Tietoa mainostajalle ›

Vinkki pikkulegojen säilytykseen

10 , Permalink

Insinööri käski levätä. Katsoa vaikka telkkaria. Että ei sun todellakaan ole pakko joka päivä jotain sinne blogiinkin kirjoittaa. No ei ole, ei. Mutta entä jos haluaa?

Hänellä on kyllä ihan hyvä pointti.

Laskin eilen että mulla on tällä hetkellä kahdeksan isoa kokonaisuutta työn alla, yksi näistä kokopäiväisenä. Loput on kai sitten kokoiltaisia. Että voisihan sitä vaikka fyssarilta juuri saadut kinesioteipit selässään vaikka vähän vaan katsoa telkkaria.

Tässä tätä nyt silti kirjoitetaan, näppis sauhuten. Koska haluan kertoa teille vinkin! Tämä tuli mieleen kun meillä tänään vieraillut äiti-ihminen kertoi nappaavansa todistamansa kikan heti käyttöön. Ehkä joku muukin siis haluaa.

Valeäidin vinkit: Legojen säilytys

Legot on ärsyttäviä. Tavallaan kivoja ja pieniä, mutta jos kasaat ne yhteen laatikooon, niillä ei enää kukaan jaksa leikkiä kun ei enää löydy oikeita osia just siihen rusettitehtaaseen. Mutta ah, rakkaat minigrip-pussit pelastaa tässäkin! Niillä saa kymmenet Lego-paketit helposti, järkevästi ja hyvät leikit säilyttäen talteen!

Voit siirtyä tästä näkymästä:

Kahvinkeittimen edessä. Ei paikallaan.

Eteisen lipastolla. Ei paikallaan.

Aika lähellä! Mut ei. Liian ruma laatikko keskellä sotkuja.

Tähän:

Näihin saa täydellisesti kasattua palat + ohjeet ja muut tilpehöörit. Isommissa paketeissa käytetään tietysti isompia pusseja ja niitä voi olla monta. Jokaiseen vain sama nimi. Lapset osaa siivota legot näihin kätsysti itse ja pussukat löytyy helposti sängyn alta laatikosta sulasta sekasotkustaan. Haluttu pussi vaan napataan kokoamispaikalle mukaan ja kaikki on niin siistiä ja onnellista. Win win!

Ehdoton suosikkini on tämä pussi:

Selvisi sekin homma sitten.

JAA
10 , Permalink
10 Comments
 • Anonyymi
  maaliskuu 13, 2017

  Mut jos haluaa rakennella itsesuunnittelemia juttuja voi tarvita osia eri seteistä ristiin. Meillä säilytetään, tai siis säilytettiin kun lapset ovat jo isompia, Legoja muodon mukaan Bilteman pakeissa, jossa on vetolaatikoissa pikku lokeroita, niin löytää helposti juuri sopivan osan.
  Mari

 • Valeäiti
  maaliskuu 13, 2017

  Joo! Mä luulen että toi on ns. next level. sitten kun äly ja kiinnostus riittää myös rakentamaan omia juttuja. Sit kaikki menee kyllä kalastuspakkeihin ja bilteman laatikoihin 🙂

 • pilami
  maaliskuu 14, 2017

  Meillä kans legoilla toteutetaan omaa luovuutta. Onkin sitten yksi (eikun kaksi) isoa laatikkoa legoja suloisessa sekamelskassa.. yllättävän vähän niitä kuitenkaan imuriin päätyy. Kerran olen pölypussin tyhjennyksen yhteydessä repinyt auki ja tarkistanut.

 • Anonyymi
  maaliskuu 14, 2017

  Meil on kans osan mukaan lajiteltuna erilaisissa lokerikoissa (silloin kun ne ei oo sikinsokin lattialla). Ollaan edetty viisvuotiaan legoekspertin kaa siitä jo next-nextille levelille ja rakennetaan omista palikoista toisten settien netistä löytyvien ohjeiden mukaan. Esim. Rebrickable.com issa pystyy syöttämään omat legosetit kirjastoon ja se kertoo, mitä muuta niillä palikoilla voi rakentaa. Hakuehtoihin voi vaiks laittaa, että palikan värillä ei oo väliä. Ja jos haluais rakentaa jotain superhienoa (esim. Lego Creator Expert -sarjaa tai vaikka Lego Friends -hotellin), ni näkee, mitä paloja itseltä vielä puuttuu ja mistä setistä (tai irtopaloina) niitä saisi. Äärettömän koukuttavaa, varoitan…

 • Valeäiti
  maaliskuu 14, 2017

  mä jo kyllä vähän odotan tota luovaa vaihetta! Nyt meillä on vasta kolme sekasotkulaatikkoa…;)

 • Valeäiti
  maaliskuu 14, 2017

  Hei ihan mahtava vinkki, kiitos! Laitan heti eteenpäin!

 • ihmetys
  maaliskuu 15, 2017

  Mä pelkään, että tuo pussisysteemi ei ruoki yhtään omaa luovuutta? Pääseekös sitten ikinä sille next levelille? Meillä kaikki legot on kahdessa isossa laatikossa iloisesti sikin sokin ja niistä rakennellaan kaikenlaisia omia juttuja. Lapset 3 ja 6 vuotta. Tuota pakki/lokerosysteemiä sen sijaan voisin kyllä harkita! Menee tuntikausia, että löytää ritarilinnaan kaikki palat, joten linna on tällä hetkellä keskeneräinen (meni muuton yhteydessä palasiksi)…

 • Yksis
  maaliskuu 17, 2017

  Meillä palaset on lajiteltu värin mukaan. Erikseen pikkunippelit ja isommat erikoispalaset.

 • Valeäiti
  maaliskuu 17, 2017

  No ei kai se vielä tuosta se luovuus kuole 🙂 Luulen että nää on vaiheita; meillä halutaan nyt rakentaa tasan ohjeen mukaan ja seuraavaksi varmaan sitten luovuuden mukaan!

 • Valeäiti
  maaliskuu 17, 2017

  Ai että, mulla jo ihan herää järjestelyvimma näiden kaikkien mahdollisuuksien kesken! Väreittäin JA lajeittain, olisko kova!