Vuosi Onnin kanssa ja suosikkitapamme käyttää Onni-puuroja

Kaupallinen yhteistyö Valio

Meidän kellarin Onni-kasa hupenee päivä päivältä ja muistuttaa että vuosi Onni-puuron kanssa on tulossa päätökseen. Teen tässä raporttia vuoden sisällöistä ja huomaan että Onni on kulkenut mukanamme kuin yksi iso syötävä vauvakirja: moni muisto viime vuodelta liittyy Onniin.

Kun Kolmonen alkoi syömään kiinteitä; kun tultiin mökille niin myöhään ettei mitään ruokaa ehtinyt tehdä; kun mentiin ex-tempore rannalle, metsään tai veneelle ja mukaan napattiin purkki tai pari. Kun hampaat tekivät niin kipeää ettei mikään muu ruoka uponnut ja kylmää Onnia syötiin joka aterialla. Kun Kolmonen oppi pinsettiotteen ja tajusin siirtää puuropurkin korkin pöydällä kauemmaksi – ja nyt vuoden lopussa kun taapero alkoi ymmärtää puhetta ja ryhtyi itse viemään tyhjiä purkkeja roskiin.

Myös se kytkeytyy Onniin kun isommat lapset saivat uusia ystäviä ja alkoivat luuhata enemmän ympäri asuinaluettamme itsenäisesti liikkuen ja kavereiden kanssa ulkona hengaillen. Ilmiöön liittyi häviävät banaani-puurot. Keltainen purkki ei koskaan päässyt Kolmosen suosikiksi mutta isommat kysyvät lähes päivittäin “onko Onni-puuroja alhaalla vielä lisää” kun oikea maku ei löytynytkään heti kaapista.

Keltaisia, tyhjiin imettyjä purkkeja löytyy varmasti vielä ensi vuoden lopussa Kakkosen repun uumenista. (On muuten paljon parempi löytää unohtunut banaani-Onni kuin banaani repun pohjalta)

Tai ne kasautuvat puolikkaat tötsät jääkaapissa kun edellisen aamun herääjä ei ole unipöhnässä tajunnut katsoa onko jääkaapissa jo avattua puuroa odottamassa.

Onni-puuro tulee muistuttamaan minua Kolmosen vauvavuodesta ehkä enemmän kuin mikään vaippapaketti, sillä se ei ole häviämässä taloudestamme mihinkään. Luulen että siitä tulee jatkossakin meidän ykkösvälipala kaikille lapsille.

(Jos nyt joku Valion rekka siellä kadullamme liikkuu niin saa tuoda vaikka sellaiseksi jäähyväislahjaksi vielä yhden vuoren puuroja! Saamme kyllä kulumaan ja kellariin mahtuu!)

Vaikuttajan näkökulmasta tämä on ollut varmasti kivoin yhteistyö koskaan: on ollut helppoa ja kivaa tehdä tutuksi tulleiden ihmisten kanssa, eikä mitään briiffejä tarvita kun tietää jo itse mitkä asiat pitää rajata pois kuvista ja mitä ottaa huomioon kirjoittaessa. Olen saanut ison luottamuksen ja paljon kiitosta, mikä ei ole näissä hommissa ollenkaan itsestäänselvyys. Kiitos siis kaikesta Mari, Essi ja Daniela ❤️

Tämä mukava tekemisen meininki on minusta näkynyt myös teille seuraajille päin ja olen itse ollut tosi tyytyväinen esimerkiksi vuoden aikana tuottamiini kuviin! Kun on lupa tehdä nostoja juuri silloin kun siltä tuntuu, niistä tulee tosi hyviä: sain kiinni monta hauskaa hetkeä jotka vain tapahtuivat arjessa juuri sellaisena ja uskon että tämä välittyi myös teille!

