Huhtikuu 2018: Vuokrasopimus irtisanottu!

puulattia timberwise

Nyt on näin että me irtisanoimme juuri vuokrakämppämme sopimuksen ja varasimme käyttöönottotarkastuksen maanantaille 28.5. Tämä tarkoittaa sitä, että muutamme taloon alle kuukauden päästä.

Tai sitten ei!

Samaan aikaan lähetimme myös pankille nöyrän pyynnön saada lisää lainaa. Tai oikeastaan tuplasimme pyynnön, jonka jo ennen pääsiäistä teimme. Tätä kirjoittaessani en vielä tiedä mitä pankki vastaa eli saadaanko taloa edes valmiiksi. Edessä on siis jänniä viikkoja.

valeäiti tonttipäiväkirja valeäiti tonttipäiväkirja valeäiti tonttipäiväkirja

En jaksaisi oikein pureutua tuohon budjettiasiaan sen tarkemmin, se on niin ärsyttävää. Se on noloa, huolestuttavaa, inhottavaa ja tavallista. En usko kenellekään olevan edes hyödyksi jos avautuisin nyt tarkasti siitä miten ja miksi tähän päädyttiin, jokainen rakentaja tulee tekemään omat virheensä. Sitä paitsi itkin tätä jo ihan riittävästi. Ehdin yhden illan aikana mennä sellaisiin syövereihin ajatuksissani että fiilikset olivat jo melkein sen toisen huhtikuun luokkaa, sen jolloin päätimme myydä edellisen tontin pois.

Keskitytään siis hyviin asioihin, sillä niitähän huhtikuussa riittää!

Huhtikuussa saamme yläkerran kylppäreihin lopulliset laatat. Sekoilumme ja tuskailumme laattojen kanssa kannatti, sillä lasten kylppäristä tuli todella hyvä ja meidän kylppärin lattia on aivan tolkuttoman kaunis. Kannatti taistella sen puolesta. Sen sijaan meidän kylppärin seinän saumoissa kävi kuitenkin jotain outoa. Sauma on sittenkin liian sininen suhteessa laattaan, joka muuttui nyt sitten sauman vaikutuksesta kellertäväksi. Murr. Ei näy kuvissa, mutta tuntuu aivoissa asti ketutuksena joka kerta kun kylppäriin astuu.

valeäiti kylpyhuone valeäiti kylpyhuone valeäiti kylpyhuone valeäiti kylpyhuone valeäiti kylpyhuone

Se on totuttava vain tai sitten ”maalattava” saumat joskus eri väriseksi. Tai pidettävä katse lattiassa, sillä se on edelleen ihan <3.

Ja lattiasta puheen ollen, huhtikuussa saamme myös parketit melkein koko taloon. Ne on niin ihanat että halkean! En keksi yhtään mitään mitä haluaisin niissä muuttaa. Lattia on jokaisesta näkökulmasta, kaikissa valoissa ja jokaisella askeleella kaunis, mukava ja kaiken kaikkiaan rakastettava. Jopa PuMaRa, urakoitsijamme hullaantui:

”En oo koskaan laittanut näin hyvälaatuista parkettia paikalleen. Yhtäkään lankkua ei oo pitänyt heittää pois ja tuntuu tukevalta.”

puulattia timberwise puulattia timberwise puulattia timberwise puulattia timberwise puulattia timberwise puulattia timberwise

Että semmoiset terkut Timberwiselle!

Huhtikuussa asennetaan myös keittiö. Rakastan sitä ihan yhtä paljon kuin lattioita! Tarkkaan valitsemamme harmaa on i h a n a  ja superkorkeat (122cm) yläkaapit todella vaikuttavat. Saarekkeen ja seinän välissä on hyvin tilaa ja suunnitelmamme vaikuttaa kaikin puolin hyvältä. Keittiö on samaan aikaan elegantti ja eleetön ja toisaalta kotoisa. En malta odottaa että keittiö on kokonaan paikallaan!

