Urheilu raskauden jälkeen – kolme keinoa, joilla olen palautunut synnytyksestä

Kaupallinen yhteistyö Lola & Lykke sekä Nordic Fitmama

“Onko virtsaa karkaillut? Jännitäs lantionpohja. Hyvä, tunnistat ne! Voit urheilla ihan oman fiiliksen mukaan kaikkea.”

urheilu raskauden jälkeen

Sain lääkäriltä jälkitarkastuksessa lääkäriltä vihreää valoa urheiluun hetkenä jolloin olin jo urheillut ties mitä ja lantionpohjani tuntui olevan suorastaan teräksisen vahva. Tunsin olevani monta kuukautta etumatkassa. Olen jotenkin tässä kolmannella kerralla valaistunut tähän asiaan ja ottanut synnytyksestä palautumisen todella tosissani ja nyt toivon voivani innostaa teitäkin!

Tätä kirjoittaessani synnytyksestä on kymmenen viikkoa ja neljä päivää. Olen tänä aamuna kävellyt viisi kilometriä, tehnyt 40min ajan satasia kovalla sykkeellä ja hyppinyt (!) 50 kyykkyhyppyä ilman että tippaakaan pissaa lirahti. En ole elämäni kunnossa, mutta erinomaisen hyvässä vauhdissa takaisin urheilullisempaan elämään. Jaksan touhuta, nostella ja kumarrella. Painoni on suunnilleen sama kuin ennen raskautta ja vyötäröni on kutakuinkin ennallaan, vaikka maha on vielä aiempaa pehmeämpi pullataikina ja lantio niin leveä ettei omista housuista voi vielä haaveillakaan.

Palautuminen on tosi yksilöllinen juttu, eikä sen kanssa kannata kiirehtiä tai varsinkaan kilpailla. Raskauden aikaiset tapahtumat, synnytyksen kulku ja ihan oma geeniperimäkin vaikuttavat hurjasti siihen missä kunnossa tämän ruljanssin jälkeen äidin vartalo on. Minä voin kiitollisena raportoida että kehoni palautuu aina tosi hyvin ja nopeasti raskaudesta, olen sillä tavalla vähän epäreilu esimerkki.

Kuitenkin tuntuu että tällä kierroksella olen tehnyt muutaman jutun paremmin kuin aiemmin (esim sen että olen tehnyt ylipäänsä jotain) ja että olen siksi vielä paljon paremmassa kunnossa kuin aiempien synnytysten jälkeen. Tässä mun salaisuudet:

1. Tukivyöt sekä raskauden aikana että jälkeen
2. Lantionpohjanlihasten kuntoutuskurssi
3. Varovainen, asteittainen urheilun lisääminen

tukivyö
Akuutisti juuri ennen lenkkiä räpsäisty kuva tämän hetkisestä tilanteesta, noin 2,5kk synnytyksestä.

Tukivyöt auttaa raskauden aikana ja heti synnytyksen jälkeen

Sain testiin jo raskausaikana Lola&Lykken raskaudenaikaisen tukiyvön, joka oli aivan super. Jaksoin sen kanssa kävellä vielä ihan viimeisinä viikkoina paljon paremmin kuin ilman, eikä tarvinnut enää kiusallisesti pitää käsillä mahan alta kiinni. En ikinä ehtinyt ottaa kuvaa vyöstä mahani kanssa, mutta blogikollega Karoliina antoi ystävällisesti lainata oman kuvansa tätä tekstiä varten. Kas näin pitelee tukivyö kaunista kaksosmahaa:

(c) Karoliina Pentikäinen
Ihana Karo ja ihana maha! <3 kuva lainattu luvalla: Kolmistaan / Karoliina Pentikäinen

Selkäongelmaisena kokeilin läpi raskauden erilaisia vöitä ja tämä Lola&Lykken raskauden aikainen tukivyö oli ehdottomasti paras! Napakka mutta joustava, hyvin muotoiltu ja tosi helppo saada sopivalle kireydelle tuplatarrojensa ansiosta. Karoliina kertoo tässä lisää.

Sitten se minulle tutumpi ja rakkaampi tukivyö, tämä raskauden jälkeinen Core Restore tukivyö. En voi sanoin ylistää tarpeeksi miten iso merkitys tällä on ollut mun palautumiseen ja vointiin. Mullahan on muutenkin todella huono selkä, hermostoissa ja nikamissa ja vähän kaikissa on ongelmaa. En pysty normaalistikaan kävellä tai seistä pitkään ilman että selkä kipeytyy, tulee sellainen olo että se “katkeaa” kun tukilihakset eivät pysty pitämään pakettia enää kasassa. Etenkään raskauden jälkeen kun niitä lihaksia ei ollut.

lola&lykke tukivyö kokemuksia
Tämä taas on akuutti räpsäisy ekasta käyttökerrasta, 8 päivää synnytyksestä

Mutta siis tämä vyö, voi hyvänen aika! Pystyin jo pari viikkoa synnytyksestä käyskennellä asioilla pystyssä kolmen tunnin ajan ilman että selkä kipeytyi ollenkaan. Nyt menee vaikka koko päivä. Käytän vyötä aina kun olen pois kotoa, erityisesti pitkillä kävelyillä ja urheillessa. Se ei paina, ahdista, hiosta tai estä mitään liikkeitä mutta tukee juuri sen verran että keskivartalo muistaa olemassa olonsa ja saa jeesiä kun lihakset loppuu. Vyö ei näy vaatteiden alta vaan litistää pehmeät pullataikinat kivasti kasaan.

Luulin jo että nyt en enää tätä tarvitse ja olin tässä yksi päivä ilman vyötä liikenteessä. Se oli virhe, josta selkäni muistutti loppuillan. En ehkä luovu tästä vyöstä enää koskaan!

Core Restore tukivyö kannattaa pakata muuten jo sairaalakassiin mukaan, koska se auttaa ihan alusta asti erkauman kuromiseen ja tuntuu mukavalta.

Kuntouta keskivartalo – kurssi lantionpohjan palauttamiseen

Pelkkä vyön antama tuki ei auta, ellei mukana ole lihaksia. Sillä aikaa kun vyö auttoi liikkumaan, treenasin oman paketin taas kuntoon sisältäpäin. Mulla on tällä hetkellä mielestäni tosi hyvässä kunnossa lantionpohja ja tämän tein yksinomaan Kuntouta Keskivartalosi -kurssin avulla. Kuusi viikkoa kestävä verkkokurssi tuuttasi päivittäin meiliini armollisia sanoja sekä helppoja, lempeitä harjoituksia.

Kokemuksia nordic fit mama

Totta kai unohdin silti tehdä niitä harjoituksia. Jäin heti alkuun kurssin tahdista jälkeen ja lopussa kirin päiviä kiinni ihan hiki hatussa. Hyvää tässä onkin se, että jokainen aloittaa kurssin omalla ajallaan ja suorittaa sen myös omaan tahtiin. Jos päivä (tai muutama) jää väliin, voi aina jatkaa tekemistä kun itselle sopii, materiaalit on tallessa kaksi kuukautta kurssin jälkeenkin. Mutta kuulkaa mikään ei ole tyydyttävämpää kuin sen “tehty” ruudun klikkaaminen!

Välillä harjoitteet tuntuivat niin helpolta että arvelin olevani tosi laiska. Että en nyt tee tätä riittävän hyvin, tästä ei varmaan ole mitään hyötyä. Kunnes sitten toisiksi viimeisenä kurssipäivänä tuli uudelleen tehtäväksi sama harjoitus kuin ihan kurssin alussa ja hämmästyin täysin: tässähän on käytössä ihan eri voimat kuin kuusi viikkoa sitten! Hyvä minä!