Yhteistyötä käynnistellessä sanoin Valiolle että mun toiveena on tulla “Onni-ihmiseksi” niin että kun seuraajani näkevät jossain Onni-puuroa, he ajattelevat mua. Luulen että tässä on onnistuttu! Mitään lukuja en tiedä mutta toivon myös että te olette innostuneet paljon puuroja kotiin kantamaan, jotta tämä on ollut myös Valion päässä hyvä yhteistyö.

kuinka saada syömään puuroa

Loppuun vielä tiiviisti koottuna meidän opit tältä vuodelta, eli

Parhaat tavat käyttää Onni-puuroa:

 • Huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä aamu-, ilta- tai välipalana sellaisenaan
 • Tässä voisi olla myös joku “puuro tuunattu siten ja siten uskomattomaksi annokseksi” mutta en vain ole se ihminen. Herkullinen ja terveellinen puuro suoraan purkista lusikalle on parasta mitä maailmassa voi olla, sitä ei pidä pilata vaivannäöllä.
 • Maisteluannoksena uusille mauille: puolukoita ei ole meidän taloudessa nähty
 • Puurorieskojen ainesosana
 • Koululaisten eväänä
 • Selfiealustana
 • Käsipainona (yksi täysi pahvipaketti 15 puuron kanssa painaa 3,2kg, parhaan otteen saa alakulmasta)

Kiitos kaikille Onni-maniaan osallistuneille, toivon tämän olleen yhtä ihana matka teille kuin mulla! Mutta niin se vain on että kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös tämä yhteistyö ja kumppanuus.

…ja meidän kellarin Onni-puurovuori.

EDIT: ARVONTA SUORITETTU

Pistetään yksi Onni-vuori jakoon vielä vuoden päättymisen kunniaksi! Valitettavasti seuraava koskee vain PK-seudulla asuvia: Kommentoi alle lempimuistosi Onnista ja voit voittaa kuukauden Onnit (60kpl) kotiovellesi. Arvon kaksi voittajaa, toisen blogissa ja toisen Instassa joten voit tuplata mahdollisuutesi voittaa kommentoimalla kumpaankin! Voittaja arvotaan ma 21.12. klo 21. (Voittaja arvottu!)

Lue lisää Onni-puuro perheestä täällä.

51 Kommentit

 • Sonja

  Paras Onni-muisto: Kesälomalla mökillä, jossa ei juoksevaa vettä eikä sähköä, Onni-puurot pelasti 1-veen aamu- ja iltapuuromeiningit, koska kuka nyt jossain kaasugrillillä jaksaa alkaa puuroa keittelee! Eikun Onnia lusikalla aukeavaan suuhuun samalla katsellessa ihanaa Suomen (kylmää) kesämaisemaa <3

 • Maarit

  Joo! Hyvin influensoitu, koska ostin näitä sun kehujen takia 🙂 ja hyvin toimii. Vielä en ole esikoiselle (11v.) koittanut tarjota, mutta tosiaan välipalana varmaan sillekin kelpaa. Kuopus 1v. rakastaa näitä!

 • Kaisa

  Meillä ei ole vielä lempimakua, kun vasta aloittelemaan kiinteitä. Mutta nämä kyllä vaikuttaa siltä että tulevat meidän vakio ruokalistalle!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hurraaaa pääsette aloittelemaan kerralla helpolla – sä voitit! 🙂 laitatko sähköpostia valeaidin@gmail.com niin hoidetaan palkinto teille ❤️

 • Ella

  Paras Onni-muisto on se kun vauva ekaa kertaa söi kunnolla puuroa, ja veti yli puol purkkia Onnia illalla ja seuraavana yönä nukku paremmin kuin viikkoihin! Todennäköisesti pelkkä korrelaatio eikä kovin paljon kausaliteettia, mutta silloin (ja edelleenkin) kiitin puuropurkkia.

 • Kati

  Ystävälläni on Onni-puuroja autossa mukana, kun hän kiertää Suomea työn puolesta. Monesti työt ovat maalla, tiettömien teiden takana ja silloin on oltava hyvin säilyvää evästä mukana. Kun ostaa mukaan kerralla enemmän, ei tarvitse huolehtia joka kerta nälän yllättämisestä!

 • Sanna

  Meillä on Onni-puuroista niin paljon muistoja, että mahdoton muistaa mitään erityistä! Näitä syödään lähes päivittäin. <3

 • Johanna

  Meillä Onni-puuro pelasti kesän mökkireissut ja automatkat.

