Kutinaa ei tarvitse vain sietää – atopian hoito kehittyy jatkuvasti

Kaupallisessa yhteistyössä #AbbVien kanssa

Mistä tietää syksyn oikeasti tulleen? Ihosta. Näen ihosta lämpömittariakin nopeammin milloin ilma kylmenee nopeasti ja kosteusprosentti tipahtaa: Läiskät ilmaantuvat ja punaisen ihon talvihoito alkaa.

Olen onnekas, koska minun elämässäni atopia on jotakin jonka voi välillä kokonaan unohtaa. Välillä taas joudun säätää sen kanssa enemmän ja miettiä tarkkaan onko hyvä päivä saunomiseen, mitä kaikkia tiskejä kannattaa pestä ja kuinka kuumaa vettä iho sietää.

Atooppinen ihottuma, lievänäkään, ei ole kuitenkaan vain talvisin korpuksi kuivaava iho.

Atooppisen ihottuman takana on tulehduksellinen ihosairaus, josta opitaan koko ajan lisää. Oikeastaan se on enemmänkin kuin ”vain” ihosairaus, sen taustalla kun vaikuttaa immuunijärjestelmän yliaktiivisuus.

Minun elämääni atooppinen ihottuma ei oikeastaan kunnolla vaikuta, kuten atooppinenihottuma.fi testin tuloksistakin näkyy:

Elämässäni joudun kyllä atopian oireita hoitamaan mutta ne ovat vallan siedettäviä. Silti saan aina välillä ”puolustaa” tautia ja muistuttaa lähipiiriä ettei vaikkapa ruokavaliolla ole vaikutusta ihon lehahteluun tässä tapauksessa. Etsin sopivia tuotteita ja lumiukkorasvaan milloin mitäkin aluetta.

Vaikeampi atooppinen ihottuma voi olla elämänlaatua heikentävä vaiva, joka menee uniin ja mielialaan. Vertaistukea, keskusteluapua ja tietoa tarjoaa Atooppinen ihottuma-sivusto, jolle rohkaisen kaikkia atopian kanssa eläviä siirtymään vaikka tästä heti!

Lievänäkin atooppinen ihottuma voi toki olla tosi harmillinen vaiva, jota joskus vähätellään ja toisaalta jokaista ihottumaa sanotaan atopiaksi – myönnän tähän syyllistyneeni itse.

Nämä tuskin ovat uusia asioita heille, joilla vaikeampaa atooppista ihottumaa löytyy, mutta uskoisin että monelle lievempääkin sairastavalle voi tulla yllätyksenä että atooppista ihottumaa tutkitaan jatkuvasti ja uutta tietoa löytyy vuosittain.

Atooppisen ihon kanssa ei pidä vain oppia elämään vaan sairautta voi hoitaa paljonkin! Voi elää hyvää elämää atopian kanssa, ei siitä huolimatta.

Hoitomuodot ovatkin kehittyneet viimeisten vuosien aikana hurjasti ja siksi tässä yhteistyössä halutaan kannustaa atooppisesta ihosta kärsiviä hakeutumaan tiedon pariin (esim täällä sivustolla ) tai lääketieteen ammattilaisen pakeille jos edellisestä käynnistä on jo pitkä aika.

Ei ole välttämättä pakko valvoa öisin kutisevan ihon kanssa.

Kivun kanssa ei pidä tulla toimeen vaan silloin pitää tehostaa taudin hoitoa. Toivoa on aina. Hoidot kehittyvät koko ajan ja uusista hoidoista voidaan hyvin saada lisää tehoa. (Lääkäri Ville Kiiski, atooppinenihottuma.fi)

Ihottuman kanssa ei tarvitse vain kärvistellä, siihen on paljonkin helpotusta olemassa eivätkä vanhat tiedot ja opit ehkä enää ole ne tehokkaimmat. Paljon myyttejäkin löytyy, sellaisia joille ei ole tieteellistä perustaa. Mun elämässä atopia on ollut jo pitkään läsnä mutta opin silti paljon uutta tuolta sivuilta.

Jos siis sairastat atooppista ihottumaa, käy ihmeessä katsomassa tuolta atooppinenihottuma.fi sivulta onko siellä jotain sinulle uutta tietoa!

Pehmeitä, kutinattomia talvipäiviä toivotellen.

Huomioithan, että Lääketeollisuuden eettisten ohjeiden mukaan reseptivalmisteiden tuotenimiä ei saa näkyä kuluttajille suunnatussa sisällössä tai kommenteissa. Lisäksi kaikki lääkevalmisteeseen liittyvät haittavaikutukset on raportoitava potilasturvallisuuden vuoksi viranomaisohjeistusta noudattaen. Raportointi tehdään AbbVien tietosuojaselostetta noudattaen.

FI-IMMD-220067/09.2022