Lastenhuoneen hauska koristemaalaus ilman erikoistarvikkeita

Kuulkaa minä olen vallan jättänyt kertomatta että ollaan saatu vaikka mitä edistettyä täällä meidän kodissa kesän ja syksyn aikana!

Aloin vahingossa jaaritella tähän alkuun kaikenlaista meidän lastehuoneesta joten skippaa ihan loppuun jos tulit tänne vain maalauksen takia 😀 

Yläkerran aulasta jo kerroikin, se muuttui upeaksi ja ennen kaikkea toimivaksi kauniin (yhteistyöalert!) Lundia-kaapin avulla. Mutta myös meidän makkari on saanut aivan uuden ilmeen, joka on 99% valmis ja lastenhuoneeseen tehtiin myös ehkä kahden illan minioperaatio!

Pienet jakavat nyt huoneen joka on ollut aiemmin Kakkosen oma ja hetken myös Ykkösen ja Kakkosen jakama. Se on jäänyt vähän sellaiseen ”vauvat vaihtuu sängyt jää” -tilaan missä huonetta asuttaa milloin kaksi juniorisänkyä, milloin yksi parvi, milloin pelkkä pinnasänky ja nyt sit taas pinnasänky + juniorisänky. Täällä kaikki mitä ikinä voi lastenhuoneesta ihminen kirjoittaa.

Ainoa mikä lastenhuoneessa oli hyvin oli vanha kirjahylly johon laitettiin (yhteistyövaroitus!) uudet ovet ja siitäkin tuli ikuisesti kaunis. Tuosta muutoksesta on nyt 10kk ja tila on säilynyt siistinä, eli se onnistui yli odotusten!

Kauniin kaapinkin kanssa huoneessa oli vähän kolkkoa, likaiset seinät ja ontuvat säilytyssysteemit. Lastenhuoneesta kertovan tekstin lopussa totesin että

”Tässä tilanteessa ollaan nyt, kunnes aivan pian Nelonen, se vielä yksi seuraan liittynyt vauva, saavuttaa unikoulutusiän ja mietimme taas hommaa hetken uudestaan. Uskoisin että aika pian pienet muuttavat samaan huoneeseen, hommaamme taas kerrossängyn ja rumba alkaa alusta.”

Tuosta tekstistä on (hiukan creepysti) nyt päivälleen vuosi ja Nelonen on toden totta unikoulutettu ja nukkuu yönsä yleensä heräämättä (JEE!) Kolmosen kanssa samassa huoneessa. Hänellä pinnasänky ja Kolmoselle edelleen se junnusänky.

(Kolmonen tulee joka yö meidän sänkyyn tällä hetkellä, mutta ei nyt puututa siihen.)

Nelonen on nyt 1v9kk ja on juuri siinä iässä että joka päivä pitää miettiä että joko se liikaa yrittää tulla itse sieltä pinniksestään pois, eli pitääkö ottaa laita pois tai siirtää se oikeaan sänkyyn. Josta päästään aiheeseen kerrossänky, mutta mennään nyt ensin vihdoin päivän aiheeseen, maalaukseen.

Halusimme tehdä huoneelle edes jotain kun se oli jotenkin niin…vaiheessa. Espanjasta palatessa tajusin että alivuokralaisiamme varten tyhjennetty vaatekaappi oli itse asiassa niin tyhjä, että sinne saattoi laittaa.. vaatteita. Shocking, eikö.

Niinpä tuli vihdoin aika hyvästellä perhettämme ainakin 13 vuotta palvellut Malm-lipasto, joka ennen säilytti vauvojen vaatteita ja nyt ei mitään vauvoja täällä enää ollutkaan kenen vaatteita säilytellä. Se siirtyi Fidaan ja huone tuntui entistä kolkommalta.

  

Mietimme vaikka mitä koristetarroja ja hienoja kuvioita ja sitten taas vain tehosteväriä. Muutaman vaikean päätöksen jälkeen päätin lopulta värin ihan vaan sillä että musta tuntuu että oon nähny jonku postauksen IGssä tästä väristä ja näin seinään tuli Tikkurilan Merisavu.

Kesken prosessin iski paha epäilys siitä että vain yhden seinän maalaaminen voi sittenkin olla tyhmä idea ja halusin sinne vielä jotain. Mietimme voimmeko hyödyntää huoneen vinoa kattoa, joka oli sitä paitsi valmiiksi likainen. Katto puhdistui pyyhkimällä (taas shocking) joten sitä toimenpidettä kannatti odottaa kolme vuotta.

Puhtaaseen kattoon oli kiva jotain tehdä ja muutaman kuviomietinnän jälkeen sain vihdoin vision päähäni: maalataan se sellainen piparkakkureuna tähän!

Insinööri rakastaa näitä mun ideoita, koska niiden mukana ei koskaan tule toteutusohjeita ja niitä saa sitten ihan itse luovasti miettiä. Hylkäsimme aika pian ajatuksen A4-muotista, sitten myös kontaktimuovimuotista ja ennen kuin ehdin keksiä muuta oli Insinööri jo hoitanut homman!

Piparkakkureuna maalilla ilman sabluunaa

Tämän kohdan olisin halunnut jotenkin tarjoilla teille vähän nopeammin sillä ohje tulee tässä: Ota 10cm maalitela, irrota se varresta. Kastele tela maaliin ja tee sillä puoliympyrä pitäen toista päätä paikallaan ja pyörittäen toista. Ta-daa!

Mutta eikö ollut kivempi lukea näin pitkä teksti ensin? Sen sijaan että olisi esim googlesta päätynyt tähän K-raudan vielä parempaan ohjeeseen? Ole hyvä!

Muutin mieleni, en jaksa enää selittää siitä kerrossängystä. Sanon vain että kyseenalaistan haluanko sellaista. Normaalit sängyt on tosi paljon kivempia kun niihin pääsee lapsen viereen mönkimään ja pusuttelemaan helpommin, sairastelut on helpompia ja huoneeseen tulee hyvää istumatilaa. Mutta ne vie myös hitosti tilaa eikä tämäkään huone mikään ihan jättimäinen ole.

Kerrossänky hot or not perustelut saapi jättää Instan puolelle!