Uutisia: Onni-puuro on meidän perheen lemppari ja nyt myös rakas yhteistyökumppani!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Valio

Iloisia uutisia! Olen sopinut pitkäaikaisesta yhteistyöstä Valion Onni®-puurojen kanssa! Tämä on ihan sairaan siistiä koska tuotteet olivat jo entuudestaan meille tuttuja ja erittäin, erittäin mieluisia. On aina ihanaa kun löytyy kumppani, joka on jo valmiiksi meidän elämässä vahvasti läsnä!

onni puuro kokemuksia

Olette varmaan jo nähneetkin puurojen vilahtavan Instagramissa, koska niitä syödään meillä aivan tosi paljon. Kolmonen rrrrrakastaa sitä lilaa vadelmamustikkapuuroa, se söisi ehkä pelkästään sitä jos saisi päättää (ei saa). En ollut aikaisempia vauvojen osalta tajunnut koko puuroja käyttää, koska he olivat kumpikin maitoproteiinille vauvana allergisia. Serkun mukana tuli meille aina hoitoon jätettäessä vihreä Onni-puuro ja ihmettelin aina sitä kuinka kätevää ruokaa se on.

Maidottomalle vauvalle löytyy kaksi makua Onni-puuroista

Meidän rakkaus näihin puuroihin alkoi kun löysin Kolmosen kiinteiden aloittamisen yhteydessä ruokakaupasta tuon lilan maidottoman version (ja nyt opin että myös punainen viljaisa puolukka on maidoton!). Tuolloin puolen vuoden ikäinen Kolmonen reagoi vielä herkästi maitoon joten se maidottomuus oli tärkeää ja toisaalta iloinen yllätys.

onni puuro maidoton

Vadelmaa ja mustikkaa sisältävä Onni-puuro jäi kaappiimme ja hoitolaukkuun heti aivan vakituisesti, koska se oli sellainen varma ruoka jota vauva ainakin suostui syömään jos ruoka oli muuten jäämässä siltä päivältä vähän ohueksi. Tai jos äiti vähän sössi aikataulut ja tuli jotenkin kiire iltapuurolle, jännä.

Viimeksi mulla oli Onni-puuroa mukanani kun kävimme allergiasairaalassa maitoallergiatesteissä Kolmosen kanssa: Syötin kiireisen aikataulun keskellä puurot ulkona leikkipuistossa suoraan purkista lusikalla. Siinä tilanteessa en olisi oikein muuhun kiinteään ruokaan pystynytkään.

Niissä sen päivän testeissä saatiinkin lääkäriltä lupa kotona tehtäville maitoaltistuksille, joten nyt olemme jo siirtyneet muihin väreihin ja voin ilokseni kertoa ettei oireita ole tullut!

Onni-puuron maito sopii myös alle 10kk vauvalle

Maidosta puheenollen, mulle tuli itselleni yllätyksenä se että Onni-puurojen maito on käsitelty niin että se sopii myös alle 10-kuiselle vauvalle, asia josta moni on kysynyt minulta Instagramissa. Tiedoksi siis kaikille suora lainaus Valion omilta sivuilta, esimerkkinä vadelma-kaurapuuro:

”Valio Onni® vadelma-kaurapuuro on maitopohjainen puuro, jonka maitopohja vastaa proteiinikoostumukseltaan 5 kk ikäisen ravitsemuksellisia tarpeita. ”

onni puuro maidoton

Osa tuotteista on vasta yli vuosikkaille suunnattu, mutta Onni-puuroja löytyy siis tosiaan jo 5kk iästä alkaen. Täältä löydät kaikki tuotteet. Meidän ehdoton suosikki on tuo lila vadelmamustikka, sekä vihreä omena. Ja kun sanon me, tarkoitan tosiaan me. Näitä syö tarvittaessa ihan aikuinenkin ja koululaiset välipalaksi, kuten eräs IG-seuraajani heti spontaanisti kertoi (kommentti julkaistu luvalla):

”Vitsi nuo Onni-puurot on käteviä! Nimimerkillä äiti nappasi joskus töihin evääksi lapsen puuropurkin ?‍♂️??”

Kokemuksia Onni-puurosta tulossa vielä paljon lisää

Tulette kuulemaan vielä paljon näistä puuroista, mulla on paljon kaikkea kivaa suunniteltuna!

Olen tosi innoissani tämän yhteistyön starttaamisesta kun tähän on niin suuri intohimo ihan itselläkin, hah! Onni-puurot on vaan niin hyviä: Ruokaisia, maistuvia, helppo tarjoilla ja kantaa mukana. Nuo kierrätettävät tötsät säilyvät pitkään huoneenlämmössä ja niistä puuroa voi myös tarjota vauvalle ihan sellaisenaan, huoneenlämpöisenä. Puuroja voi myös reissussa annostella lusikalle suoraan purkista, se on siihen riittävän tömäkkää.

Toisaalta puuro on niin mukavan sileää että pienikin vauva osaa näitä suussaan käsitellä ja vähän isompana voi sitten itse harjoitella syömään tätä lusikan kanssa!

Testasin tätä toissapäivänä, en testaa heti uudestaan. RIP kaunis vaalea mekko.

Onko teillä jotain kysyttävää näistä puuroista? Nyt saa tykittää, ehdin selvittää kaiken!

24 Kommentit

 • Nimetön

  Miten kauan puuro säilyy hyvänä avattuna huoneenlämmössä?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Avattuna se pitää ohjeen mukaan säilyttää jääkaapissa! Mutta kyllähän kaikki retkieväät hetken kestää omaa riskiä ja järkeä kuunnellen.

 • Tiia

  Osaatko sanoo oisko koostumus sellanen et sais imettyä täytettävästä smoothiepussista imukorkilla? Terkuin: Herra 11kk en vaa suutani lusikalle ja heitän kaiken lattialle. (Paitsi ne smoothiepussit) ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hmmm, pitääkin kokeilla! Veikkaan että voi olla aika tiukka imettävä, on se sen verran kuitenkin ”tömäkkää” ja puuromaista.

   • Emma

    Me avattiin noi yläkulmien taitokset ja iskettiin vuosikkaalle käteen, hyvin imeskeli suoraan purkista. ?

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Hyvin keksitty! 🙂

 • Maikki

  Nämä on ihan sairaan hyviä! Se mikä itsellä näissä kuitenkin jonkun verran tökkii on lisätty sokeri sekä mehu, ilmeisesti sekin makeutuksen vuoksi. Tähän olisi kiva kuulla Valion kantaa. Mutta sokerista huolimatta tai sen johdosta uppoaa kyllä sekä kaikkiin lapsiin että aikuisiin meidän perheessä. 😀

  • Hysteerinen esikoisen äiti

   En ole uskaltanut antaa näitä vauvalle juuri lisätyn sokerin ja mehutiivisteen takia. Itsestänikin olisi kiva kuulla Valion mietteitä tästä. Tietysti kaikki lastenruoat eivät ole pilkulleen ravitsemussuositusten mukaisia ja monilla muillakin merkeillä on mehutiivisteellä tai sokerilla maustettuja vauvanruokia. Harmittaa vain, kun olisi kiva ostaa kotimaista ja nää vaikuttaisi niin käteviltä muuten!

   • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

    Pyydän tähän Valiolta kommentit! Meidän valinta on se että tämä sokerin määrä on ok kun ei ole mikään päivittäinen, osa perusruokaa vaan silloin tällöin saa.

   • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

    Ja tähän hyvä Hysteerisen esikoisen äiti, Valio vastasi näin:

    ”Hei,
    Kiitos viestistäsi ja kommenteistasi koskien Valio Onni® puurojen raaka-aineita.
    Valio Onni® neljän viljan puuro ei sisällä lisättyä sokeria, eikä mehua. Puuron makua pehmentää
    maidon sisältämä laktoosi eli maitosokeri.

    Maitopohjaisissa Valio Onni® puuroissa maun pehmeys ja mieto makeus tulevat marjojen ja
    hedelmien sokereista sekä maidon laktoosista. Maitopohjaisiin puuroihin lisätty rypäle -tai
    omenamehu korostaa marjojen ja hedelmien omaa makua, ja tuo tuotteeseen miellyttävän,
    pehmeän maun.

    Maidottomissa puuroissa (Valio Onni® vadelma-mustikka ja Valio Onni® viljaisa puolukka)
    makeuttajana on hedelmäsokeri (fruktoosi). Fruktoosi maistuu tavallista pöytäsokeria (=
    sakkaroosia) makeammalta. Käyttämällä pientä määrää fruktoosia saadaan myös maidottomiin
    puuroihin miellyttävä, pehmeä maku.

    Tuotteiden koostumus noudattaa EU-direktiiviin pohjautuvaa KTM:n asetusta 1216/2007 imeväisille
    ja pikkulapsille tarkoitetuista viljapohjaisista valmisruoista.

    Kaikki kuluttajilta saamamme palaute on arvokasta, ja huomioimme palautteet kehittäessämme
    tuotevalikoimaa.”

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Moikka Maikki! Tässä suoraan kopioituna Valion vastaus kyssäriisi:

   ”Hei,
   Kiitos viestistäsi. Kiva kuulla, että Valio Onni® tuotteet maistuvat. Valio Onni® neljän viljan puuro ei sisällä lisättyä sokeria, eikä mehua. Puuron makua pehmentää maidon sisältämä laktoosi, eli maitosokeri. Maitopohjaisissa Valio Onni® puuroissa maun pehmeys ja mieto makeus tulevat marjojen ja
   hedelmien sokereista sekä maidon laktoosista. Maitopohjaisiin puuroihin lisätty rypäle -tai omenamehu korostaa marjojen ja hedelmien omaa makua, ja tuo tuotteeseen miellyttävän, pehmeän maun. Maidottomissa puuroissa (Valio Onni® vadelma-mustikka ja Valio Onni® viljaisa puolukka) makeuttajana on hedelmäsokeri (fruktoosi). Fruktoosi maistuu tavallista pöytäsokeria (=sakkaroosia) makeammalta. Käyttämällä pientä määrää fruktoosia saadaan myös maidottomiin puuroihin miellyttävä, pehmeä maku.

   Kaikki kuluttajilta saamamme palaute on arvokasta, ja huomioimme palautteet kehittäessämme tuotevalikoimaa.”

 • lasten ja hellan välissä

  Hei tosi paljon onnea yhteistyösopimuskesta:)

  Nuo on kyllä käteviä puuroja esim. Retkillä, reissussa jne!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! <3

 • Arja

  Jos ei tahrat lähde millään mekosta, kokeile kaataa kiehuvaa vettä hiljalleen tahran päälle. Pomminvarma konsti poistaa Pelkät mustikkatahrat, mutta tuo vadelmapuurokombo saattaa aiheuttaa ongelmia.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Siis nyt täytyy tunnustaa että tuon tiesin ja niin toki tein ja tahra lähti, enkä enää muista miksi kirjoitin teatraalisesti tekstiin noin 😀 Oli varmaan hauskempi!

 • Iina

  Tosta maidottomasta puolukkapuurosta on ollut jollain toisella nimellä ennen versio, jota mä itse söin hyvällä ruokahalulla imetysdieetillä ollessani. ? Meillä kaikki neljä lasta maitoallergikkoja siis. Heti jos söin jotain maitoon viittaavaakaan, niin meni unet päin peffaa, mut toi oli siis meiän pelastus. Uppos myös vauvoille ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Mä kans söin tätä eilen. Nam!

  • Kippuralla

   Jokin kuningatarpuuro tms, paria makua oli jo 2007 tarjolla maitoallergikoille

 • Hanna

  Vinkki! Mustikkatahrat lähtevät kiehuvalla vedellä! Jos vain mekko kestää sen, että valuttaa kiehuvaa vettä tahran päälle ja varovasti antaa kuivua venyttämättä ja vanuttamatta.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kyllä! Tämä ja aurinko toimi taas kerran!

 • Laura A-K

  Hei! Meidän vauvan vatsa meni kovalle Onni-puuroista. Mietin, että miksihän niihin on käytetty vehnää? Jos toiveen saisi esittää niin mielellään voisivat kehittää vaihtoehtoja joissa olisi puhtaasti pelkkää kauraa. Myös joidenkin puurojen lisätty sokeri/makeutus myös ihmetyttää.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kysyn vehnä-asiaa Valiolta! Hauska detalji että joku toinen ihmetteli Instagramissa että miksi kauraa käytetään. ideaalia olisi varmaan monta eri ”pohjaa” joista valita!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Terve Laura, sain Valiolta tähän vastauksen, jonka nyt kopioin suoraan tähän:

   ”Hei,
   Kiitos viestistäsi, ja toiveistasi Valio Onni® valikoiman suhteen.
   Valio Onni® valikoimasta löytyvät seuraavat kaurapohjaiset vaihtoehdot:
   – Valio Onni® vadelma-kaurapuuro 5kk (täysjyväkaurajauho ja -hiutale)
   – Valio Onni® omena-kaurapuuro 8 kk (täysjyväkaurahiutale ja -lese)
   – Valio Onni® persikka-kaurapuuro 8kk (täysjyväkaurahiutale ja -lese)
   – Valio Onni® rukiinen puolukkapuuro 1v (täysjyväjauho, hiutale ja lese (ruis, kaura)

   Valio Onni® neljän viljan puuro ei sisällä lisättyä sokeria, eikä mehua. Puuron makua pehmentää maidon sisältämä laktoosi eli maitosokeri.

   Maitopohjaisissa Valio Onni® puuroissa maun pehmeys ja mieto makeus tulevat marjojen ja hedelmien sokereista, sekä maidon laktoosista.

   Maidottomissa puuroissa (Valio Onni® vadelma-mustikka ja Valio Onni® viljaisa puolukka) makeuttajana on hedelmäsokeri (fruktoosi). Fruktoosi maistuu tavallista pöytäsokeria (=sakkaroosia) makeammalta. Käyttämällä pientä määrää fruktoosia saadaan maidottomiin puuroihin miellyttävä, pehmeä maku.

   Kaikki kuluttajilta saamamme palaute on arvokasta, ja huomioimme palautteet kehittäessämme tuotevalikoimaa.”

 • Paluuviite: Vauva 10kk: Se seisoo ilman tukea ja sanoo äiti! Jee! - Valeäiti

Tämän viestin kommentit on suljettu.