Tyyny joka tarpeeseen – tehtiin itsellemme tyynymenu Familon Smart tuotteilla

Kaupallinen yhteistyö Familon

“Mä olen saanut palkinnon mun nukkumisesta!” Hihkaisi Insinööri tänään aamulla. Kellonsa mukaan viimeiset 7 yötä hän on nukkunut hyvää ja palauttavaa unta. Minä arvelin josko johtuisi hiukan siitä että myös kaikki lapset ovat nukkuneet yönsä läpi (Can I get a HURRAA!!) nyt muutaman viikon ajan mutta Insinööri oli vakaasti sitä mieltä että ei, tämä johtuu Hali-Hanista ja niistä muista uusista Familonin tyynyistä, ”ne on ollu oikeesti tosi hyviä mulle!”

Ja pakkohan se on minunkin myöntää että eilenkin alkava päänsärky ei normaaliin tapaansa yön aikana pahentunut, vaan parani. Heräsin yöllä tasan kerran lähinnä huomaamaan miten ihana olo mulla oli. Täydellinen peitto, täydellinen tyyny, sopiva lämpötila. Kannatti vaihtaa siis!

Puheet unesta on aina vähän hankalia, koska se mikä toimii yhdelle ei ehkä toimi toiselle, mutta onneksenne me ollaan päästy kokeilemaan nyt niin laajaa valikoimaa Familonin tuotteista että voin kertoa niistä kaiken sellaisen, mikä auttaa teitäkin löytämään oikein palkinnon arvoiset unet! Lopussa on myös arvonta, joten lue läpi mitä voit voittaa.

Familon Smart -tuotteet auttaa moneen – mieti mitä sun uni tarvitsee

Suomessa alkaneen Familonin jo yli 50v kestänyt fokus hyvään uneen täällä Pohjoisessa näkyy erityisesti Familon Smart-mallistossa, josta löytyy useita teknisempiä tyynyjä eri tarpeisiin. Oma tarve voi olla vaikea heti ymmärtää, mutta ehkä kun selitän hiukan eri tuotteista, herää jotain ajatuksia siitä omastakin unesta – ja tietysti suosittelen aina myymälöistä löytyvää asiantuntevaa apua joka ainakin meillä oli todella paikallaan!

Tyynyn ja peiton valinnassa pitää ottaa huomioon ainakin oma uniasento, se onko sulla yleensä kylmä vai kuuma ja sänkysi mahdollisesti jakavien tyyppien tavat. Meillä esimerkiksi puuttui sängystä kunnon kosteudensuoja, mikä on aika katastrofaalista ottaen huomioon että sänkyyn ilmestyy välillä lapsia, joilla saattaa vielä käydä yöllä jos jonkinnäköisiä vahinkoja.

Samalla kun meidän sänky suojattiin, sai pienin meistä omaan sänkyynsä ihanan pehmeän ja patjan kunnolla suojaavan Smart-patjansuojuksen.

Sellainenkin on hyvä ottaa huomioon että me emme ole koneita ja sama tyyny ei välttämättä palvele aina hyvin! Mä joudun vaihtamaan tyynyä muutaman viikon välein vähän riippuen…no en tiedä, ehkä tähtien asennosta.

Siksi mulla on sekä tämä täydellisesti muotoiltu ja mukavasti pintapehmeä Memory-tyyny että Refill-tyyny  jossa voi nimensä mukaan säädellä itse tyynyä haluaamansa korkeuteen vähentämällä tai lisäämällä täytteitä. Refill on juuri nyt mun ja Ykkösen suosikki, Kakkonen taas on pöllinyt multa ton Memory-tyynyn!

Sitten päästään siihen Hali-Haniin, Insinöörin itse nimeämään uuteen rakkauteen. Kysyin tänään varmuudeksi rakastaako se mua vielä enemmän ja ihan ei ollut varma mutta väitti niin. Hali-Hani on viralliselta nimeltään Body-vartalotyyny ja sen hienous on siinä että se on muotoiltu täydelliseksi kumppaniksi kyljellään nukkuvalle: toisessa päässä on korkeampi osuus ja toisessa matalampi, jolloin voi itse valita minkä osan laittaa polvien väliin pitämään lantion suorana ja minkä käden alle pitämään hengitystiet auki.

Lisäksi Insinöörillä on muotoiltu Memory shape-tyyny, jonka koloon hänen päänsä menee kauniisti samalla kun hän hymyssä suin ottaa Hali-Hanin syleilyynsä. En ole kovin mustasukkainen mutta vähän kuitenkin.

