K o l m o n e n

”Kyllä sen kolmannen sitten vielä joskus ehtii jos siltä tuntuu. No ei siltä tunnu, oikeasti. Mutta ihan kamalaa ajatella että jos ei kohta niin ei koskaan. Ellei blogiin ilmesty joku päivä hahmo nimeltä Vahinko, tämä oli nyt tässä. Haikeaa.” Perheemme onkin jo tässä, 1.8.2017

Miten tämän nyt alottaisin. Kai on ensin pyydettävä anteeksi. Alussa siteerattu teksti on ensimmäinen ja ainoa teksti Valeäidissä koskaan, jossa en puhunut ihan totta. Tuo ”No ei siltä tunnu, oikeasti” ei ollut totta. Kyllähän siltä aika paljon tuntui.

Se muu oli totta – oikeasti mietimme juuri silloin kuumeisesti pitäisikö juuri nyt. Käytin tekstiä omien ajatusteni ponnahduslautana mutta en uskaltanut olla ihan avoin.

Meni melkein vuosi, pohdinta oli pitkä ja päätös iso. Talo rakentui ja elämä oli täyttä. Yhtäkkiä seuraavana kesänä talo oli valmis, elämä kevyttä ja jokin minussa huusi ”nyt” sysäten kerralla kaikki pelot, pohteet ja entässittenjos:t pois. Päätimme sittenkin uskaltaa toivoa ja suureksi onneksemme se toive on nyt toteutunut, pienen hakemisen jälkeen.

Meille tulee ihan oikeasti kolmas lapsi.

Tuo lause liikuttaa mua edelleen kauheasti, vaikka olen jo pari kuukautta saanut totutella ajatukseen. En oikein vieläkään osaa sanoa ääneen olen raskaana, mutta toisaalta jään kesäkuussa äitiyslomalle sujuu jo näpsäkästi. Ehkä tämä muuttuu vielä enemmän todeksi kun se maha jostain taas pompahtaa, vasta monen viikon päästä jos entiset merkit pitävät paikkansa.

Blogiin ei missään nimessä ilmesty Vahinko, vaan kaivattu, pohdittu, vakaasti päätetty ja vähän yritettykin Kolmonen (jos kuitenkin myös Viimeinen).

Nyt jo rakas, ihana Kolmonen, joka tulee perheeseemme heinäkuussa (jos kaikki menee vieläkin hyvin, jos kaikki menee vieläkin hyvin, jos kaikki menee vieläkin hyvin, jos kaikki menee vieläkin hyvin…) ja jonka jo tunnen vatsassani, vaikka kukaan muu ei häntä näe, tunne tai aisti.

Olen raskaana. Minä. Olen. Taas. Raskaana. Seitsemän vuoden tauon jälkeen. Hui! Jes! Olemme kaikki onnesta soikeina, toivottavasti tekin!

Tästä se taas lähtee – hullun ihana, kamala, pyörryttävä (ja vähän oksettavakin tällä kertaa) vauvaelämä. Sotkua, unikoulua, rintaraivareita ja pieniä sormia hiusteni ympärillä, tuhiseva poski kaulaa vasten. Kääk kun en malta odottaa.

Tervetuloa rakas.

 4.11.2018

Yksinäinen sininen viiva alkaa ilmestyä heti, vasta sen perään toinen, kontrolliviiva. Miinus piirtyy ennen kuin testi ehtii edes tajuta testaavansa jotain, niin vahvoja on negatiiviset kun näitä tekee liian aikaisin. Idiootti, oliko pakko taas tehdä tämä ensimmäinen näin aikaisin. Tietenkään en ole ja tietenkin nyt silti jo toiveikkaana ajattelen että se johtuukin vain siitä että tein testin liian aikaisin. Ehkä huomenna sitten?

Alan heittää kamoja roskiin, taas. Sinne menee kaikki muovit ja pahvit ja alumiinit sekaisin, en voi lajitella näitä uteliaiden silmien alla keittiössä. Sinne ne nyt..

Hetkinen?

“Tulehan haukansilminesi katsomaan”, huikkaan Insinöörille. Jos hänkin näkee siinä sittenkin vielä kolmannen, risteävän viivan. Niin sitten.

