Tässä ne neuvot joita olette pyytäneet mutta joita ette kyllä halua

Voi ihmisiä kun luulevat, että minä tietäisin jostain jotain. Tai mistään mitään. Saan pyyntöjä: kerro mitä vauvalle pitää pukea päälle, mitä tarvikkeita tarvitaan, miten unihommat kannattaa hoitaa. Sitten minä aina välillä pöyhkeästi kerron. Tuuttaan vinkkejä, elvistelen unimerkeillä ja uhmankin osaan taltuttaa. Itse asiassa vinkkaan jatkuvasti jotakin, kun tätä oikein tarkemmin mietin.

Totuus?

En tiedä mistään paskaakaan.

Aina välillä (joka päivä) mua naurattaa kun teen jonkun ihan typerän mokan jota ei todella luulisi enää tässä vaiheessa tekevän. Unohdan muun muassa välillä ruokkia lapset. Isommat siirtyivät tänään suoraan lounaalle kun en huomannut että ne ei tosiaan ikinä tulleet aamiaiselle, jota en niille tehnyt. Leikkivät vain legoilla mokomat.

Että ruokailu ihan kymppi kautta kymppi täällä!

Tässä muutama muu neuvo, jota olette minulta pyytänyt mutta jota ette minulta oikeasti kyllä halua:

Kuinka pukea vastasyntynyt? 

Sen kun tietäisi. Joka hemmetin päivä menee väärin. Futiskentän reunalle ei ainakaan riitä +8 asteessa merinovillainen haalari ja sen päällä teddypuku. Tulee huulet sinisiksi. Toisaalta collarihaalari ja myssy äitiyspakkauksen makuupussin sisällä 27 asteen helteessä on, yllättävää kyllä, liikaa.

Miten saada vauva nukkumaan läpi yön? 

En tiedä mutta kiitos luojani että vauvani osaa sen silti.

Miten opettaa lasta lukemaan? 

En tiedä, ne vaan alkoi aikanaan lukea kun piti Spotifysta löytää oikeaa musaa.

Miten motivoida lasta läksyjen tekoon? 

Ai saamari, ne läksyt!!! Onkohan niitä tullut viime viikolla?

Miten saada lapset ulkoilemaan?

Toisin kuin jokin osaava alter-egoni, en tiedä. Eilen oli muuten aivan upea ilma! Totesin kun postilaatikko kävin. Lapset eivät koko päivänä varvastakaan ulos laittaneet.

Ensin: Kuinka saada lapsi pukemaan itse?

Kysyn samaa kahdeksatta vuotta.

Miten pysyä rauhallisena kun lapsi uhmaa? 

Mmmm…ehkä niin että on itse eri kaupungissa tapahtuman aikaan?

Kuinka saada nirsot lapset syömään? 

Ratkaisen asian niin että tarjoan lähinnä ruokia, joiden uppoamisprosentti on lähempänä sataa kuin nollaa. Toisaalta niin että jos eivät syö niin sitten eivät syö.

Lastenhuoneen sisustus!

Tässähän tuo tuli kuvattua kattavasti.

Lasten ulkovaatteiden hallinta järkevästi? 

Joo no siis löysin kaapista eilen kolmet koon 35 Kuomat ja Kakkosella on kolmet välikausitakit.

Raskauskilojen tiputtaminen? 

En tiedä, mulla se tapahtuu aina pyytämättä ja yllättäen. Mutta sisukalut saa kuntoon tällä kurssilla* (tässä tekstissä siitä lisää).

Lelujen säilyttäminen?

Osta paljon erilaisia säilytysratkaisuja ja anna sitten lastesi roudata ne alakertaan, silputa palasiksi ja unohtaa sille paikalle.

Että tämmöisiä neuvoja täältä saa, en suosittele! Älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon! Jos neuvoja kaipaa niin kokemukseni mukaan riittää ihan vain se että internetissä kertoo jostain hiukan – neuvoja kaikesta muusta asiaan liittymättömästä alkaa kyllä sadella.

 

Lue myös kaikki valheelliset vinkkipostaukseni:

*affilinkki, saan provikan jos ostat.