Myös Ykkönen sai oman vartalotyynynsä, hieman ohuemman ja vähemmmän muotoillun Original-vartalotyynyn ja hän tykkää siitä myös valtavasti, eikä suostu enää luopumaan edes sen verran että äiti saisi sitä kokeilla. En ole kovin kateellinen mutta vähän kuitenkin.

Vielä siitä käden alle tulevasta tyynystä, sillä tämä oli mulle aika silmiä avaava asia tämä käden kohotus! Nukun itsekin kyljelläni ja usein päällimmäinen käsi menee toisen kanssa sinne tyynyn alle. Jos samaa kokeilee seisten, huomaa että siinä sulkee oman rintansa aika lailla umpeen ja hengittäminen on vaikeampaa kuin jos kädet olisi levällään.

Siksi mullekin tuli oma käden kohotustyyny: korkea Climate-tyyny ,jonka fiksu osuus on se että se ei koskaan tunnu liian lämpimältä joten kädelle ei tule tukala olla! Samasta syystä tämä on tietysti hieno tyyny ihan nukkumiseen, joskin mulle se oli liian korkea pään alle.

Climate-tyynyn kaveri Climate-peitto on sekin Familon Smart -tuote ja se on Insinöörin käytössä ollut tosi hyvä. Climate-peiton Outlast-erikoiskangas pitää hikoiluun taipuvan nukkujan mukavasti viileänä. Peitoista puheen ollen, haluan esitellä vielä yhden nerokkaan Smart-tuotteen!

Minä sain kokeiluuni Four seasons -peiton ja se on ollut aivan ihana! Tämän peiton viisaus piilee siinä että siinä on oikeastaan kolme peittoa: Kaksi eri lämpöistä peittoa (ikään kuin kesä ja välikaudet), jotka voi vielä yhdistää neppareilla yhteen jolloin muodostuu yksi tosi muhkea, kuohkea ja lämmin talvipeitto! Olen kokeillut tätä nyt kaikissa muodoissaan ja toden totta, jopa meidän koneellisen ilmastoinnin ”one season -taloon” sopii juuri nyt parhaiten se välikausipeitto.

Kerrospukeutumisen mallia noudattava talvipeitto on kahden kerroksensa ansiosta jo tosi lämmin, ja uskon että pitää kyllä kylmissäkin taloissa nukkujan tyytyväisenä! Tästä peitosta Insinööri sanoi että vihdoinkin oikein kunnon hotellipeitto, riittävän muhkea.

Nyt meidän taloudessa on todellakin joka tarpeeseen oma tuote ja hetken pähkäilinkin että mihin nämä nyt säilötään kun tarpeet vaihtelee. Ratkaisin nostamalla ne kaikki esiin. Rakennettiin meille hotelleista tuttu tyyny-menu petaamalla ne kaikki sängyn päälle.

Kaikissa tyynyissä (myös noissa isoissa hotellisarjan-tyynyissä) on sama kaunis perkaalipuuvillainen tyynyliina valkoisena, joten yhdessä ne tekee ihanan muhkean petauksen mutta samalla toimivat jokailtaisena valinnan paikkana – millä tyynyllä tänään nukkuisi? (psst. kaikki lakanat ovat -25% alessa koodilla SYYSHEHKU23 17.10 asti)

Ja se Insinöörin Hali-Hani on koko petauksen kulmakivi, tietysti.

ARVONTA: Kerro kenelle haluaisit antaa paremmat yöunet! Osallistu arvontaan Instagramissa nimeämällä oma ystäväsi kommentissa. Voittaja saa tägätyn ystävänsä kanssa valita itselleen yhden tyynyn näistä Smart-tuotteista: climate, cool-tyyny, memory tai memory-shape.

Tyynyjen pesu ja suojaus

Muistutan vielä loppuun että oli tyynysi mikä tahansa, sitä pitää huoltaa ja suojata. Tyynyt tulisi pestä ohjeidensa mukaan tasaisin väliajoin, jotta ne pysyvät hygieenisinä ja toimintonsa paikallaan. Jos tyynyäsi ei voi pestä (ja muutenkin!), kannattaa sen suojana olla hyvä kosteussuoja kuten tämä Smart light -tyynynsuojus  ja lisäksi kovasti hikoilevan kannattaa harkita sen päälle vielä Cool Case -tyynynsuojaa,  joka pitää tyynyn viileän tuntuisena ja ehkäisee liikaa hikoilua.

PS. Jos jäit miettimään miksi MINÄ en ole Hali-Hani niin minä olen sillä tavalla kylmä akka etten kestä yöllä nukkua ihan kenenkään vieressä, kainalossa tai otteessa ja siksi mulle ei myöskään kokonaista vartalotyynyä tule. Silti, voisi joku minullekin yhtä kauniisti puhua kuin Insinööri tyynylleen…