 • Sande

  Paras Onni-muisto on vain noin viikon vanha. Taaperomme oli ensimmäistä kertaa kipeänä, kuume sahasi viisi päivää, ruokahalu oli kadoksissa ja lapsi aivan poikki sairastelusta. Onni-puuro pelasti, kun mikään muu ei meinannut maistua ja siitä pieni sai energiaa ?

 • Mervi

  Meillä vasta edessä onni-puurot. Vauva nyt 5kk

 • Linda

  Muistan Thaimaareissu esikoisen kanssa kuin hän suostui syödä ainoastaan Onnipuuro kahden viikon ajan ? (oli vasta 7kk eli ei syönyt vielä niin paljon ollenkaan mutta kuitenkin ?)

 • Heidi

  Paras Onni-muisto on se, miten se aina pelastaa tilanteen reissun päällä. Ajetaan pari kertaa vuodessa pitkä matka mummolaan ja Onni-puurot on ihan paras valinta välipalaksi automatkalle. Samoin perille päästyämme iltapala on heti valmis, kun kaivaa vain Onni-puuron esille 🙂

 • Ida

  Onnit on kyllä pelastaneet kymmeniä iltoja, kun ei ole ollut aikaa jäähdytellä puuroa, vaan sitä on saatava HETI. Tai ne useat kymmenet kerrat, kun ei vaan jaksa keittää puuroa, joka ei oikein maistu 1v:lle. Onni maistuu. Puhumattakaan kaikista mökki- ja kyläreissuista. Ja kiitos tän yhteistyön, olen ylipäätään tajunnut, että puuroa voi myös ostaa valmiina 😀

 • Jenni Lampinen

  Lemppari Onni-muistoni on, kun sain vauvan isän kiinni Onnien syömisestä. ?Ihmettelin äänen, miten Onnit voi olla taas lopussa ja kuinka ollakaan, selvisi, että myös vauvan isä nauttii aamupalakseen Onni-puuroja. ? Todellakin siis koko perheen juttu. Tää on ollut hauska ja mieleenpainuva yhteistyö. ?

 • Sanna

  Ostin näitä kaupasta -juurikin sinun innoittamana- ja ei mennyt kuin hujaus, kun se oli kadonnut parempiin suihin. Toki silloin vielä vielä syötettynä, mutta hyvin maistui!

 • Veera

  Paras muisto kesältä kun reissattiin ympäri Suomea ja 8kk vauva söi näitä aamu ja iltapalaks autossa, veneessä, raflassa, millon missäkin. Ja sen 8kk vauvan naama kun näki paketin oli paras!! Kotiin kun tultiin ei paljoo mutsin keittämä kaurapuuro enää maistunu :)))

 • Mia

  Meillä koululainen ottaa pitkien päivien välipalaksi mukaan Onnipuuron. Terveellisempi vaihtoehto ja säilyy hyvin! Kiitos kun vinkkasit!

 • Mira

  Paras muisto on ehdottomasti viime syksyltä. Vauvalle tuli ensimmäistä kertaa kunnon ruokalakko eikä edes kaurapuuro maistunut, vaikka se oli yleensä aina uponnut. Onni puurot oli hetken ainoa ruoka, mikä maistui ja ah kuinka ihanaa oli, että lapsi söi! Sen jälkeen Onnia on aina ollut kaapissa ja käytössä erityisesti silloin, kun mikään muu ei mene ?

 • Anna

  Onni-puurot ovat ihan parasta evästä lentokoneessa ja muutenkin matkustaessa! Helppo syöttää sellaisenaan, kaikki maut maistuvat ja tuovat vaihtelua, menevät pieneen tilaan ja on helppo sulkea.

 • Elli

  Muistot vielä odottavat, koska ei olla maistettu. Hyvä alottaa noista 60 purkista!

 • Maira

  Syötettiin esikoiselle onni-puuroa suoraan suuhun pinnasängyn pinnojen välistä eräs myöhä ilta, kun hän oli nukahtanut yöunille jotenkin epätavallisen aikaisin (en enää muista, ehkä autoon). Pelättiin että ilman iltapalaa iskee nälkä kesken unien!

