Avoin kirje ihanalle kaksivuotiaalle (kierros neljä)

Rakas Nelonen,

sinä täytät tänään kaksi vuotta! Onnea hirmuisesti, oletpa jo iso!

Kaksivuotispäivä on aina sellainen hassu asia vanhemmalle, se tuntuu ihanalta että pienin (ja viimeinen) on jo aika iso, mutta samalla kaikki vauva-aika tuntuu lipuvan vähän sormien välistä pois.

Et enää nukahda syliin, et hamua paitani alta ruokaa. Et tarvitse apuani kävelyyn, kiipeilyyn tai pomppimiseen – paitsi että haluat minut kyllä PUUPII kanssasi kädestä pitäen, koska silloin tulee isoimmat megapomput. Et tarvitse enää ruokalappua, nokkamukia tai syöttötuolia, ainakaan jos sinulta kysyy.

Mutta onneksi sinussa on vielä paljon pientä vauvaa jäljellä. Nukut mahallasi, ihan samassa kippurassa kuin puolivuotiaana olit. Huokaiset ihan yhtä syvään kun saat painaa pääsi minun rintaani vasten. Kiipeät syliini tottuneesti, ja otat siinä nopeasti oman asentosi, johon olemme yhdessä kahden vuoden aikana muovautuneet.

Pidät minua tiukasti kädestä kiinni kun haluat että tulen ja alat huutaa hätääntyneesti tai hiukan tuohtuneesti ÄITIII jos karkaan näkyviltä. Vaikka isäsi seisoisi vieressäsi.

Säästelet edelleen sanojasi, koska kukapa niitä tarvitsee kun ymmärrämme sinua kaikista eleistä aivan mainiosti. Välillä päätät tomerasti avata sanaisen arkkusi, jos teemme jotain aivan ekstratyperää, kuten yritämme viedä leluasi (vauva-ajan sängynkorotuspalikoita) pois. Silloin sanot meille hätääntyneesti ”mitä täällä?!?!” ja me nauramme.

Sinäkin naurat, paljon! Sinulla on ihanasti pilke silmäkulmassa melkein aina ja sinut saa yhdellä katseella mukaan karkailu- kutitus tai riehulileikkiin. Olet kyllä monesti myös tosi rauhallinen, samanlainen pitkään keskittyvä hiljainen lapsi kuin kaikki muutkin ovat olleet.

Aina vähän naurattaa että toisilla lapset ei pysy millään paikallaan, meidän tyypit istuvat aivan mielellään minkä tahansa asian äärellä. Ei mikään ongelma katsoa Leo Kuormuria tuntikausia, ja kokeiltu on – olet ollut lähes koko vuoden kipeänä mutta juuri tänään onneksi terveenä.

Rakastat autoja, kissoja, koiria, kaloja, purkkaa (apua :D), ulkoilua, kävelemistä (mutta vain jos saat valita suunnan ja vauhdin itse) ja meitä, sellaisella kaksivuotiaan vimmalla jossa voimat ei lopu kesken ennen kuin haluttu asia tai hali on saatu.

Me kaikki rakastamme sinua niin paljon että siskosi haluaisi tänne vielä yhden pienen vauvan! Sitä en valitettavasti voi tarjota, mutta voin luvata että saat tänään kävellä ihan mihin itse haluat.

Hyvää syntymäpäivää ihanin!

Lue myös: