TV kaappiin piiloon – meille tuli ihana viherkasvihylly!

Muistatteko vielä meidän upean “arjenhallinnan aamiaiskaappi” -idean, jossa karsea varastolta näyttävä työhuone muuttui meidän kodin kauneimmaksi JA käytännöllisimmäksi tilaksi yhdellä Lundia-kaapistolla?

Voin kertoa että tila on edelleen kaunis, siisti ja toimiva! Tämä kaappi on ollut niin hyvä, olen tosi iloinen tästä edelleen!

Ja nyt teimme sen uudestaan. Valmistautukaa kohtaamaan “aamiaiskaappi Pleikkarille meets viherkasvihylly”!

Hieman taustaa: meidän yläkerran aula on aivan upea, pieni tila johon tulee todella kaunis valo. Se on myös ollut talomme sotkuisin tila.

Jos meillä ei olisi lapsia, tämä tila olisi joku upea kasvien peittämä lukutila, jossa olisi upottava matto ja aivan liian kallis nahkainen daybed, mutta koska meidän arjessa ei nyt ole oikein tilaa nauttia eteerisesti vain visuaalisista asioista, on tilasta tullut epävirallinen vuodesohvallinen kodinhoitohuone, pleikkariluola ja miljoonasälätavaroiden piilottelutila. Siis aika karmea.

Nyt keksin että haluan pyhittää tämän tilan melkeinpä vain kasveille, jotka täällä rakastaa olla. Halusin kaapiston joka olisi ensisijaisesti kasveja varten, mutta palvelisi myös sitä Pleikkarin pelaamista ja pyykirumbaakin.

Asetimme koko suunnittelun pohjaksi tilan oikeat tarpeet: katsoimme kuinka paljon pyykkikorit tarvitsevat tilaa, minkä kokoisia ovat nykykasvien ruukut ja miten se telkkari voisi tänne asettua.

Otimme kaikesta tarkat mitat talteen ja painuimme taas Lundian myymälään suunnittelua varten. Tällä kertaa upea lopputulos syntyi jotenkin helpommalla!

Olin antanut alkuspekseiksi että haluan kaapin olevan vähän edellistä hulluttelevampi tai monimuotoisempi, ja kuitenkin siron ja linjakkaan.

Halusimme että telkkarin ja muun sälän saa tänne piiloon mutta kuitenkin käyttöön. Halusimme myös ettei kaapisto tuki kaunista luonnonvaloa ja kuulkaa, aivan kaikki toiveeni toteutuivat! Vai mitä olette mieltä? Alla upea ennen-jälkeen kuvapari: 

Kaapisto koostuu kolmesta eri kokoisesta osasta: Erikorkuiset hyllyt (48cm-148cm) ovat 80cm, 100cm ja 50cm leveät, ovet rottinkia ja vetim messinkiset spiraalivetimet.

Kaapisto on minusta tosi kaunis ja sopii tilaan upeasti. Se näkyy kauniisti ikkunoista ulos ja tuo isoin kasvi ja hylly sopivat aivan täydellisesti yhteen!

Kaapiston ytimessä on hyllytila, jolla kasvit saavat elää ja olla, rönsyillä ja kurotella. Aion hankkia tähän vielä monta monta yksilöä kuolemaan ei kun siis kaunistukseksi!

Keskeltä löytyy yllättävän hyvin rottinkiovien taakse piiloutuva telkkari, jonka saa seinään kiinnitetyllä telineellä vedettyä ulos lähemmäksi käyttäjäänsä. Kaikki Pleikkarirompe ja kaukosäätimet yms menevät piiloon alakaappiin ja noihin isoihin Lundia Systems -bokseihin.

Erityishuomiona ansaitsee meidän pienet modaukset: Kaapistossa on suunnittelu- ja asennusvaiheessa otettu huomioon pistorasioiden paikat ja myös luonnovalo niin että peitelevyt eivät jatku koko matkalta!

Keskimmäisessä kaapissa on sivupeitelevyt, ettei televisio näy portaita pitkin nousevalle, mutta ne on katkaistu heti tuon kaappiosion jälkeen, jotta kaapiston koko ilme on kepeä ja valo saa kulkea rauhassa. Eikö olekin nerokasta?

Kaapin rungon väriksi valittiin sama valkoinen kuin lastenhuoneessa, ja syvyys on 30cm jotta pyykkikorit mahtuvat hyllyille ja isoimman kasvin ruukku asettuu siihen kauniisti.

Tässä kaapistossa korkeudet vaihtelevat tehden ilmeestä hauskan monipuolisen ja toisaalta piilottaen vähän sitä että television takia keskimmäisen kaapin piti olla hiukan korkeampi. Tikkaat ovat 48cm, 148cm ja 108cm korkeat.

Ai että mä rakastan tätä Lundian monipuolisuutta ja modattavuutta, ja olen niin iloinen siitä miten hyvä tästäkin omasta visiostani tuli! Nyt vain äkkiä hankkimaan lisää kasveja ennen kuin kaappi alkaa kerjätä puoleensa sitä kuuluisaa sälää.

Täältä pääset Lundian sivuille ihastelemaan tätä meidän kokonaisuutta tarkemmin!