Viisi vuotta rakentamisesta: Unelmien työhuone kaapiston avulla

Kaupallinen yhteistyö: Lundia

Nyt teidän eniten odottama esittely: Työhuoneen muutos! Tämä sopii erinomaisesti Viisi vuotta rakentamisesta -sarjaan, koska juurikin tämä tila on eniten vaivannut ja muuttunut vuosien varrella. Nyt voin huokaista ja sanoa että tila toimii tosi hyvin!

Viisi vuotta rakentamisesta: Työhuone

Työtilan toinen versio, Lundia siirtynyt jo yläkertaan mutta rimaseinää ei vielä ole

SUUNNITELMAT JA RAKENNETTU TILA

Talon keskikerros suunniteltiin vahvasti valon ja tilan ympärille. Sinne ei haluttu suljettuja tiloja, seiniä tai ulokkeita liikaa. Tehtiin minivessa portaiden viereen ja siinä se.

Minivessan taakse jäi pienehkö, noin seitsemän neliön tila. Jätimme varauksen väliseiniin ajatuksella että siitä voi ehkä joskus lohkaista makuu- tai vierashuoneen. Tila oli liian pieni ollakseen telkkarinkatseluhuone, joten siitä tuli aika lailla saman tien työtila.

Ja heti sen jälkeen siitä tuli kaatopaikka.

Vaikka miten yritettiin pyörittää, hankittiin kaunis senkki käytettynä ja siivoiltiin turhaa pois, työhuoneen pöydälle päätyi aina kasa tavaraa, jolle ei ollut muutakaan paikkaa: Saattohoidossa olevia kasveja, lasten keskeneräisiä projekteja, hoidettavia paperitöitä ja vesilaseja. Lisäksi sinne kertyi aina laatikkokaupalla mun blogitöihin liittyviä tavaroita, kuvattavia tuotteita ja kuvausvälineitä. Ylimääräisiä jakkaroita ja minun pidäteltyä raivoa kun tila ei mitenkään pysy kivana.

Tila oli aina sotkuinen, pimeä, tylsä ja ei oikeastaan oikein missään järkevässä käytössä. Ei siellä töitä tehnyt mieli tehdä. Vaikka olen melkein aina sitä mieltä että uudet kalusteet tai varsinkaan ekstrasäilytystila ei ratkaise sotkuja, vaan tavaroiden määrä ratkaisee, aloin miettiä olisiko tarpeen tehdä päivitystä juurikin säilytykseen.

Sitten päähäni putkahti ajatus: mitä jos työtilassa ei olisi pöytää ollenkaan? Jo työpiste olisikin kuin aamiaiskaappi, mutta sellainen arjenhallinta-versio siitä?

TILANNE VIIDEN VUODEN KOHDALLA

Yhden muutosprojektin jälkeen meillä on vihdoin huone, jota rakastan ja johon myös moni muu perheenjäsen tulee rentoutumaan! Tilassa on muhkea matto (Ikea), upottava nojatuoli (Askon poistomyynnistä) ja sen parina kaunis jalkavalaisin (Louis Poulsen) ja sitten se huoneen kruunu: täydellinen arjenhallinta- ja toimisto-kaappi Lundialta. Tilassa voi nyt rentoutua kirjan kanssa tai hoitaa arjen adminhommia.

Työhuoneesta tuli täydellinen itse suunnitellulla Lundia-kaapistolla

Myönnän, että olin tosi ennakkoluuloinen Lundian suhteen, koska omat aiemmat kokemukset niistä on avohyllyjä eli sotkua. Itse asiassa tässä tilassa olikin alunperin meidän lastenhuoneen Lundia-hylly!

En ollut ollenkaan tajunnut miten monipuolisia Lundian tuotteista saa, kunnes aloimme suunnitella sitä yhdessä Fredan myymälän avuliaiden (ja kärsivällisten) ihmisten kanssa.  Ehkä kuuden version jälkeen olimme luoneet uskomattoman olion: kaapiston, joka on kuin luotu tähän tilaan ja johon mahtuu kaikki. Tämä Lundian suunnittelupalvelu on muuten ilmainen, suosittelen lämpimästi jos mietitte jonkun tilan säilytystarpeita!

Otimme kaapille myös asennuspalvelun, joten kaappi tuli kerralla hyvin kiinnitettyä seinään, sen kaikki ovet ja hyllyt ovat ihan suoria ja pistorasioille saatiin hyllylevyihin sopivat reiät.

