Kokemuksia Ruokaboksista (ja alekoodi)

Mainos: Ruokaboksi

Te tiedätte miten paljon rakastan arjen helpottajia ja nyt on taas yksi sellainen luvassa – Ruokaboksi. Olemme testanneet nyt kaikki boksit moneen otteeseen läpi ja voin antaa rehellisen (vaikkakin maksetun) arvioni, plussat ja miinukset!

Valmiiksi mietityt ruoat auttaa arjessa niin paljon

Ruokaboksi on konseptina simppeli ja varmaan jo tuttu: Tilaat perheellesi sopivan boksin (kuten lihatuotteita vai ei) ja kotiin saapuu valmiit ainekset valmiiksi mietittyihin, monipuolisiin aterioihin.

Koska mulle itse tehty ruoka on kuitenkin jossain arvossaan ja nykyään jopa siedän ruoanlaittoa, tämmöinen palvelu on mulle tosi sopiva. Saan ison osan viikon ruoista miettimättä hoidettua ja toisaalta tilaa jää vielä eineksille tai vaikka jollekin omalle hifistelylle jos aikaa ja jaksamista riittää.
Olen testannut muutamaa muutakin ruokakassipalvelua ja Ruokaboksin eduksi lasken kaksi isoa asiaa: Annokset on ensinnäkin tosi maukkaita ja just sopivan haastavia tehdä. Eivät ole siis sellaisia liian helppoja “kouluruokia” eivätkä toisaalta liian fiinejä, joita en jaksaisi tehdä ja joita kukaan meillä ei suostuisi maistamaan.

Vappu Pimiän reseptit ovat toistaiseksi yksi toisensa perään osoittautuneet hitiksi. Monta sellaista ruokaa, joista minä ja Insinööri olemme olleet täysin fiiliksissä ja toisaalta monta sellaista jotka minulle olivat sellaisia “no, ihan ok” – ja joista lapset sitten oli ihan fiiliksissä.

Ja pakko se on taas sanoa: monta sellaista raaka-ainetta, joita luulin inhoavani, onkin löytänyt paikan lautaselta. Fenkoli, puhun sinusta.

Ruokaboksit voi laittaa helposti tauolle

Toinen asia, mistä tykkään Ruokaboksissa erityisesti on sen joustavuus: palvelussa voi tosi simppelisti käydä ruksittamassa mitä viikkoja ette halua ja mitä viikkoja haluatte. Ei tule sellaista sitoutumiskammoa että nyt on pakko joka viikko tehdä ruokaa (se, jos jokin on näissä palveluissa iso miinus kun on sitte pakko jaksaa kokata, lol) vaan voi valita kassin toimitettavaksi vaikka vain silloin tällöin.

Pidät vain huolen että muistat aina tiistaihin mennessä miettiä mitä bokseja tarvitset niin ehdit seuraavan viikon tilaukseen!

Miten Ruokaboksin annokset on mitoitettu? Mikä Ruokaboksi kannattaa valita?

Kaikkien boksien tulevien lähetysten menut löytyy aina Ruokaboksin sivuilta, joten sitä kannattaa käyttää valinnassa. Me ollaan tilattu yleensä Vegeboksi, koska perheessä on kasvissyöjiä ja kasvisruokailuun kaivataan eniten uusia ideoita. Mutta myös muista bokseista on minusta ollut helppo modata perheen kasvissyöjille sopivat versiot, oleellisinta kuitenkin usein on kastikkeet ja maut joita ei itse osaisi loihtia ja nehän toimii millä proteiinilla vain.

Isojen lastemme kanssa ei ole ollut juuri tarvetta Perheboksille erikseen, hyvin ovat heille maistuneet “aikuisten makuun” tarkoitetut Original Ruokaboksin ruoat myös. Kieltämättä joku salaatti on joskus siinä ja siinä saanko koko perheen syömään fenkolia ja siemeniä, mutta yleensä mitään oikeita ongelmia ei ole tullut.

Ja jos joku ruoka ei kaikille kelpaakaan, ruokahetkiä kyllä riittää viiden hengen taloudessa joten jonkun tarpeen se Ruokaboksin ruoka aina täyttää vaikka osa söisi pinaattilettuja.

Annoskoot ovat olleet sellaisia että yleensä ruoat ovat riittäneet juuri yhden aterian tarpeisiin, usein jää yksi pieni annos vielä seuraavaksi päiväksi. Tämä onkin meidän perheessä ollut konseptin ainoa pieni miinus – jotkut annokset ovat olleet meidän tottumuksiin nähden vähän pieniä.

Huomenna meille tulee kokeeksi Perheboksin uusin versio Jättiboksi, jossa luvataan olevan enemmän ruokaa juuri isompien lasten perheiden tarpeita täyttämään. Raportoin tästä sitten myöhemmin!

Hinnat ja alekoodi Ruokaboksiin uusille käyttäjille

Ruokaboksin halvin boksi on 59€, arvokkain 109€. Summaan sisältyy reseptit, ohjeet, erittäin laadukkaat raaka-aineet ja tietysti jouheva kotiinkuljetus. Tykkään siitä että reseptit on aina suunniteltu tosi tarkkaan hävikkiä minimoiden eikä bokseista jää oikeastaan koskaan mitään yli. Harvassa on ne kauppakäynnit kun itse pystyn täydellisesti suunnittelemaan monta eri ateriaa samojen raaka-aineiden ympärille hukkaa tuottamatta.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos et vielä ole! Saat valitsemastasi boksista 10€ alennuksen koodilla KETTUNEN10 (etu voimassa toistaiseksi, koskee vain uusia tilaajia). Tsekkaa täältä toimittaako Ruokaboksi jo sinunkin alueellesi ja tilaa!

Ja vinkki: Käy ostamassa kaupasta valmiiksi lisää valkoviinietikkaa. Opit nimittäin pian käyttämään sitä paljon ja voi veljet miten hyvää se on.