Lantionpohjan lihasharjoitteet eivät ole monimutkaisia ja moni meistä ne jo osaa itsekin. Miksi siis kurssi erikseen? No, voihan sitä aina valehdella itselleen että teen sitten näitä harjoituksia itsekseni, mutta käsi ylös, kuinka moni oikeasti tekisi säännöllisesti, monipuolisesti ja vielä turvallisesti näitä itse? Minä ainakin tein niitä ihan liian isoilla voimilla ennen kuin opin kurssilta oikean tason.

Tässä kurssissa parasta on se että voit tehdä sen vaikka seitsemän vuotta synnytyksestä, siitä on silti vielä apua. On hauska vitsailla siitä ettei synnyttäneellä naisella ole tramppapuistoon mitään asiaa, mutta kyllä sitä nyt ihan oikeasti pitäisi voida hyppiä niin paljon kuin haluaa ilman että housut kastuu.

kokemuksia kuntouta keskivartalo

Urheiluun pikku hiljaa ja vauvan kanssa

Sitten vielä se viimeinen osio. Olen aloittanut hyvin rauhallisesti urheilun, ja aion jatkaa samaa rataa. Vaikka hiki jo lentääkin, en aio lähteä juoksulenkille vielä moneen kuukauteen. Nivelet ja tukilihakset eivät sitä vielä kestäisi.

Kävely on ollut mulla kaiken kantavana voimana heti synnytyksestä asti. Ensin vain kotona vähän, sitten korttelin ympäri ja jossain kuukauden korvilla saimme jo lähes kahdeksan kilometriä naapurin kanssa mittariin. Aina kun jossain alkoi tuntua pahalta, käännyimme kotiin ja lepäsimme.

Kävelyn sujuessa aloitin varovaisen lihaskunnon kehon omalla painolla tutun PT:n treeniryhmässä. Huomasin että askelkyykyt, kyykyt ja seinää vasten punnerrukset ovat lempeitä aloitukseen. Kovemman hien ja sykkeen hain portaista. Kävelin kuntoportaat viidesti ylös rauhalliseen tahtiin. Hallittua, mutta tehokasta.

Kotona voisi vauvan kanssa tehdä vaikka mitä, mutta rehellisesti mun urheilu rajoittuu siihen kerran viikossa tehtävään yhteistreeniin valmennusryhmän kanssa (vauvat vaunuissa mukana) ja kävelyihin. Ne riittää hyvin toistaiseksi. Se mitä mun pitäisi tehdä enemmän on liikkuvuuden treenaaminen; kevyet pyörittelyt, taivutukset ja venytykset iltaisin. Auttaisi tähän jumiin melko lailla.

kokemuksia kuntouta keskivartalo

Summaten: tee rauhassa sitä mitä hyvältä tuntuu. Jätä suosiolla raskaimmat liikkeet väliin: ei punnerruksia, leuanvetoja, suoria vatsalihaksia. Kannattaa rohkeasti kokeilla eri liikkeitä mutta rauhallisesti, tarkasti ja omaa kroppaa kuunnellen. Jos jossain alkaa kolottaa, lopeta. Satsaa peruskestävyyteen (kävely, uinti, pyöräily) ja kevyeen lihaskuntoon tosi pitkään ja siirry voimailuun vasta ihan vikana. Hyvin voi vetää ensimmäiset puoli vuotta vaikka pelkkiä vaunulenkkejä!

Huom: kaikki alaspäin suuntaava voimakas toiminta kuten juoksu ja tärähtävät hypyt kannattaa jättää kokonaan ainakin siksi aikaa kunnes lääkäri tarkistaa ettei laskeumien vaaraa ole, juoksun osalta kuulee usein suositeltavan noin puolen vuoden taukoa.

Treenivinkkejä pienen vauvan kanssa löysin ainakin Hillan ja Ritan instagrameista, aion jatkossakin pölliä kaikki parhaat ideat muilta.

urheilu raskauden jälkeen

EDIT: Arvonta päättynyt. ARVONTA: Lola&Lykke tukivyö ja Kuntouta keskivartalosi -verkkovalmennus* äideille

Jos jaksoit lukea tänne asti, onnea! Tässä palkintosi! Tämän postauksen kommentoineiden kesken arvotaan yksi Lola&Lykke Core Restore tukivyö sekä yksi Kuntouta keskivartalosi – kurssi*. Kommentoi tähän tai Instagramiin kumpi palkinnoista olisi sulle tarpeellisempi ja voit voittaa sen. Arvonta päättynyt ja voittajalle ilmoitettu.