Mitä kaikkea säilytetään työhuoneen Lundia-kaapissa

Olen niin ylpeä tästä kaapistosta että haluan esitellä sen teille oikein osio osiolta! Tämän 42cm syvän ja 223cm korkean kaapin runko on luonnonvärinen, ovet valkoiset ja vetimet messinkiset L-vetimet. Kaappi jakaantuu neljään alueeseen:

  • Säilytyskaapit muuttuvalle tarpeelle
  • Elektroniikan latauspiste
  • Paperityöt ja toimisto
  • Muistot ja tärkeät paperit, muu kodin tarvike

100cm + 80cm leveän kaapiston alaosassa on neljä 70 cm korkeaa ovea, joiden takana on runsaasti säilytystilaa kahdessa kaapissa.

Toisen sisällä on printteri  (jonka johto on myös kaapin sisällä pistorasiassa kiinni) sekä isot toimistotavarat laukusta kameran jalustaan ja kopiopaperiin. Toisen kaapin hyllyille säilötään töihin liittyviä tilapäistavaroita, kuten kuvattavia tuotteita tai asiakaslahjoja, ja myös esimerkiksi synttärilahjoja. Täällä on myös alimmalla hyllyllä lataustilaa erinäisille laitteille.

Kaapiston ylimmissä kaapeissa pienten ovien takana on lasten ulottumattomissa sekä katseelta suojassa mappeja, vauvakirjat, valokuvat yms tärkeää säilytettävää, ei aktiivisessa käytössä olevaa tavaraa. Lisäksi sieltä löytyy uudet paristot ja vanhojen paristojen keräyspiste, Dymo-laite, taulutarroja, huonekalujen tassuja ja muuta pientä sälää.

Keskellä kaapistoa on se taianomaisin osuus, joista tärkein on alas laskeutuva ja työtasoksi muuttuva ovi. Sen takana on tietokone piuhoineen, hoidettavia papereita, kyniä ja muita toimistotarvikkeita. Tämä ovi taikoo kaapista toimiston, jossa voi maksaa laskuja tai paketoida lahjoja.

Laskuoven yläpuolella on matala vetolaatikko, johon menee tämän hetken jo hoidetut tärkeät paperit säilöön (verokortteja, Kelan päätöksiä jne), toimiston alapuolella on lahjapaketointilaatikko tarvikkeineen.

Toimisto-osion toisella puolella kaapiston keskellä on laiteasema: Ikean latauspiste, jonka sisällä on hirveä määrä latureita ja jonka päällä voi ladata kännyköitä. Olen täysin shokissa siitä että tämä keittiöstä siirretty asia on oikeasti siirtynyt tänne eikä keittiössä enää ole hirveää johtokaaosta.

Nyt kaikelle on paikkansa ja mikä hulluinta, niihin paikkoihin myös viedään tavarat! En voi sanoin kuvata miten täydellisesti tämä kaikki toimii ja miten ihanaa on kun tämä tila pysyy koko ajan siistinä, toimivana, kauniina!

Ja miten kaunis tuo kaapisto onkaan. Olen aika tyytyväinen ihan omaan ideaani tehdä noista avohyllyistä ikään kuin puiset boksit, näyttää ihanalta!

Huoneet, joissa säilytetään useita eri tavaralajeja, tarvitsevat ovellisia kaappeja

Tähän kaapistoon päädyttiin tosi monen googeltuksen ja mietinnän ja kirppareiden koluamisen kautta. Avohyllyt on tosi kauniita mutta vaativat aktiivista sommittelijaa, ainakin meidän perheessä. Siksi olen alkanut lisätä ovia kaikenlaisen säilytykseen ja taikonut sillä siisteyttä.

Työhuonetta muutettaessa päivitettiin myös lastenhuoneessa sijaitsevaa vanhaa Lundia-kaapistoa niin että sille lisättiin sivupaneelit sekä kaksi ovea. Nyt sen yleisilme on tosi siisti ja kaunis, vaikka muutosta ei juuri tehty. Ovien takana on useassa säilytyskorissa sitä pahinta random-sälää jota vanhempi vihaa ja lapsi rakastaa, avonaisissa osissa on isot säilytyslaatikot ja kirjat.

Hylly ennen ovia
Ovet myös kashmir-sävyssä, vedin L-vedin persikka

Harvoin, jos koskaan olen ollut näin tyytyväinen yhteen yksittäiseen kalusteeseen ja säilytyskokonaisuuteen. Uskon että jokainen arkea pyörittänyt voi ymmärtää miten upealta tuntuu kun joka ikiselle pienelle sälälle on oikea paikka, jopa sille kännykän sim-kortin avaajalle on täällä nyt oma vakkaripaikkansa! Miettikää sitä!

Ah, nyt heitän taas itseni tuohon jo moneen kertaan puhtaaksi jynssättyyn nojatuoliin hengailemaan.