Raskausviikot 25 ja 26: Liitoskipuja (tai sitten ei)

viimeinen kolmannes

Haha, jos viimeksi sanoin etten oikein muista millä viikolla menen niin nyt se on todella totta: jouduin omasta blogistani tarkistamaan mitä viikkoa tässä piti kirjoittaa. Huomasin niitä kuluneen jo kaksi. Koitan siis ulkomuistista muistella mitä viimeisen kahden viikon aikana on raskauden osalta tapahtunut!

Raskausviikko 25

Tämä on se viikko, josta kirjoitan Työviikko – tekstin. Viikko päättyy siis Leville koko työporukan kanssa. Jaksan tosi hyvin koko porukan mukana vaikka rinteeseen en kyllä enää uskalla. Anssi Kelan keikka jaksaa tanssittaa eikä puoli kahdelta loppuva keikka tunnu yhtään pahalta. Tosin muistan taas että selvin päin baarissa olemisessa pahinta on se että haistat jakuvasti ihmisten kännipierut. Hyi saatana.

Myös: After Ski ilman ski:tä ja viinaa ei ole suositeltavaa. Ei saatana.

Ekana iltana yllätän itseni ihmettelemästä vastassa tapahtuvaa meininkiä. Yhtäkkiä tuntuu aivan sairaan omituiselta että siellä on kokonainen ihminen. Tässä nyt on kuitenkin jo sen 20 viikkoa tiennyt olevansa raskaana ja yli kymmenen ajan tuntenut liikkeet. Ja nyt se sitten ajatuksena yllätti.

Muistatteko muuten kun sanoin monta viikkoa sitten etten voi enää olla selälläni? No voinpas. Mahallanikin jopa. Edelleen nukun loistavasti eikä vauva herätä. Oi kun tämä loistava olo vieläkin vaan jatkuisi, vaikka sitä on jo monta monta viikkoa saanut fiilistellä!

Tästäkään viikosta ei löydy juuri mitään raskauteen liittyvää uutta raportoitavaa. Maha tuntuu samalta kuin aina ennenkin ja meno on helppoa.

raskausviikko 26

Raskausviikko 26

No sitten se meno ei enää olekaan niin helppoa. Loistava oloni tuntuu olevan historiaa. Viikolla 18 välähdelleet liitoskivut ovat tulleet takaisin, paljon vihaisempana. Käyn Levillä viiden kilometrin kävelyllä työkaverin kanssa ja olen jo kahden jälkeen pulassa: Viiltävä kipu alavatsassa tuntuu jokaisella askeleella. Sorelini painavat tonnin eikä 150m nousua rinteen vierellä metsässä tunnu enää ihan pikku päiväkävelyltä. Selviän koko viiden kilsan matkan mutta sen jälkeiseltä lounaalta on jo vaikea nousta ylös. Kävelen kuin mummo.

Liitoskipuja ja supisteluja saa ihmettellä pitkin viikkoa muutenkin. Vähäinenkin kävely tuntuu tuovan kivut, juoksemisesta nyt puhumattakaan. Saan arvokkaita vinkkejä Instassa teiltä ja tutkin jo äitysjoogaa, vyöhyketerapiaa ja tukivyötäni sillä silmällä. Yhden kommentin perusteella jokin naksahtaa päässäni ja tajuan, ettei kyseessä ehkä olekaan niinkään jokin mystinen raskauteen liittyvä kipu, jolle ei voisi mitään vaan eniten tämä on ihan normaalia selkävammaani joka nyt vain säteilee raskauden ansiosta vatsankin puolelle.

Tämän tajuttuani venyttelen kriittiset kohdat kuntoon ja teen muut temput jotka selkäänkin yleensä auttavat ja niin loppuvat liitoskivut siltä erää!

Silti mental note: on syytä alkaa pitää koko rangasta parempaa huolta. Ei tämä raskaus niitä ongelmia helpota ja muutenkin viime aikoina liikkuminen on jäänyt tosi vähälle työkiireiden takia. Tämä on laitettava kuntoon pian.

Viikon viimeisenä päivänä vedän läpi jo monta viikkoa valmistelemani tapahtuman. Se menee hienosti ja sen jälkeen tajuan miten poikki olen. Minusta ei enää ole näin täysimääräiseen keskittymiseen ja sykkimiseen. Eikä tarvitsekaan, töitä on kahdeksan vikkkoa jäljellä. Alan ensimmäistä kertaa miettiä viimeisiä viikkoja ihan päivätasolla ja siirrän omasta kalenterista isolla kädellä tavaraa pois. Tuntuu hyvältä alkaa valmistella omaa poisjäämistä kun mukana on hyviä tyyppejä, jotka todella voivat hommani minulta ottaa.

Nyt kun tämä viime vuoden työt summaava tapahtuma on takana, on sellainen hyvä fiilis että olen saanut aikaan ihan sikana. Tehnyt hyvää työtä ja nyt voin hyvillä mielin jättää hommat vähän vähemmälle. Toivottavasti kuitenkin kaikki kahdeksan viikkoa saisi näitä töitä vielä tehdä – sen verran kiinnostavia juttuja on vielä edessä!

Ps. Kuten suttuisasta kuvasta näkyy, suurin osa mahakuvista tulee ensin tai pelkästään Instan puolelle. Kannattaa siis seurailla myös siellä, jollet jo seuraa! Maanisesti haluaisin saada 5000 seuraajaa täyteen ilman mitään järkevää syytä!

Kaikki raskausviikot-sarjan jutut: