppaan tai bussiin. Tai ei se ainakaan mukava niissä ole 😀

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Sitä mä vähän pelkään kans…

 • Tytti

  Mulla on käytetyt Bugaboot kellarissa oottamassa kohta syntyvää vauvaa. Parvekkeella on naapurin toisenmerkkiset raadot joista tahdottiin pestä kankaat kun oli taaperon eväistä linnunkakkaan kaikkea kuorrutteena. Se vaatikin sitten nokkeluuden ja näppäryyden lisäksi raivoa, kirosanoja ja melkein avioliitonkin ja edelleen kuomun joutuu pesemään käsin. Toivon, että kun sama on edessä Bugisten kanssa, selviää että osa vaunujen hinnasta selittyy käytettävyysasiantuntijan palkkakuluilla ja osat saa pesuun ilman verta, hikeä ja kyyneleitä. Näissä 60-luvun kerrostaloneliöissä arvostan myös sitä että istuinta säilöessä todella säilön vain pieneen tilaan meneviä tekstiilejä, en mitään hankalan muotoisia häkkyröitä. Kiitos käytettävyyssuunnittelija!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No toivon kans näin mutta ei se ihan joka kohdassa ainakaan ole paikkaansa pitänyt – yllättävän paljon siellä ryhmässä huudellaan ohjeiden perään kun jengi ei osaa koota vaunuja 😀

 • Mardja

  Meille tuli Foxit selvittelyjen ja huuman seurauksena. Asuimme kaupungissa niitä hankkiessamme.

  Monikäyttöisyyttä ja näppäryyttä tiettyyn pisteeseen asti edelleen hehkutan, mutta se visio, mikä minulla oli maastossa tai lumessa liikkumisesta noilla rattailla ei ihan toteutunut menneenä talvena. Ihanaa on, että lumi ei tuntunut ikinä tarttuvan renkaisiin ja/tai muihin osiin, ja 98% keleistä päästiin eteenpäin (siellä kaupungissa). Mutta, kun lunta tuli ja tuli, ja se jäätyi korkeaksi valliksi ennen joka ikistä suojatietä meidän lähellä (kaupunki hoiti aurausta silloin tällöin), jäi tosi lyhyeksi lenkit muutamaksi viikoksi.

  Nyt me asutaan landella, ja täällä jousitetut toimisivat paremmin. Onneksi, toisaalta, jäbä on jo isompi eikä rattaita enää varmaan niin paljon tulevana talvena tarvita, kun pääsee (kelien niin salliessa) eteenpäin vaikka pulkalla tai potkukelkalla… 😀

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Sinänsä runsasluminen talvi on kaikilla vaunuilla kamala, mutta veikkaan että näillä entistä kauheampi. Potkukelkka olis kova!

 • Liisa

  Kun olin raskaana, päätin että minähän ostan bugaboot, makso mitä maksoi. Noh, menin liikkeeseen testaamaan ja pettymys oli suuri. Trendikkäät vaunut ei tuntuneetkaan hyviltä vaan kovilta kaupunkivaunuilta. Myyjä huomasi ahdistukseni ja myönsi, että bugaboot toimii parhaiten kaupungissa ja ehkä parhaiten keski-Euroopan talvissa. Ostin emmaljungan Vikingin ja 8kk kokemuksella ihan parhaat. Markkinoiden kapeimmat, ketterät kaupungilla, hississä yms. Outdoor-renkailla painellaan pitkin polkuja ja runko joustaa niin, että vauvalla on hyvä olla. Talvella ei tartte lunta pelätä. Äänettömät työntää niin hiekalla kuin asfaltilla. Aina ei siis unelmat ja todellisuus kohtaa 😀

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Jep, voi hyvin olla että tuleva talvi pakottaa meidätkin ostamaan noi käytettynä jostain. Yritin muuten Torista yksiä ostaa mutta en saanut koskaan mitään vastausta!

  • Kippuralla

   Tämä teksti kuulosti siltä, että mä olisin voinnut vaikka myydä sulle noi buggigset. Samoja lauseita oon käyttänyt, takerrun nyt tuohon keski-Eurooppaan

 • Santtu

  Meillä Cameleonit ja Runner runko. Ihan paras yhdistelmä. Viime talvena loska/lumimössössä muut mammat jäi jumiin järeiden Briojenkin kanssa, mutta Runnerit jyräs tyylikkäästi eteenpäin. Ainoa miinus Runnerit on julkisissa kun ovat leveät ja pitkät…

  Mutta ihan samoja pohdintoja on meillä käyty. Esikoisen aikaan oli Emmaljunga super vikingit ja ne jäi pieneenkin sohjoon jumiin.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No hei just näin mä toivoinkin! Katselen jo nyt sitä meidän runner runkoa kaihoten mutta mennään joka päivä ihan täysissä busseissa eli hirvittää juuri se niiden koko..

 • Eve

  Näitä mielipide-eroja on jännä lukea. Meillä ollut nyt Buffalot vuoden verran käytössä ja omasta mielestäni parasta niissä on ollut kasaamisen ja avaamisen helppous. Oikein innolla otin rungon joka kauppareissulle mukaan, koska kaukalon laittaminen oli siihen niin näppärää. (Nyt ei kaukalo enää käytössä.) En ole tutustunut sen tarkemmin enkä tiedä onko Foxeissa eri systeemi. Aiemmin olen tuskaillut mm. Quinnyn matkarattaiden kasaamisen kanssa. Tuosta tavarakorista vaunukopan kanssa olen samaa mieltä. Ensimmäistä kertaa kun ostin kassillisen ruokaa, pyörittelin peukaloita kassan vieressä ja mietin mitenkäs tämä tuonne laitetaan. ?☺️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Buffalot kai onkin helpommat kasata! Matkarattaat taas on kaikki surullisen kuuluisan kammottavia kasata, paitsi BabyJoggerit jotka menee aivan ihanasti yhdellä kädellä kasaan <3

Tämän viestin kommentit on suljettu.