Elokuu 2018: Rimoja ja keskeneräisiä projekteja

Elokuussa talossa asuminen alkaa tuntua jo ihan peruskauralta.

Saamme vieraaksemme paljon ihania ystäviä, osan jopa yökylään! Kellariin kasataan äkkiä vierashuone: vasta tilattu vuodesohva ja pahvit ikkunoihin suojaksi. Alakerran suihku pääsee ensimmäistä kertaa käyttöön ja tila todetaan kokonaisuudessaan erittäin toimivaksi. Vierailla on siellä hyvä oma rauha eivätkä elämisen äänet kanna täältä yläkertaan ja toisinpäin.

Teemme taas päätöksiä, ja joitain tilauksiakin. Erittäin pitkän pohdinnan ja mittailun jälkeen valitsemme ruokapöydän. Se toimitetaan (ja esitellään) syyskuussa. Valitsemme verhot kaikkiin ikkunoihin ja aloitamme lasten työpöytäprojektin. Jos totta puhutaan, en ole ihan varma milloin se alkoi. Ihan hitokseen kauan siinä on kuitenkin mennyt kun työvaiheita oli paljon.

Elokuuta sävyttääkin ehkä eniten melkein valmiit projektit. Insinööri huhkii hienosti vuoroin takaterassin kaidetta, yläkerran suihkuseinää ja lasten pöytiä, mutta koska lapsiperheessä eletään noin vartin aikavälein, jokin homma jää aina kesken.

kylpyhuone suihkuseinä

Ihan kohta pääsen taas suihkuun, uskon! Ainakin se on sitten suoraan Pinterest-unelmistani se suihkuttelu.

Asioita toki myös valmistuu!

Piharakennus saa kauniin terassin edustalleen. Terassista tulee pienen väärinkäsityksen myötä hirmu korkea, mutta onneksi naapurit pystyvät elämään sen kanssa. Suunnittelemme yhteisesti aitoja talojemme väliin ja sovimme tekevämme viinipullon mentävän aukon korkean terassimme aitaan.

Olenko jo maininnut että naapurimme ovat ihania? Se on yksi elokuun isoja asioita; takapihalle asennetun uuden trampankin ansioista näemme naapureitamme ja erityisesti heidän lapsiaan paljon entistä enemmän. Kerran kutsun rouvat meille viinille ja meillä on tosi hauskaa. Alamme sopeutua.

Päärakennus ja piharakennus saavat myös hienot syvennykset vaaleilla rimoilla. Rimoitus on hyvä oppitunti yksityiskohtien merkityksestä. Syvennykset tehdään ensin hieman eri tavalla (vaalea osa ulkopintaan asti jatkuen) ja viikon tuijoteltuani ehdotan lempeästi että ne on kyllä muutettava.

Ja kas, näin saa Insinööri taas erääksi illaksi uuden projektin: yhden riman mustaksi maalaaminen. Lopputulos on kuitenkin hieno!

Elokuussa nostamme pankista viimeisen erän lainaa. Käsissämme on nyt virallisesti kaikki rahat mitä talon tekemiseen on, eivätkä ne tietenkään tule täysin riittämään. On tämä hauskaa tämä kansantalouden tukeminen.

Syyskuussa saatamme havahtua siihen, että on myös pimeää ja valaisimia voisi tarvita. Mutta katsotaan sitä sitten syyskuussa. Nyt nautitaan vielä pitkistä valokuvaushetkistä kuvauksellisilla terasseilla.

JAA
8 Comments
 • Kati
  syyskuu 12, 2018

  Näyttää hienolta! ?? Mitä puuta ja millä tavalla käsiteltyä syvennyksen rimoitus on? Pysyykö ajan kanssa puun värisenä vai harmaantuuko?

  Hauskaa syksyä, nauttikaa ihanasta kodista!

  • Valeäiti
   syyskuu 12, 2018

   Nämä on kaikki lehtikuusta, niin kuin muukin puu meillä himassa! Ollaan käsitelty vain Valtilla, yritetään sillä estää / hidastaa luonnollista keloontumista / harmaantumista. Todennäköisesti lähtee harmaantumaan silti..

 • Sari
  syyskuu 17, 2018

  Heippa. Onko eka kuvassa Notte -vuodesohva? Olisi kiva kuulla kokemuksia, koska olen kuumeillut sitä jo tovin. 🙂

  • Valeäiti
   syyskuu 17, 2018

   Ei vaan tämä Kallen kalusteen, kovin samanlainen kyllä: https://www.kallenkaluste.fi/product/850/notte-vuodesohva-190-koivu

   • Valeäiti
    syyskuu 17, 2018

    Siis nyt vasta tajuun että ton nimi on myös Notte!! Tarkoititko tota Kallen kalustetta vai Veken vastaavaa, senkin nimi Notte? https://www.veke.fi/notte-vuodesohvan-runko-ilman-kasinojia

    • Valeäiti
     syyskuu 17, 2018

     Taitaa olla ihan sama sohva siis myynnissä monessa eri paikassa, eli JOO se Notte tämä on 😀 😀

     • Sari
      syyskuu 18, 2018

      Joo, useammassa paikassa näyttää olevan noita myynnissä. 🙂 Oletteko tykänneet sohvasta?

     • Valeäiti
      syyskuu 18, 2018

      on se kyllä tosi hyvä ollut! Vieraatki sanoi että on hyvä nukkua 🙂