Huomaan myös että Pirjo oli oikeassa suositellessaan meille Asennusliike Pähkinää keittiöhommiin – ei ole muuten milliäkään vinossa yksikään ovi, koolaus tai peitelevy.

keittiö blaukeittiö blau keittiö blau

Teemme myös viimeisiä päätöksiä; valitsemme seinävalaisimia ja tilaamme eteiseen kiinteän penkin portaat tehneeltä puusepältä (B-Designed). Pitkän pähkäilyn jälkeen tilaamme Blau:lta vielä kylpyhuoneiden ja kodinhoitohuoneen kalusteet. Saadaan juuri sellaiset kuin halutaan, kohtuullisella hinnalla. Erityisesti lasten kylppärin pyykkiratkaisut lämmittävät mieltä, siitä tulee tosi hyvä!

Löydämme samaan kylppäriin sopivan kokoisen ja näköisen kylpyammeen Tori.fistä ja roudaamme sen kahdestaan Insinöörin kanssa olkkariin pölyttymään.

Taloon asennetaan autotallin ovi sekä tekninen tila (omat lämmöt päällä!). Sirkkeli laulaa ja kaikkialla tuoksuu puu. Nyt touhutaan!

Vaikka kuun lopussa budjettikriisi painaa vähän mieltä, on fiilis tietysti ensisijaisesti melko riehakas. Vuosi sitten vappuna me skoolasimme tontilla rakennusluvalle. Kaksi vuotta sitten istuimme pankissa myymässä edellistä tonttia, pettyneinä ja kaihoisina. Kolme vuotta sitten möimme oman omistusasuntomme. Mitähän ensi vappuna tapahtuu?

Ehkä myydään silloin tämä talo kun rahat on niin loppu. Ahahahaha ei helevetti en kestä.

Lue myös:

8 Kommentit

 • Nimetön

  Tsemppiä teille loppurutistukseen!! 🙂 teille tulee aivan ihana oma talo!
  Mulla on kaksi kysymystä: 1. osaisitko sanoa miksi sun blogin kuvat ei nykyään enää näy? 🙁 luen blogeja iPhonen safarilla.
  2. Kiinnostaisi ihan superpaljon just nuo budjettiasiat, kun ovat ajankohtasia ja niistä on vaikea löytää tietoa. Ois tosi mahtavaa jos haluaisit avata asiaa mutta ymmärrän täysin jos et^^

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   1. IIIK en tiedä! Onko ongelma jatkunu sulla pitkään ja mikä iPhone sulla on käytössä? Periaatteessa voisi liittyä liittymän nopeuteen tai muistin tilaan? Muilta en ole tätä ongelmaa nyt kuullut!

   2. puuh mistä alottaisin…tämä on ennen kaikkea budjetointiongelma. Alussa on lähes mahdoton tietää mitä asiat oikeasti tulee maksamaan ja lisäksi eri tarjousten vertailu on vaikeaa ellei mahdotonta. Urakkarajat on erilaisia eri komboilla ja aina joku osa on jäänyt laskematta. Meillä vastaava teki budjetointia ja tarjousten vertailua ja silti on ollut isoja ylläreitä. Esim portaat maksoi kaksinkertaisesti sen mitä ”Yleensä”. Mehän ei asiakkaana osata sanoa mikä ratkaisuista on kallis ja mikä halpa. Lisäksi tosi paljon joutuu tekemään päätöksiä ilman että kukaan osaa arvioida oikeaa kustannusvaikutusta. Jos haluaa hallita budjettia ”täydellisesti”, kannattaa ostaa valmis talopaketti standardiratkaisuineen ja maksaa jollekin ammattilaiselle että katsoo kaiken läpi. Talotoimmittajan ”tähän kuuluu kaikki” on aina ihan eri asia kuin mitä oikeasti tarvitsette. Sitten on oma puolensa vielä yllättävät kulut kaupungilta littymistä tien vuokraan..vanha viisaus siitä että +30% pitää olla varaa laittaa tuntuu olevan totta. Meillä ylitys näyttää olevan 20% luokkaa ja pahalta sekin tuntuu!

   • Nimetön

    Mulla on iLuuri kutonen ja on tätä jo jonkun aikaa kestänyt (jessss auttaa tosi paljon:D), ensin vain osa kuvista näkyi ja nyt ei oo näkyny mitkään. Mun täytyis tehdä vertailu tietokoneella mutta ku enhän mä sitä nykyisin enää käytä mihinkään, siks on vaan jäänyt! Kysynpä mun applesta kaiken tietävältä it-tueltani että mitä mun täytyy tehdä:)

    Jaiks..! Määpä lähen tästä sit säästämään vielä vähän xD pankkiakin vois vähän voidella…kyl sitä välillä miettii et onko tää ihan hullun hommaa haaveilla saavansa omakotitalon pystyyn asti!

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     No voi kökkeli! En osaa yhtään kyllä sanoa mikä siinä voi olla, ehkä sulla on muisti lopussa ja se ei suostu enää mun kuvia pyörittää? No, ei ne niin ihmeellisiä muutenkaan ole, et menetä paljon! 😀

 • Anna

  Vähän eri aiheesta kysyisin.

  Silloin, kun sait riesaksi paniikkikohtaukset ja oli raskasta, miltä tuntui kertoa asiasta erityisesti vanhempiesi kannalta? Olitko koskaan pelossa, että he eivät kestäisi tai jaksaisi enää ns. vanhemmalla iällä sellaista murhetta – jos se nyt murheena edes näyttäytyi?

  Mä mietin tätä kun joskus omat vanhemmat tuntuu huolehtivan jo sitä, jos heidän aikuisen lapsen iholta löytyy punkki. Olen itse herkkä sille, että kuinka paljon omat vanhemmat murehtii juttujani.

  Olisiko Sinulla tähän jotain lohdullista sanottavaa?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hmm. mun vanhemmat ei ehkä ole niin vanhoja kun vasta tuossa 65 tietämillä kolkuttelevat. Lisäksi eivät ole kovin huolestuvaa sorttia 🙂 Ovat he toki huolissaan olleet mutta en mä ehkä ajatellut että pitäisi tältä asialta varjella.

   Kysymyksen asettelu tuntuu tutulta omilta ahdistusajoilta kun mietin enemmän sitä miten muut pärjää kuin sitä miten itse pärjään. kyllähän vanhemmat ovat tottuneet lapsensa puolesta huolehtimaan ja kestävät sen. Paljon pahempi on jos ei kerro mitään ja tilanne huononee! Musta oli hirveän helpottavaa kun sai kaikille kertoa. Jotenkin tuli tunne että muutkin jakaa nyt vastuuta mun hyvinvoinnista ja se helpotti.

   Tsemppiä <3

 • Marjo

  En kestä näitä sun juttuja!!:):) Mä niin repesin tuolle, et ens vappuna talo on myynnissä! Voin kyllä samaistua, oon luullut et meillä vaan budjetti paukkuu rakentamisessa. Ja se lisälainan anominen…aargh! Mä vihaan ja häpeän sitä! Nyt ei rakenneta ihan hetkeen, vie oman aikansa et saa talousasiat rullaamaan normaalisti. Aina on jotakin, mitä ei ole tajunnut ottaa huomioon rakennuskuluihin. Sit ku palkasta joutuu ostaan, niin kyllä muuten kirpasee. Mut hei, kiitti viihdyttävästä blogista! Tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen (hienoon!!!) kotiin!<3

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Oi kiitos, ihana kuulla ettei olla ainoita! OIkeasti, tässä on aika iso häpeä päällä kun niin ajatteli että meille ei kävisi niin. Pah, vähänpä tiesin 😀

Tämän viestin kommentit on suljettu.