Lisätietoa Lola&Lykke tukivyöistä
Lisätietoa Nordic Fit Maman kursseista

110 Kommentit

 • Kati

  No kumpikin varmasti olisi oikein tarpeen mutta sanotaan se tukivyö! 🙂

 • miia

  Kurssi tulisi tarpeeseen 🙂

 • Johannan

  Tukivyö olisi huippuapu!

  En ollut kuullutkaan vielä tästä.

 • Kaisa

  Kuntouta keskivartalosi-kurssi ?

 • -R

  Kurssi!

 • E

  Tukivyö!

 • Wee

  Molemmat tulis kyllä tarpeeseen, mutta valitsen nyt kuitenkin sen kurssin, kun tämä raskaus alkaa olla jo loppusuoralla. Koen ehkä tarvitsevani sitä jälkeen tsemppausta enemmän. 😀

 • Nekku

  Vaikea valita tarpeellisempaa viiden raskauden ja synnytyksen jälkeen.? Ehkä tukivyö vie voiton. (Sen ehtis luultavasti kiskasta päälle näiden viiden jaloissa pyörivän kans. Kurssi saattais jäädä unholaan.?)

 • Elaine

  Tukivyö, ehdottomasti! Selkä ollut jo nuoresta asti kipeytyvää sorttia, ja vyöstä olisi varmasti apua.

 • Manna

  Vyö vaikuttaa aivan loistavalta – ja tulisi tarpeeseen. 😀

 • Heini

  Keskivartalokurssi

 • JJJ

  Tukivyö 🙂 Masu kasvaa kohdisten ja selkä sanoo kohta poks.

 • Tiia

  Kuntouta keskivartalosi -kurssi olisi minulle enemmän kuin tarpeen. Toinen lapseni on nyt 4 kuukautta ja vatsa näyttää edelleen siltä, että olisin raskaana. Esikoisen raskaudesta jo jäi vatsaan vähän erkaumaa, jota en ehtinyt kuntouttaa kunnolla ennen seuraavaa raskautta. Nyt kun lapsiluku on täynnä, haluan saada myös oman kropan kuntoon! Mukavaa syksyä ja ihanaa vauva-aikaa sinne! ?

 • Mimmis

  Apua, olipas vaikea valinta! Valitsen kuitenkin tukivyön, jos voitto osuisi kohdalle. Josko se auttaisi selkävaivojen kanssa muutenkin, vaikka siitä viimeisestäkin synnytyksestä on jo yli vuosi ?

 • O

  Kurssi, ehdottomasti! Jos pääsisi joskus vielä trampalle kahden lapsen jälkeen.

 • Iida

  Tukivyö 🙂

 • Hanna

  Kurssi 🙂

 • Mandariini

  Tukivyö, kurssilla olen jo ?

 • Peukut pystyssä

  Tukivyö, tukivyö! Sitä tarvitsisin niiiiiin paljon!

 • Elisa

  Tukivyö olisi ihana! Yhden hankin edellisessä raskaudessa ratsastusta ja liikuntaa varten. Oli ihan korvaamaton. Olisin halunnut käyttää vyötä myös kotona, mutta se oli niin epämukava, että käyttö jäi pian vähiin.

 • Retsku

  Kurssi

 • Vilma

  Tukivyöstä olisi varmasti iso apu tän selän kanssa!

 • TL

  Tukivyö tulisi tarpeeseen

 • Hanna

  Tukivyö!?

 • Jenna

  Tarpeellinen teksti! Tukivyön valitsisin näistä kahdesta 🙂

 • ennu

  Kurssi olisi kohdallani juurikin tarpeellinen.

 • -paula

  Kurssi olisi kyllä poikaa! Kohta 3 vuotta viimeisestä synnytyksestä, enkä oikeastaan ole vieläkään aloittanut sen jälkeistä treenaamista. Armollisuus itselle on tainnut jo tovi sitten kääntyä puhtaaksi laiskuudeksi. Hups!

 • Jennateee

  Huomenna alkaa 36. raskausviikko ja tukivyö tulisi siis ehdottomasti kovaan käyttöön synnytyksen jälkeen! Odotan kovasti vaunulenkkejä vauvan ja koiran kanssa joten tuosta vyöstä olen haaveillut, olisi siis hyvä apu siihenkin.

 • Veera

  Kurssi! Kolmas lapsi on pian 3,5 kk, joten tulisi kuin tilauksesta 🙂

 • Päivi

  Kurssi, tramppa onnistuu mutta treenaus on aina hyvästä. 🙂

 • Jassu

  Molemmat olisi super, mutta ehkäpä valitsisin ekaksi tukivyön 🙂

 • Ansku

  Tukivyö olisi huippu!

 • Sanna

  Molemmat olisi todella tarpeeseen, mutta sanon nyt vyön.

 • Elina Muhonen

  Tukivyö! ?

 • Arja

  Tukivyö tulisi kyllä pian käyttöön!

 • Julia

  Tukivyö olisi pelastus!

 • Jonna S

  Kiitos kirjoituksesta – tukivyö olisi huippuapu palautumiseen!

 • Annis

  Kurssi ?

 • Kepu

  Tukivyö kuulostaisi mahtavalta! ?

 • Hilla

  Kurssi 🙂 Sitä olisi helppo tehdä kotoa käsin.

 • Henna

  Tukivyö 🙂

 • Emmi

  Kuntoutus

 • Mira

  Tukivyö ehdottomasti! 🙂

 • Laura

  3kk synnytyksestä, tarpeen olis varmaan molemmat. Vyön ottaisin mieluummin, jos siitä vielä on hyötyä! Vaikka olen rauhallisesti treenaillutkin, on lihaksisto vielä melko hukassa.

 • Tuija

  Keskivartalokurssi olisi tarpeen, sillä vaikka lapset ovat jo 7 ja 4, niin tramppapuistoon ei tosiaan ole asiaa tällä mamalla, vaikka kaikenmoisia harjoituksia yritän välillä muistaa tehdä.

 • Heli V.

  Kurssi tulisi tarpeeseen. Synnytyksestä on nyt 4 kk ja erkauma on suuri.

 • Rakettipulkka

  Kurssi! Voi ihanaa kun kerroit kurssista hyötyvän vaikka sen seitsemän vuotta synnytyksen jälkeen. Kuopus 2,5vee ja haluan ehdottomasti kokeilla mitä lisähyötyjä, ja niitä varmasti on, kurssi antaa.

  Ja jos onni suo vielä raskauden, niin vyö menee hankintalistalle.

 • Salla

  Kurssi olisi just paikallaan 2 viikkoa synnytyksen jälkeen ☺️

 • Noora

  Kurssi ??‍♀️

 • Essi

  Molemmat tulee tarpeeseen, jahka tää vauveli syntyy helmikuussa, mutta olisikohan tuolle tukivyölle kiireisempi tarve heti synnytyksen jälkeen 🙂

 • Satu

  Voi jehna kuinka vyö tulisikaan tarpeeseen! 4 kuukautta synnytyksestä ja sektion jälkeinen yleismeininki on melkoisen tueton.

 • Laura

  Kurssi tulisi tarpeeseen, vaikka lapsen syntymästä onkin jo aikaa 🙂

 • Sandra

  Tukivyö

 • Annina

  Kuntouta keskivartalosi -kurssi tulisi tarpeeseen. Synnytyksestä noin 3 kuukautta ja treenistä olisi hyötyä palautumisessa. 🙂

 • KatiLeena

  Tässä kohtaa tukivyö!

 • Emilia

  Tukivyö tänne, kiitos! Viimeisellä kolmanneksella ollaan ja tuollainen tukivyö on ollut ostoslistalla jo pari kuukautta. Ekassa raskaudessa selkä pysyi suht hyvin kunnossa mutta synnytyksen jälkeen… En voi uskoa miten tilanne meni niin huonoksi heti synnytyksen jälkeisinä päivinä! Noh, vauva tietysti rinnalla koko ajan ja asennot oli välillä mitä oli, en osannut varoa. Imetyksen loputtua hormonit heittivät vielä uudestaan selän ties mille solmulle ja kärsin iskiaksesta hetken aikaa.Tällä kertaa toivottavasti toisin!

 • Sanna

  Molempi parempi mut tukivyö kiinnostais. Täällä jo taapero talossa ja tuntuu et oon edelleen ihan rapakunnossa?‍♀️ selkä ihan jumissa iltaisin, kun kantelee tota 13 kilon pakettia.

 • Elle

  Molemmat tulisivat tarpeeseen, mutta valitaan tukivyö.

 • Iida

  Kurssi! ??

 • Anu Välimaa

  Molempi parempi, valitsen tukivyön. 2 lasta, kuopuksen syntymästä yli 3v…

 • Muhkis

  Kurssi… Ja sitten pelotta trampalle!

 • Kepa

  Kurssi tulisi tarpeeseen täälläkin. ??

 • Riikka

  Tukivyö olis hyvä?

 • Helmi

  Kurssia en tarvi, mutta tukivyö olisi poikaa!

 • Bygdöy

  Kurssi! Trampalle ei ole ollut asiaa enää ekan lapsen jälkeen ja toinen tulee hetkellä millä hyvänsä.

 • Laura

  Tukivyö ✌?

 • Mia

  Tukivyö!

 • Sanna

  Kurssi ?

 • Heini

  Tukivyö! Vaikka ei kussi haitaksi olisi 🙂

 • Mari

  Tukivyö! Kolmas just 2kk, ja tuli ihan morkkis, kun luki sun tekstiä, kun mun synnytyksen jälkeiset liikkumiset voi laskea yhden käden sormilla. Syytän silti enemmän elämäntilannetta kuin omaa laiskuuttani: meillä lapsia 3 kpl alle 5v.. Toki tekosyy vaan tää mulla, senkun menis ja liikuttais äässiään. ?

 • Anna

  Kuntouta keskivartalo ?

 • Selina

  Kyllä se tuo vyö olisi. Tulisi tarpeeseen

 • Millavee

  Tosi tärkeä aihe, kurssi olisi itselle varmasti täydellinen!

 • Emmi

  Tukivyö tulis tarpeeseen 🙂

 • Saana

  Kurssille olisi tarvetta! Palautuminen on mielestäni ollut nopeaa, tosin ilman että olisin erkaumaa tai lantionpohjalihaksia vielä tarkistuttanut. Siitä huolimatta en ole vielä huhkinut ja liikuntana olen omaksunut päivittäiseen arkeen kävelylenkit ja vauvan kanssa tanssimisen. Tällä viikolla alkaa Kanga-tunnit. Kurssi olisi hyvä startti muulle! ?

 • Sanna

  Kuntouta keskivartalosi -kurssi ?

 • Mari

  Tukivyö olisi huippu!

 • Ida

  Keskivartalon kuntokuurille olis kipeä tarve! Joo, lantionpohjan lihaksia osaan kyllä tehdä, mutta huomaamatta tulikin taas viikon tauko…

 • Nelli Parkkinen

  Tukivyö olisi ihana! 🙂

 • Sanna-Mari

  Kurssi, ehdottomasti! Saisi järkeä tähän touhuun ja ehkä apua selkäjumeihin, joita 4,5 kk synnytyksen jälkeen on alkanut ilmaantua kun perussetti eli lantionpohja ei taida ihan olla kuosissa.

  Ja ihan ohi arvonnan – olen tykännyt ihan hirveesti 2XU kompressiotrikoista, en nyt muista mallin nimeä mutta olivat myös tarkoitettu raskauden jälkeiseen liikuntaan. Ah ihanasti vyötärö nousee kainaloihin ja todella aktivoi ruotoa.

 • Johanna K

  Todella hyvä postaus, josta sai paljon hyviä vinkkejä tulevaan.

  Tukivyö tulisi itselle suureen tarpeeseen.

 • Jen

  Tukivyö! Raskauden aikainen Lola&Lykke-tukivyö nyt käytössä, ja tämä olisi sitten jatkoa sille.? Neljäs lapsi tulossa ja selkä kaipaa tukea!

 • Salome

  Kurssi olisi mun tarpeisiin erittäin hyvä! Synnytyksestä 6vk eikä omia treenejä tule tehtyä ?

 • Primrose

  Tukivyö tulis toivottavasti piakkoin käyttöön, kun kakkosta yritetään kovasti. ?

 • Pinja

  Molemmat olisi tarpeellisia! Mutta selkävaivaisena ehkä tukivyö vieläkin enemmän. 🙂

 • Katja

  Kurssi olisi paikallaan ??

 • Katri

  Kurssi tulisi tarpeeseen! Toinen lapsi on 2kk, ja tästä synnytyksestä jäi selkeästi tarvetta treenaukselle.

 • Emilia

  Kurssi 🙂

 • Kaisa

  Molemmat kyllä tarvisin, mutta veikkaan, että kurssi tulisi enemmän tarpeeseen.

 • Irmeli

  Tukivyö! Tosi hyviä pointteja tässä(kin) postauksessa, kiitos!

 • HePe

  Hei kivasti kirjoitettu tärkeästä aiheesta. Kurssista olisin kiinnostunut. 🙂

 • Ella

  Tykivyö tulisi pelastamaan selkäongelmaisen ensi kevään!

 • Mari

  Kurssi kelpaisi ?

 • Juuli

  Raskaana ja välilevyn pullistuma, joten Core Restore -vyö tulisi kovasti tarpeeseen 🙂

 • Hanna

  Tukivyö! 🙂

 • Hanski

  Tukivyö tulisi tarpeeseen.

 • Aino

  Tukivyölle olisi tarvetta 🙂

 • Minna

  Kurssi!

 • Elsi

  Kurssin valitsisin kuitenkin ?

 • K

  Kurssi kiitos! Pari vuotta synnytyksestä mutta haara-perushyppyjä ei kannata edelleenkään ruveta tekemään, muuten lirahtaa.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Onneksi olkoon ”K”, voitit juuri kurssin! Saat pian sähköpostia 🙂

   • K

    Jes, ihan mahtavaa! Kiitos! Alotan NYT.
    Ja kiitos muutenkin hyvästä blogista, luen tätä säännöllisesti. Olet todella hyvä arjen virtuaalinen vertaistuki.

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Kiitos ihana, kauniisti sanottu <3

 • Sylvia

  Kurssi, jospa saisin motivaatiota ja apua saamaan ”ilolihakset” kuntoon.

  Sylvia

 • Pirjo

  Trampalle ei ole asiaa näin 2,5v edellisestä synnytyksestä, eli kurssi tulisi tarpeeseen!

 • Venkku

  Tukivyö synnytyksestä palautumiseen, mikä häämöttää reilun kuukauden päässä 🙂

 • Mari

  Tukivyö tulisi pian tarpeeseen ?

 • Suvi Honkaniemi

  Kuntouta keskivartalosi -kurssi olisi minulle sopivin. Ja ehdin vielä ihan ajoissa kommentoida? Nimimerkillä 3 lapsen äiti, jolla ei asiaa juoksukisoihin eikä tramppapuistoon

 • Laura

  Kurssi olisi minulle kuin tehty tän hetken tarpeeseen! 🙂

 • Paluuviite: Kuukauden kymmenen: se voi mennä hyvinkin - Valeäiti

Tämän viestin kommentit on suljettu.