Keittiön suunnitelmat!

valeäiti blau keittiö

Nyt on sen aika vihdoin – keittiön suunnitelmien avaaminen!

Aloitimme suunnitteluprosessin keittiön osalta vuosi sitten. Kävimme isot keittiöliikkeet läpi ja teimme arkkitehtimme Even kanssa suunnitelmat puuseppää varten. Mikään toteutusvaihtoehdoista ei silti oikein kolahtanut. Meillä oli liian monta avointa kysymystä, tarjotut värimaailmat olivat vääriä tai hinnat aivan pilvissä. Sitten koriskaverini vinkkasi mulle Pirjosta.

Hetkinen, Pirjo? Voisiko olla Se Pirjo, joka on tarjoillut mulle mehua ja komentanut nukkumaan joskus vuosikymmeniä sitten?

Oravannahkayhteistyössä: Blau Interior

valeäiti blau keittiö
Vanhempieni naapurin pojan ex-vaimohan se siinä tietysti! Soitin heti Pirjolle ja tässä sitä ollaan vuosi myöhemmin Pirjon asiakkaina, kuten noin puolet minun suvustani tätä ennen.

Blau on Pirjon uusi vauva, suunnitteluliike, joka yhdistää kaiken sen osaamisen ja verkostot jota Pirjo on pitkällä urallaan kerryttänyt. Kokemuksen näkee kaikesta! Pirjo on tehnyt ison työn etsiessään juuri oikeat vetimet, puusepät, asentajat, maalien värit ja työtasot. Alan jatkuva seuraaminen ja vankka kokemus näkyvät hyvissä huomioissa laatikoston mekanismeista valojen sijoitteluun, välitilan kokoon ja ovien siistinä pitämiseen. Aina löytyy takataskusta joku tarina tai kokemus jolla meidän kokemattomat mielipiteet on saatu kumottua tai vahvistettua.

Pirjolla on myös se kuuluisa hyvä nenä, jolla haistaa mitä asiakas tarvitsee ja kilsojen tuomaa uskallusta kertoa se ääneen. Myös silloin kun asiakas ei itse ymmärrä omaa parastaan.

blau keittiötblau keittiö
Blaun kanssa aloittaessamme keittiöstä oli jo aika moni iso asia päätetty (arkkitehtimme Eve suunnitteli keittiön rakenteen ja muodon), mutta ne ovatkin ne pienet detaljit, joihin menee paljon aikaa. Olemme yhdessä hinkanneet lukemattomat kerrat sitä harmaan sävyä, vedinten kokoa, laatikoiden sijoittelua ja saarekkeen jalkatilaa. Ihan kaikki on mietitty sekä käytännöllisyyden että kauneuden kautta.

Tässä kohtaa täytyykin sanoa Pirjolle kiitos kärsivällisyydestä – näiden asiakkaiden kanssa on ihan pari kertaa saanut jumpata.

Pirjo kyllä ymmärsi meitä, sillä Blaun konsepti perustuu tinkimättömyyteen, hintaluokasta riippumatta. Hommat hoidetaan hyvin tai niitä ei kannata hoitaa, arvostan! Kaikki asiakkaan haluamat ratkaisut onnistuu, mutta apua löytyy myös heille, jotka arvostavat valmiimpia paketteja. Pirjo on mm. miettinyt tiiminsä kanssa valmiit sävymaailmat, ovimallit ja hanat, joista varmasti tulee kaunis ja toimiva kokonaisuus.

blau keittiöt blau keittiöt

Keittiön suunnittelu oli loistavan avun kanssakin aikamoinen puserrus kaiken kaikkiaan, ja olen tavallaan ihan iloinen että se on ohi. Seuraavaksi sitten jännätään miltä keittiö näyttää oikeasti kun Blaun suosiman asennusliike Pähkinän tyypit alkavat laittaa homma millin tarkkuudella kasaan! Tässä keittiön speksit “paperilla”:

