Hyvän omatunnon murot ja yli-innokkaat blogilapset

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Helsingin Mylly ja Suomen Blogimedia

Tämän kampanjan tarkoitus on olla lanseerauskampanja, jotta vanhemmat saisivat uusista terveellisistä Muumi-tuotteista tietoa. Kuitenkin kokemukseni mukaan ns. tietäjät ovat nämä jo löytäneet. Siinä vaiheessa kun minä vielä napsin kuvia tyhjistä muropaketeista, sekä ystäväni että siskoni kaivoivat omista laukuistaan tutun näköisiä rinkuloita.

“Nämä on niin hyviä kun sokeria on niin sika paljon vähemmän kuin muissa”, siskoni möi minulle innostuneena samalla kun kasaili vadelmarinkuloita taaperonsa lautaselle. Myhäilin tyytyväisenä vieressä ja kasasin saman kasan omillenikin.

Kyllähän tälläiset helmet vanhat sokerinkyttääjät heti huomaa! Nämä rinkulat, oikealta nimeltään Niiskuneidin Vadelmarenkaat ovat samoin kuin sisartuotteensa Muumipeikon Mustikka-Hunajamurot harvinaisuus murohyllyllä. Niissä on sokeria vain 10g (mustikkaversiossa 8,9g), joka on reippaasti vähemmän kuin keskivertomuroissa. Suolapitoisuuskin on varsin maltillinen 0,3-0,4g ja tuotteen kaurajauho on tietysti täysjyvää.

Ja jos puurot on teidän perheessä vielä se juttu, niin kerrotaan vielä sekin ettei Muumi-sarjan puurotuotteissa ole lisättyä sokeria lainkaan. Todella taapero-safe!

Meidän laiskassa perheessä murot ovat jo pitkään tehneet tuloaan sellaisena “tehkää nyt vaan itsellenne joku välipala” -ruokana, mutta aina se on vähän kirpaissut minun terveysomatuntoa. Murot eivät ole kunnon ruokaa sanoisi äitini, mutta näistä nyt on vaikea kenenkään urputtaa. Sekaan kaurajuomaa ja vaikka marjoja päälle jos oikein viitseliäs on niin johan täyttyy ravintoympyrät.

Lapset ei sokerin vähäistä määrää näissä todellakaan huomaa. Alussa mainitsinkin tyhjistä muropaketeista. Tavallisestihan bloggaaja ottaa kauniit kuvat siitä tuotteesta, jota mainostaa. Mutta tämän bloggaajan perheessä kävi niin että lapset löysivät testipaketin ja muutama päivä myöhemmin oli ensimmäinen muropaketti jo tyhjä. En ehtinyt edes saareketta siivota kuvia varten.

Mustikkamuroista on nyt sitten vain tämä yksi kuva, josta voitte kuvitella että hyvin maistuivat, kun ei istumaankaan ehditty.

Uuteen Muumi-tuoteperheeseen kuuluu murojen lisäksi myös annospakatut pikapuurot (Banaani-Päärynä ja Banaani-Mansikka-Mustikka) sekä valmis lettujauhoseos. Hetkinen, tämäkin Muumi oli jo löytänyt tiensä meille ennen koko yhteistyötä!

Jotkut ehkä muistavat kun toukokuun lopussa kerroin Instagram Storyn puolella kauppakäyntini aikana sortuneeni pakkauksen uhriksi. Etsin silloin nimenomaan valmista lettujauhopussia muuton jälkeiseen aamuun ja katseeni osui heti Muumimamman Lettujauhoihin. Sillä tavalla herkkä olen muista erottuvalle tuotepakkaukselle. Yksi Muumimamma on nyt valmistettu ja syöty ja oli muuten oikein erinomaisia lettuja. Täysjyväkaurasta valmistettu taikina oli sopivan täyteläinen ja maukas, ja se valmistettiin ilman kananmunia tai maitoa. 6/5 siis.

Eipä tässä jää bloggaajalle kovinkaan paljon sanailua suosittelun suhteen. Me syömme näitä, mitä ilmeisemmin tiedostava lähipiirimme syö näitä ja voimme kaikki lämpimästi suositella että teilläkin syödään näitä. Kaikki Muumi-tuotteet löydät tämän linkin takaa ja niistä kuuluisista hyvin varustelluista ruokakaupoista kautta maan.