 • Sanna

  Esikoisen vauva vuotena olin ensimmäistä kertaa viettämässä vuorokauden omaa aikaa ja seuraavana päivänä kotiin palatessani ihmettelin kun kaikki Onni puurot oli loppunut kaapista. Kävi ilmi että mies oli syöttänyt vauvalle joka ruoalla Onni-puuroa kun ne oli maistunu niin hyvin ettei ollut yhtään ajatellut että pitäis välillä jotain muutakin syöttää. ;D Ei kyllä mikään ihme ettei esikoiselle enää maistu puuro missään muodossa mutta onneksi meillä on kotona uusi puoli vuotias Onni-puurojen fani.

 • Anna S

  Onni on pelastanut monet kiukkuiset illat. Varmaan paras muisto viime viikolta kun koko illan venkoillut vauva rauhoittui Onnin ääreen.

 • Lotta

  Onni-puurot tarttuivat kaupasta mukaan juuri sinun kampanjoidesi ansiosta! Meillä annetaan lisäpuurona, jos pikkuneiti on vetänyt jo keitetyn puuron ja silti vaikuttaa nälkäiseltä ?

 • Linda.j

  Asuttiin kuopuksen (Kolmosen ikäinen melkein päivälleen) vauvavuosi ulkomailla eikä sattuneesta syystä kiinteiden maistelu aloituksen jälkeen hirveästi Suomessa juostu.. Katselin sun stooreja puuroista vähän jopa ärsyyntyneenä, olispa ollut kätevää kun kaupasta olisi saanut puuroa, jonka ainesosat pystyy itse purkin kyljestä lukemaan. Ja joka maistuu aikuisellekin!
  Mutta et uskokaan sitä onnea (vai Onnia haha), kun marraskuussa päästiin Prismaan. Kyllä muuten maistuu tälle juniorillekin ? ja isoveikalle toki aina sama maku, ettei kateus iske!

 • Minna

  Onni maistuu kyllä hyvin vaikkapa automatkalla mummolasta kotiin. Valitaan vaan sopiva lusikka ja puristetaan suoraan siihen.

 • Laura

  Meillä aloitettiin puurojen maistelu nimenomaan Onni-puuroilla ja mikä fiilis olikaan (sekä äidillä että tyttärellä!) kun meni ekan kerran koko annos ??

 • Onerva

  Kiinteiden aloittaminen vasta edessä, eikä puuromuistoja vielä ole. Vaikea uskoa, että maitoa paremmin maistuvaa on olemassakaan!

 • Reetta

  Kaikilla reissuilla iltapala-onnit takapenkkiläisille kouraan, niin kotiin päästyä saa mennä omaan petiin suoraan. ?

 • Iina

  Paras muisto on kun Valiolla silloin töissä ollut veljeni toi näitä Onni-purkkeja esikoiselleni heti kun 5kk oli mittarissa 🙂 Makuja ei tainnut vielä 3v sitten olla ihan yhtä montaa kuin nyt!

 • Saija

  Apua, meillä ei ole vielä ehtinyt kehkeytyä yhtään muistoa sillä puuroikä napsahti mittariin vasta juuri bebeltämme! Ehkä tästä tulee eka muisto Onni-puuroista kun voitetaan nää?!

 • Tiija

  Meillä ei ole vielä onni muistoa, mutta toivon että sellainen meille tulee ? vauva on nyt 5 kk ja pari purkkia on kaapissa jo odottamassa käyttöä.

 • Jenna

  Niin helppoja ottaa reissuun mukaan ?

 • Henna

  Onni on tuttu kaikkien meidän kolmen lapsen vauva-ajalta, mutta paras muisto liittyy meidän kolmanteen ja Onniin! Palasin töihin kolme viikkoa sitten ja 1v jäi isän kanssa kotiin. Onni ja nimenomaan mustikkapuuro (se violetti siis) on ollut aamujen pelastaja!

  Isi on myös ottanut heidän yhteiseksi rutiinikseen syödä ulkona nukuttujen päiväunien jälkeen sylikkäin, vauvalla vielä haalari päällään Onnin jämät (jos herkkua on vielä aamupalalta jäänyt yli).

 • Iina

  Ehdottomasti se helppous reissussa, kun Onni-puuron voi syödä (tai syöttää) suoraan purkista korkeintaan lusikkaa käyttämällä. Maistuu todellakin myös isommille lapsille ja aikuisille!

 • Johanna

  Onni on pelastanut monessa tilanteessa, reissussa ja kotona kiireessä. Ja hyvin maistuu 1vuotiaalle ? Ihaninta ehkä että kohta 9 vuotias sisko tilaa kaupasta itselleen Onnia, haluaa syödä kylmänä ja suoraan purkista❤

 • Maria

  Esikoiseni ensimmäiset ruokailut. Hän oli kerran ruokailun päätteeksi totaallisesti kuorrututtanut itsensä mustikka- vadelmapuurolla. Hauska muisto ja kuvakin vielä tallessa! ❤?

 • Emma-Leena

  Paras Onni-muisto oli ehdottomasti, kun keksittiin avata Onni väärästä päästä ja kumota se lautasella puurokuutiona. Avaruuspuuroa!

 • Hanna A.

  Tre-hki väli melko täydessä lähijunassa ja syötin iltapuuroksi yks vuotiaalle Onnia. Kesken puuron neiti vääntää savet ja lähijunan vessa on aika pohjat eli hirveellä kikkailulla kakka veks. Sitten loppu puuro neidin naamaan, omalta naamalta hikee pyyhkien ja kotiin suoraan yöunille!

 • Sara L

  Paras Onni-muisto; beben ilme, kun sai jotain muuta kuin hedelmäsosetta. Ei ollut hedelmäsoseisiin paluuta?

 • Elina

  Ihan parasta evästä vauvalle! Maistuu hyvälle myös vanhempien mielestä ?

 • Kati H

  Meillä Onni-puuro-muistot on vasta tulossa, koska perheessämme on aloitteleva syömäri ??

 • Noora

  Onni puurosta saatiin neidin ensimmäinen kunnon räkätys nauru aikaiseksi kun sai pidellä itse puuro purkkia käsissään samalla kun syötin neidille kyseistä puuroa. Puuro maistuu ja purkit toimii loistavina leluina syömisen aikana ja tyhjinä syömisenkin jälkeen.

 • Vipellys__

  Meillä muksu vetää näitä joka aamu aamupalaksi. Ensin häviää vihreät, sitten ruskeat. Pelastanut monta kiukkunälkää!

 • Satu

  Ensimmäinen kosketukseni Onni-puuron oli tämän blogin kautta. En edes tuntenut koko puuroja ennen kuin teitte niitä maisteluita koko puurosarjan kera ja meinasit olla ilkeä viimesen maistelun kohdalla. Odotin innolla lasten reaktioita ja sitten peräännyitkin. Mikä pettymys! Noh päätin sitten kokeilla Onni-puuroa kun seuraavan kerran etsin itselleni nopeita välipaloja lastenruokaosastolta. Vadelma-mustikka on kyllä ollut ehdoton suosikki tähän mennessä!

 • Katri

  Onni pelasti meidän sukulaismökkireissun, kun tuskastelin puuron keittoa vieraassa paikassa ennen kukonlaulua ja sitten hoksasin kaupassa, et hei, ei tartte keitellä, kun ottaa Onnia 🙂

 • Reetta S

  Papalla yökylässä Onni puuroa suoraan purkista. Helpointa niin, ei tarvitse säätää mitään. Ja menee varmasti alas.

 • Taru

  Sun instasta bongasin Onnit ja aloitettiin puolukalla (koska niitä taapero vetelee muutenkin! ?) ja oki heti hitti. Huoneenlämpöinen purkki katosi suuhun ennätysvauhtia! ?

 • Henna

  Oltiin esikoisen kanssa kesälomaretkellä turun saaristossa, sielä erään rannan laiturilla syötiin onnia iltapalaksi auringonpaisteessa?

 • Ida

  Onnipuurojen avulla vauva oppi syömään myös oikeaa puuroa! ??

 • Millavee

  Parhaat muistot liittyy kesään ja Onni-puuron näppäryyteen ja monipuolisuuteen, mökkireissujen pelastaja!

Tämän viestin kommentit on suljettu.