Esittelyssä: Valeäidin keittiö

blau keittiö valeäiti
Havainnekuva, (c) Blau Interior

Keittiömme ytimessä on valtava niemeke: seinästä 240cm pitkä ja 120cm syvä monsteri, jonka ääressä tehdään..kaikki. Saarekkeessa on tilaa muutamalle tuolille ruokailutilaan päin ja samalle puolelle tulee kaappeja harvemmin käytettäviä tavaroita varten. Saarekkeen toisella puolella on tason alla pakastin, uuni/mikroyhdistelmä, aterimet ja lautaset sekä kattilat. Huomaatko, ettei kuvissa ole liesituuletinta? Liesituuletin on integroitu Siemensin lieteen, eli kaikki höyryt vedetään alaspäin saarekkeen “sisään”. Tästä kerron myöhemmin lisää, erityisesti käyttökokemuksia!

Toisella keittiöseinällä on sitten kaikki muut: iso kuiva-ainekaappi ns. apteekkarin kaappina, integroitu jääkaappi, kaksi (!) roskiskaappia, laatikoita ja allas hanoineen. Ylhäällä on erityiskorkeat (122cm) kaapistot, joista yhdessä on kuivausritilät.

blau keittiö valeäiti
Monen käänteen jälkeen keittiöstä tulee nyt sittenkin harmaa. Kaunis, vaalea harmaa, jonka juuri oikeaa värisävyä Pirjo etsi kuukausikaupalla (valittu väri on Tikkurilan Pro Grey 1951). Harmaa sointuu yhteen tulevan Timberwise-lattiamame kanssa (siitäkin kohta lisää, kuvissa näkyy pieni mallipala) ja tuo hieman ilmettä muuten kovin vaaleaan olkkariin. Ne muutamat vetimet joita on ovat pyöreitä, kromin värisiä 30mm halkaisijaltaan. Tässä kohtaa annettiin periksi kauneudelle käytännöllisyyden hinnalla, saa nähdä kuinka mahdottomat nuo pienet napit ovat todellisuudessa!

Tasot ovat 2cm paksua Nobel Supreme White kvartsia; vaaleaa ja kestävää. Hanaksi tulee krominen Tapwell EVO185, jossa ulosvedettävä juoksuputki ja välitilaksi nostetaan samaa työtasoa, jota altaan ympärillä on. Stalan MX50 -altaan löysimme sattumalta poistokasasta kerran rautakaupassa käydessämme hyvään hintaan. Olimme jo valinneet valkoisen altaan mutta tajusimme pysyä siitä kaukana. Näillä elintavoilla se olisi alle viikossa ruskea kahvista ja muista jäänteistä.

Kohta nähdään kuinka hyvin tarkkaan valitsemamme kokonaisuus toimii. Luotto on kyllä kova sekä Blaun että meidän osaamiseen!

Keittiömme on osin oravannahkakauppaa: minä autan Blauta somehommissa ja me saamme keittiön hyvään hintaan. Arkkitehtimme Eve Sarapää / Arkkitehdit Sarapää suunnitteli keittiön maksutta bloginäkyvyyttä vastaan.

Kuvat 5-8 ja havainnekuva Blau

10 Kommentit

 • Satu

  Siis vau!! Toi liesi! En edes tiennyt että tuommoisia liesiä on. Mahtavaa!

  Ja niin fiksua että allas ei ole valkoinen. Olemme juuri vaihtamassa siitä pois…

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   JOO siis odotan niin paljon tota liettä, jännä nähdä kuinka hyvin toimii käytännössä! Raportoin heti! Allas oli ihan viime hetken muutos, onneksi tajuttiin..

 • Maria

  Kuulostaa mahtavalta! Meillä on tuota samaa harmaan sävyä keittiön takaseinässä (kaapit ovat valkoiset), on kaunis. Lisäksi saarekkeemme (ei siis niemeke) on myös saman kokoinen (240×120), mutta meillä ei ole siinä mitään toimintoja. 120 cm leveät laatikot on muuten osoittautuneet ihan loistaviksi, mm. aterimet ja lasit on sellaisissa matalissa ja korkeammissa lautaset.

  Kuuntelin just podcastiasi lapsiperheen matkailusta ja alkoi naurattaa kommenttisi Etelä-Amerikasta, sillä pakkailen tässä juuri samalla tavaroitamme matkalle Rio de Janeiroon… Viime aikoina olemme matkustaneet Brasilian lisäksi myös Perussa, Chilessä, Boliviassa ja Paraguayssa lasten kanssa ja kaikki ovat tuntuneet ihan turvallisilta (toki maalaisjärkeä käyttäen). Auttava portugalin ja espanjan taito on kyllä hyödyllinen.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   heh, teillä on hyvä maku! :)120cm laatikoita meille ei nyt saa, seuraavaan sitten 😉

   Mahtavaa toi matkailunne, hyvä te! Mähän en siis ole itsekään koskaan matkustanut tuolla päin, mikä tietysti näkyy sitten omana ennakkoluuloisena pelkona 🙂 Ihanaa matkaa teille ja kiva kun kuuntelet!

 • Jestanpoo

  Omg! Nyt vituttaa, että oma talo on jo valmis (muutettiin uutena vuotena). Olisin ehottomasti halunnu tommoisen lieden. En tiedä miten voin jatkaa eloa nyt!
  Astianpesukoneeksi valittiin comfort lift-toiminnolla.. jonka mies sitten mun selän takana vaihtoikin saman hintaluokan arsemieleen.. Kostoa haudon edelleen.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Olen pahoillani, sun täytyy vaan nyt elää meidän kautta! 😀 Ja siis mitä mitä, kuinka sitä voi selän takana vaihtaa konetta, kamala mies! 😀 Kosto elää!

 • pilami

  Varmasti tulee teille hyvä keittiö, jos ja kun kaikki mietitty perusteellisesti. Keittiöissä on kyllä eroja ja samoin perheiden tarpeissa. Kiinnostaa muuten kyllä sitten kokemuksena miten tuo liesi oikein toimii (lähinnä kaikki roiskeet). Mulla on itsellä niin usein tomaattikastikkeet siellä lieden takaseinällä että aina jaksan ihmetellä miten noita liesiä pistetään saarekkeisiin.

  Tuo keittiönne muoto on muuten kyllä tosi toimivan oloinen. Mutta ei kai teillä ole pakastin uunin vieressä? Peukku kuivauskaapille. Meillä ei ole (ei olla itse suunniteltu keittiötämme) ja se on vähän hölmö ratkaisu arjessamme. Aika usein jotain pitäisi laittaa kuivumaan (kuten vaikka muovirasiat tiskikoneesta).

  Mihin ne käryt muuten sitten menee sieltä liedestä? Jonkun suodattimen läpi sisäilmaan? Tuleeko tuohon saarekkeeseen joku poistoilmaritilä vielä sokkeliin johonkin tms.? Mulla on sellainen olo, että näin jossain hiljattain kuvan sellaisista ja siinä yhteydessä joku harmitteli miten ne ritilät oli valkoiset. Jos teille on tulossa jotain samanlaista niin ne ritilät varmaan voi maalauttaa ennen asennusta kaapiston värisiksi?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No meillä ei ole tomaatit olleet kyllä hetkeen takaseinässä nytjään, riittävän iso kattila käytössä? 🙂 Ei ole pakastin uunin vieressä ja käryt menee suodattimen läpi huoneilmaan ja ja ja…kaikki on otettu huomioon ja jotkut asiat on satu ratkaistua hyvin, toiset huonommin.

   Täydellistä keittiötä ei voi tehdä mutta tämä on todennäköisesti aika hyvä meille, kohtahan se nähdään!

 • Nimetön

  Voi kuinka saisi kuvat näkymään? :/

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Mitä kurjaa, mulla näkyy!? Mikä kännykkä / tietokone jolla yrität?

Tämän viestin kommentit on suljettu.