(Mutta jättäkää meillekin yksi paketti mustikkaa jonnekin itäisen Helsingin alueelle, kiitos).

Lue myös Miia Metson blogista kokemukset uusista tuotteista – sielläkin lapset hullaantuivat melko lailla näihin rinkuloihin!

6 Kommentit

 • Saara

  En epäile herkullisuutta, mutta kummastelen tätä sokerin määrällä hehkuttelua, kun esim. perus corn flakesissä (se isoin brändi) on sokeria 8 grammaa per 100 g ja joissain merkeissä jopa 7. Ja jos niiden kanssa syö vaikka marjoja ja rasvatonta maitoa tai jotain kasvimaitoa, niin ei kai se nyt niin epäterveellistä ole… Ja nyt on suomessakin hyllyissä laajasti AXA:n ihan törkeän hyvät quinoa-vadelmalastut jotka ei kaipaa mitään lisukkeita jollain vähän päälle 6 gramman sokerimäärällä. Ja samalta valmistajalta kauramansikkamurot joita ainakin meidän nelivuotias syö kuin karkkia vaikka ihan sellaisenaan, eikä niissäkään taida yli 9 grammaa olla. Ja nämä viimeiset on oikeasti jo ihan terveellisiäkin.

  Että en tiedä mitä muroja teidän ”tietäjät tietää” porukoissa normaalisti syödään, jos nämä muumit on saavuttanut tuollaisen hehkutuksen. ? Meillä ainakin hyvinkin perusruokaa, mutta sokerin määrää täälläkin koitetaan sivusilmällä tarkkailla. ?

  Aurinkoista loppukesää! ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No meillä lapset haluaisi syödä lähinnä värikkäitä ”rengasmuroja” eli niitä pahimpia 🙂 ja mitä siskoni tulee niin siinä viitattiin sellaiseen ihan naposteluun, että pienelle antaa muutaman renkaan välipalaksi. Siihen nää on musta tosi hyviä!

   Mutta voihan se toki olla että meidän ”tietäjät” ei kaikkea tiedäkään – en sentään sano että tässä mitään erityisasiantuntijoita kukaan ollaan ?

   Omat kokemukset vähemmän sokerisista on ollu vähän kehnot mutta täytyy ehdottomasti kokeilla noita mainitsemasi jos nekin uppoaisi!

   Mahtavaa kesää sinne!

 • pilami

  No meillä ei ihan oikeasti syödä muroja koska ne on aika höttöä ravintoa mutta hyvä jos tulee sille osastolle vaihtoehtoja. Sokerin määriä en muista ulkoa, paha sanoa niistä nyt mitään. Mutta se pitää kyllä mainita että koululaiset, jotka niiden murojen perään enemmän itkee, eivät kyllä vaikutu noista pakkauksista. Siis mun mielestä ne on paljon kivemman näköiset kuin jotkut flakesit mutta aika ”vauvakamaa” isomman lapsen silmin ja siinä mielessä vähän huti.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Mielenkiintoinen pointti, voin hyvin kuvitella ettei jossain 10+ huudeilla enää paljon Muumit kiinnostele! Mun mielestä kaikki sokerin vähentäminen yms on plussaa näissä tuotteissa, vaikka muroja ei joka päivä syödäkään.

 • Omppu

  Ounou, miksi mulla ei näy kommentointimahdollisuutta korvakorujutussa? Olisin kirjannut lähes identtisen tarinan, mutta jatkuuko tarina edelleen päin mäntyä ku eea kommentoida ei pysty 😛

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ounou! Se oli asetuksista johtuva juttu: yli 14 päivää vanhoihin ei voi kommentoida mutta kävin nyt muuttamassa niin että 30 päivää on raja (taistelu botteja vastaan tämä)!

   Korviksiin: tarina päättyi upeasti! Täällä Jenkeissä ei olla enää ollenkaan muistettu pestä ja ollaan vaan uitu kaikessa kloorista meriveteen ja korvat on aivan superhyvässä kunnossa! Lävistysliike best!!

Tämän viestin kommentit on suljettu.