“No onhan tossa huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin, jotain häivähdystä”

Häivähdys epäuskoa ainakin. Nytkö? Kaikki viimeisen viiden kuukauden ajatukset päälle kerralla. Vielä pitää odottaa ainakin ne neljä päivää ja sitten voisi ehkä vielä kerran tehdä tämän. Jos siinäkin näkyy sinisiä viivoja oikea määrä on pakko uskoa.

Olen raskaana.

85 Kommentit

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos Henna! Mä katon tota videoo itsekin uudestaan ja uudestaan 😀

 • Leena

  Oi, tuhannesti onnea! Ihanaa! Parasta! ❤️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! 🙂

 • Vilja

  Haikeissani mutta ymmärtäväisenä luin juuri juttusi lapsiluvun täyttymisestä. Ihana ja yllättävä uutinen! Onnittelut ja tsemppiä odotusaikaan 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Heh, pahoittelut harhaan johtamisesta! 🙂

 • Heidi Pii

  Uijui, sopiiko vähän tirauttaa liikutuksesta? Silleen itseäkin yllättävän spontaanisti! ? ONNEA Kolmosesta!! ❤❤❤

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Sopii! 😀 Kiitos <3

 • PeikeK

  Apua miten ihanaa <3 todellakin onnesta soikeena ja kylmillä väreillä ja kosteilla silmillä <3 onnea koko poppoolle miljoonasti!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihanaa ihanaa, kiitos kovasti! 🙂

 • Tiina

  Onnea ❤️ ihan parasta päästä seuraamaan raskautta ja vauvavuotta etänä, kun omakohtaista kokemusta ei enää tule. Superihanaa raskautta! Se on jotenkin erityisen ihana, kun sen tietää olevan viimeinen (vaikka oma vika raskaus sisälsi kun useita viikkoja posliinin halailua). Vielä kerran onnea ❤️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Sitä mäkin toivon, viime kerralla en ihan osannut asennoitua siihen ”tää on nyt vika” kun mielessä kummitteli kolmonen. Nyt on jo ehkä havaittavissa sellaista haikeutta että osaa vähän enemmän ottaa ilon irti 🙂

 • Sanni

  Oi onnea!

  Meillekin tuli kolmonen aikoinaan pitkän harkinnan jälkeen, ja hän on ollut koko kuusivuotisen elämänsä ajan oikea valontuoja koko meidän perheellemme.

  Kolmosen kanssa sain myös ensimmäistä kertaa kokea sellaiset asiat kuin helppo synnytys, hyvin nukkuva vauva ja lomalta tuntuva äitiysloma. Moni asia, joita olen hänen kanssaan kokenut, on tuntunut eheyttävältä. Kallisarvoiselta lahjalta. Olen edelleen joka päivä onnellinen siitä, että uskalsimme antaa hänelle luvan tulla.

  Tiedän, että puolisoni kokee samoin, ja myös isoille sisaruksille kuopus on aina ollut erityinen, isoa iloa elämään tuova asia. Hän on tehnyt silkalla olemassaolollaan niin paljon hyvää meille kaikille.

  Tulin tosi iloiseksi tästä uutisesta.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ai että näitä on niiiiiin ihana kuulla näitä tarinoita! Sovitaan että meilläkin menee noin!

 • Ida

  Voi onnea Hanne ja perhe! IHANAA!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos ihana! 🙂

 • Anna

  Ihan mahtavaa! Kommentoin tänne blogin puolelle etten vielä fb:ssä paljastu kavereille, mutta meillekin on tulossa heinäkuussa lapsi! Ihan se Eka kylläkin vasta. Mutta omalle kohdalle kyllä tosi mieletön sattuma, koska oon lukenut Valeäitiä, Salamatkustajaa ja Project Mamaa joskus 2011-2013, vaikka sillon ei tosiaan ollut lapset mielessä – ja nyt yks _niistä_ oottaa mun kans samaan aikaan! Tolta teidän triolta oon saanut hirveästi uskoa ja ymmärrystä, ehkä vähän lupaakin lähteä mukaan lapsiperhekelkkaan 🙂 Rauhaa ja malttia teidänkin odotukseen, niitä kai tässä itekkin eniten tarvii 😉

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Oi! Onnea! Ihana salaliitto meillä nyt sitten 🙂

   Vitsi mikä yhteensattuma todella, olen tosi otettu että olet ollut mukana näin pitkään! Nyt paksuunnutaan yhdessä! 🙂

 • Krista

  Ei hitsin vitsi! Onneaaaa ❤❤❤

  Mä silloin tota ”Vahinko”-postausta kommentoin omaa kolmoskuumeiluani pohtien. Sitä kolmosta, joka sitten piirtyi viivana jouluna, putkahti syliin viime heinäkuussa ja on ihan (liian) pian jo puolivuotias. Meidän maailman paras Sälli / Noksu Pokelainen / Mauskis / Winston Kuraperä / Hymypoika Hymppis, ihan vain muutaman mainitakseni, koska rakkaalla lapsella jne.
  Ja vuosien vauva-arkitauon jälkeen (mun taukoni jäi 6 vuoteen) tää on ihan parasta! Isommat eivät lakkaa ihastelemasta pienintä, juuri nyt pitävät kovia kannustuspuheita kääntymistreeneissä, toimivat viihdytysjoukkoina ja auttavat innokkaasti kaikessa (mikä tuskin on pysyvä tila, joten nautin nyt).

  Että kaiken sen toissavuotisen pohdiskelun jälkeen voin vain todeta ratkaisun olleen enemmän kuin oikea ja olevani enemmän kuin kiitollinen siitä, että tää oli vielä mahdollista. Kiitos silloisista kannustavista sanoistasi ❤

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   IHANAA, näitä onnen tarinoita on niin lohduttavaa kuulla kun kuitenkin itse vähän miettii mitä tästä tulee 😀 olen tosi iloinen jos olen onnistunut kannustamaan, nyt kannustetaan sitten toinen toisiamme! 🙂

 • Onna

  Miten ihana uutinen! Lämpimät onnittelut teille. Sekunnin murto-osan mielessä käy ”Pitäisikö sittenkin… Juu ei.” Kiva kuitenkin seurata vierestä siskoni perheen kasvua ja nyt vielä Valeäidinkin samalla aikataululla. Jee!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Pitäisi! 😀 Tai mieti nyt vielä 😉 Kiitos onnitteluista! Ps. ihana nimi sulla, laitan ehdokaslistalle 😀

   • Onna

    Nimimerkki, ei oikea nimi. Valikoitui joskus sen takia, että on vähän kuin oikea nimi, jos käyttää keskusteluissa vaikka blogien kommenttibokseissa. Japania, suomeksi nainen. (Ajattelin, että pitää tulla täsmentämään, jos oikeasti päätyy listalle.) ?

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Voi hyvin silti mennä listalle 😀

 • Vilma

  Ihanaa onnea, vauvat on ihania! <3

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   NIIN ON (ja välillä myös vähän kamalia), kiitos!

 • Yksis

  Vitsit miten ihanaa! Ihan miljoonasti onnea ja tervetuloa tähän kolmen lapsen maailmaan… siihen missä kaksi aikuista ei ole tarpeeksi mutta toisaalta niitä on aina kolme ja niillä on aika kivaa keskenään.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Mä en kans tajua miten tää 3 > 2 oikein toimii mutta lasken sen varaan että näistä kahdesta ekasta tulee aikuisia matkan varrella 😀

 • Kässäri

  Onnea! Ihanaa, että rohkeutta riitti kolmosen yrittämiselle!
  Mahtavaa päästä seuraamaan taas vauvajuttuja täältä, vaikka meille ei sitä kolmosta näillä näkymin ole tulossa. Vauva-aika ei pelota, vaan sitten se myöhempi aika, kun ovat isompia (meillä on esim. nyt nelivuotias, joka herättelee edelleen 1-4 kertaa yössä, ja tämä vaihe on ollut itselle paljon raskaampi kuin vauvan yösyötöt

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Mua pelottaa melkein jokainen vaihe mutta nyt mennään eikä meinata!

 • pilami

  Oi mahtavaa! Onnea!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! 🙂 🙂

 • Essi

  Paljon onnea! Itselläni Ykkönen tuli vuonna 2012 ja nyt Kakkonen tulossa vuonna 2019 eli saman pituinen tauko ja ikäero on tulossa lapsille. Kyllä tää välillä tuntuu siltä, että aivan kuin olisi ekaa kertaa raskaana. Jotenkin vaan unohtanut niin paljon viime kerrasta. Toisaalta hyvin epäuskoinen olo ja ei meinaa välillä uskoa, että voisi oikeasti olla raskaana.

  Mietityttää kanssa miten lapset (erityisesti esikoinen) tulee sopeutumaan toisiinsa tuollaisella ikäerolla. Esikoinen kun esim. tykkää rakennella legoja olohuoneen lattialla ja jonkun ryömivän ja suuhunsa tavaroita tunkevan vauvan kanssa se ei vaan tule onnistumaan. Tulossa on mielenkiintoisia aikoja!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   No niin kyllä on, ja tämä raskaus on vielä niin erilainen kuin aiemmat että mikään ei enää päde! Onnittelut sinne myös! 🙂

 • Sara

  Oi miten ihanaa, onnea! ? Ei pysyneet silmät kuivina täälläkään tätä tekstiä lukiessa. Meillekin on kolmonen tulossa, ensi viikolla käynnistetään synnytys. Tämä raskaus oli hirmu helppo ja pystyin nauttia odotuksesta – sitä samaa toivon sinulle!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Vau, onneksi olkoon ja tsemppiä synnytykseen! Toivottavasti mullakin on (loput) raskaudesta helppoa, toistaiseksi on kyllä ollut ikälisää havaittavissa.

 • Nimetön

  Onnea! Rehellisesti sanottuna olin yksi epäilijöistä silloin sen ”ei oo tulossa kolmosta”, vaikka joissain vaiheessa myös olen nyt itse käyttänyt sitä postausta saamaan oman kahteen jää päätökseen voimaa, ja nyt se olikin valetta ?

  Oon kokenut sen ”noh vielä kai teille kolmas tulee”-kyselyn ihan hirveän ahdistavana, koska siihen ei ole riittänyt se ei oo tulossa vastauksena. Mieli voi kuulemma muuttua. Tätäkö vapaaehtoisesti lapsettomat joutuu kuuntelemaan vuosia, ihan kauhean raskasta. Tuntuuhan se tosiaan monella muuttuvan, mutta ei se silti mukavalta tunnu se kysely ja kauhistelu, kun olen omien lasten kasvaessa pistänyt kaikki pieneksi jääneet vaatteet yms jo pois.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   voi EI mä oon ollut sulle aivan harhaanjohtava tuki! Pidä kiinni vaan niistä sanoista, niissä oli paljon tottakin! Toi kysely on varmaan tosi raskasta ja varsinkin tosiaan niille vapaaehtoisesti lapsettomille, huh huh. En tajua miksi nää päätökset ei saa olla perheen sisäisiä vaan aina muilla on mielipide. Tulossa ajatuksia myös siitä miten jengi on suhtautunut tähän uutiseen 😉

 • Mirka

  Lämpimät onnittelut koko teidän perheelle!

  Olipas yllättävän ihana uutinen! ❤️

  Mirka

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos Mirka! 🙂

 • Nellis

  Voi ku ihanaa 🙂 Onnea tosi paljon! Mistä muuten tää blogin nimi tulee, kun et oo valeäiti ollenkaan;)?
  T. Nellis

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Heheh, se onkin paha kyssäri! Ehkä kohta pitää jo myöntää olevansa oikea äiti kun saa sen kaikkien himoitseman natsan ”kolmen äiti” 😀 Tässä muuten taustaa nimelle, siihen on ihan syynsäkin! https://valeaiti.fi/valeaidin-taustaa/

 • Anna

  Mikä ihana juttu, valtavasti onnea! Ja kun on vuosia lukenut sun blogia, ihana päästä odottaan omaa kolmosta samaan aikaan sun kanssa! Meillä odotellaan kesäkuista, mutta ikäerot on vähän pienemmät – odotin esikoista vasta neljä vuotta sitten, ja tosiaan yksi lapsi mahtuu tähän väliinkin?.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihanaa, niin hauskaa kun teitä pitkän linjan lukijoita on samassa tilassa! Onnea sinne ja hatunnosto – olet mua reippaampi 😀

 • Noora / Villakoiria ja kissankarvaa

  Niin ihanaa, onnea!!! ? Mullakin kytee pieni haave kakkosesta, mutta mies ei oikein ole innostunut, eikä aika ole just nyt mitenkään kovin suotuisa. Esikoinenkin on toki vasta 2,5 v kohta, joten uhmaikä parhaimmillaan menossa ?.

  Leppoisaa raskausaikaa, jään fiilistelemään odotusta yhdessä ❤️

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! 🙂 3v jälkeen on taas helpompi miettiä seuraavaa kun kaikki helpottuu 🙂

 • Tiina

  Lämpimät onnittelut! Ihana uutinen❤ Jossain kommentissa tuolla todettiin, että kolmas lapsi on ollut perheeseen iso ilon tuoja. Meillä myös näin, ihana ja helppo lapsi, niin valoisa ja rakas, jopa niin että sai nimekseen Onni 😉

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   IHANA kuulla, ja ihana nimi! Kiitos!

 • Anni

  Todella paljon onnea!

  Olen todella täysin yllättynyt ja aivan kääk voi ihmettä -fiiliksissä. Olet niitä bloggaajia, joita olen seurannut tuoreena äitinä, ja minun lapset ovat aika lailla teidän kahden ensimmäisen ikäisiä. Olen siis haikeillut ei enää vauvoja -haikeutta tämänkin blogin avulla. Se on ollut vaikeaa, ja olen ollut varma että itsekin palaat aiheeseen tavalla tai toisella – ja niinpä tapahtui!

  Kaikkea hyvää, ja iso juhuu ja jes! 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos Anni ja pahoittelut harhaan johtamisesta! 😀 Nyt tosiaan palasin aiheeseen, vähän eri tavalla mitä itsekään tossa vielä ajattelin 😀 😀

 • Katariina

  Ihanaa, onnea valtavasti! <3

  Seurasin blogiasi aikoinaan ahkerasti, kun isommat lapseni olivat pieniä, he ovat syntyneet -09 ja -11. Nyt tässä yöllä imetän kolmattani, jokusen viikon ikäistä vauvaani. Kieltämättä outoa olla taas tässä tilanteessa ja palata ”alkuun”, kun toiset lapset on jo isoja, mutta onhan tämä ihanaa! <3 Saan olla vauvan kanssa kahden päivät, kun isommat ovat koulussa, on kuin olisi esikoisvauvan kanssa! Kieltämättä ne ajat, kun oli vauva + pikkulapsi oli aikamoista ja en oikein muista edes parista hektisemmästä vuodesta paljoa…Nuo isot lapset silminnähden rakastavat vauvaa, ja vaikka keskenään ovatkin mustasukkaisia toisilleen, tälle vauvalle eivät ehkä ikäeron vuoksi osaa olla?! Nyt jo huomaan heistä olevan paljon apua vauvan kanssa, vaikka vauva ei vielä heidän esim. viihdyttämisestä niin osaa innostuakaan. He odottavatkin kovasti vauvan kasvamista! Hassua, et itselläni sen sijaan on olo, että kun tämän ajan voisi pysäyttää! Aina sanotaan, että vauva-aika menee nopeaan ja nyt kolmannen kohdalla sen todella tajuan ja yritän, ja ehkä osaan, nauttia tästä aivan erilailla kuin aiemmin!
  Eipä mene kauaa, kun sinäkin oot tässä vaiheessa – paljon voimia ja mukavaa odotusaikaa sinne!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Jee ihana kuulla että se voi mennä noin – toi on mun haavekuva myös! Ihanaa kun seurailet vieläkin, nyt ollaan sitten taas samassa elämäntilanteessa 🙂

 • Taija

  Onnea kovasti koko perheelle uudesta tulokkaasta! Ihana tilanne, kun isommat sisarukset ovat jo niin ”isoja”, et tyyliin syövät itse jne (?), niin ei ole kolmea pikkuista siinä. Ja saat varmaan ykkösestä ja kakkosesta parhaat apuhoitajat! ? Ihana ryhmä teillä pian kasassa ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Näin mä kans toivon! Oikeastaan lasken sen varaan että nää hoitaa kaiken! 😀

 • Asile

  Tosi paljon onnea! Oot saanut ekat kaksi kuitenkin aika nuorena, joten hyvin viela jaksaa. Omani kaksi sain reilut kolmikymppisena, joten kolmonen nelikymppisena ei sit enaa ollut suunnitelmissa. Kaikkea hyvaa raskausaikaan 🙂

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! Kai tässä vielä jaksaa, ikää mittarissa nyt 35 ja kyllä se ainakin raskaudesta raskaampaa tekee mutta ehkä tässä on vielä muutama hyvä vuosi jäljellä vauvaenergiaa 😀

 • Katjasa

  Paljon onnea teidän perheelle! Ihana kirjoitus. Tulee aina lämmin olo kun näkee kuinka odotettu ja rakas se lapsi on jo ennen syntymäänsä… että hän saa syntyä rakastavaan ja huolehtivaan perheeseen. ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! Rakastava perhe häntä kyllä täällä odottaa. Oma huone tai vauvakamat ei, mutta perhe löytyy 😀

 • Pauliina Ruotsalo

  Paljon onnea iloisista uutisista. Ihanan realsitinen ja osuva kuvaus raskaustestin tekemistilanteesta. Juuri tuotahan se on! Liian aikaisin testaamista, pettymys negatiivisesta ja sitten pakkaustarvikkeiden hävitystä….
  Pieni haikeus iski minulle, niin kuin aina kun kuulen, että joku on raskaana. Joku saa kokea ne huippuhetket: positiivinen testi, ekat liikkeet, ekat ultrat, se hetki kun pienokainen nostetaan ekaa kertaa rinnalle ja olet pakahtumaisillaan rakkaudesta, helpotuksesta ja vain elämän ihmettelystä. Se on mielestäni paras tunne ever. Olen siis suorastaan kateellinen!

  Meille kolme riittää hyvin, mutta silti kävi tätä juttua lukiessa mielessä, että mitä jos… Nyt vaan kovasti toivon, että joku lähipiiristä saa pian vauvan, että pääsen haistelemaan uuden vauvan tuoksua.

  Erityisesti kiinnostaa kuulla sitten, miltä vauva-arki tuntuu, kun sen jälleen kerran (ja niin monen vuoden tauon jälkeen) ALOITTAA ALUSTA. Onko jokin muuttunut, mikä on samanlaista, jne…

  Aikoinaan aloin lukea blogiasi, kun kirjoitit hirviöäidistä ja pohdit, missä menee raja. Se oli realistisin ja samaistuttavin blogikirjoitus, jonka olen koskaan lukenut. SE KIRJOITUS palaa mieleeni aina, kun kamppailen itse saman asian kanssa.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hei aivan ihanaa että muistat vielä jotain vanhoja juttuja, se on aina tosi mahtavaa kuulla että omat jutut ovat tehneet vaikutuksen! Kiitos onnitteluista, tota kaikkea tämä tosiaan on ja yritän jotenkin painaa kaiken muistiin kun vikaa kertaa mitä todennäköisimmin liikkeellä. Onneksi on nyt blogi johon saa juttuja talteen 🙂

 • Maria

  Paljon onnea odotuksesta ja odotukseen! Ihanaa että uskalsitte!
  Meillä kaikki kolme on viiden vuoden sisään, mutta tietysti pienin on perheen ikuinen vauva (eskarilainen jo hänkin). Hänen jälkeensä perhe myös tuntui täydeltä, samaa fiilistä ei tullut vielä kakkosen jälkeen.
  Olin kolmosen saadessani kanssasi saman ikäinen ja kaikki meni hienosti raskaudessa ja synnytyksessä. Toivon että sinullakin!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ihanan kannustavia sanoja, kiitos <3

 • Laura

  Oijjoi, olipa hauska lukea tällainen postaus, liikuttavakin! ? En ole ollut lukijasi kovin kauaa, mutta koukutuin heti, kun ekaa kertaa eksyin blogiisi. En todellakaan osannut odottaa, mitään tällaista, mutta sitäkin varmemmin muistan kurkata tähän osoitteeseen. Me taidetaan saada vauvat melko samoihin aikoihin, mäkin jään äitiyslomalle kesäkuussa. (en kyllä pidä tosta harhaanjohtavasta lomatermistö yhtään, äitiysvapaa olis neutraalimpi sana! Mut se on jo toinen keskustelun aihe se.) Jospa tätä kautta saan vertaistukea, nyt kun ei tuttavapiirissäkään ole odottajia toisin kuin ekan ja tokan kohdalla. Meillä eka ei ihan ehdi kolmea täyttää, kun kolmas syntyy, joten ei meillä muuta yhteistä tässä tilanteessa taida olla kuin että saadaan kolmannet samoihin aikoihin. ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Ai miten ihanaa että olet löytänyt tänne ja vielä kolmosta samaan aikaan! HUH tosin mikä ero meillä tässä ikäpaletissa 😀 😀 Paljon voimia sinne, sulle ei tosiaan ole mikään loma tulossa!

 • Sonja

  Mahtavaa, onneksi olkoon! Sain esikoiseni reilu 2 vuotta sitten ja (eksyttyäni unikoulusivullesi 😀 ) luinkin koko blogin läpi, pystyn samaistumaan ajatusmaailmaasi tosi hyvin. Vähän tavallaan harmitti, ettei sitten ollut enää samoja ikävaiheita lapsilla, kun pääsin nykyhetkeen blogissasi. Mutta nyt odotan toista pienokaistani, laskettu aika on toukokuussa, eli pääsen sittenkin toivottavasti nauttimaan vertaistukipäivityksistäsi!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Mahtavaa! Oon niin fiiliksissä kun te ootte täällä sankoin joukoin kannustamassa ja mukana tunnelmissa – myös konkreettisesti 🙂

 • Veera

  Ihan hirmuisesti ONNEA!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos!

 • Miisa

  Voi miten ihana uutinen, onnea <3! Mä olen (aika vähillä kommenteilla, sorry) roikkunut mukana jo aika alusta saakka, vaikka en ole missään hetkessä oikeastaan elänyt sun kanssa millään lailla samassa elämäntilanteessa. Mutta koska olen jotenkin tosi nuorena vanhentunut, niin tämä blogi toimi silloin lukioaikoina ja toimii vielä näin yliopistoikäisenäkin. Ja tämä postaus sai kyllä spontaanit kyyneleet vierähtämään poskelle, vaikka olen just sellainen kyyninen biatch joka ei itke ikinä, paitsi sillon kun koira kuolee jossain leffassa.

  Ääk miten ihana seurata tätä teidän uutta vaihetta näin virtuaalisesti, onnea ja iloa odotukseen, kaikki tulee menemään just hyvin!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kommenteista viis, ihanaa että olet ollut täällä <3 arvostan"

   Ihanaa että fellow kyynikko siellä kyynelehtii, hyvä reissu meille siis tulossa yhdessä! 🙂

 • Eerika

  Onnea niin paljon,mikä ilo!Ite toivoisin kolmatta,mutta mies ei uskalla.Jospa joskus..Ajattelen et kolmannen kaa homma sujuis jo kuin leikkiä vaan,kun osaa kokemuksella välttää pahimmat karit.Mut näin kyl aattelin tokankin kohalla ja..?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo mä en kyllä kuvittele että osaisin hommat, päinvastoin 😀 😀 Mutta toivon toki kovasti että edes rahtunen rauhaa olisi ilmaantunut vuosien aikana ja osaisin edes vähän olla seesteisempi itse! Tulkoon kakka tai soseet, minä pärjään! (hope so).

 • Paluuviite: Raskausviikot 1-4: Tämä tosiaan tapahtuu - Valeäiti

 • Ruuhkamutsi

  Onnea kovasti. Ihanaa lääkitä omaa orastavaa vauvakuumetta sun tarinoilla ? Nyt sulla on saarella paikka minne mennä kahvitelemaan babyn kanssa (uudella ostarilla siis), toivottavasti molemmat kahvilat pysyy pystyssä ensi syksyyn ? itse kun viimeksi babya työntelin piti työnnellä mantereelle asti kahvilan perässä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Multa oli tämä mennyt ihan ohi, kiitos onnitteluista! 🙂 Todellakin kaikki saaren palvelut käyttöön 🙂

 • Taika

  Onneaonneaonnea!

  Tässä raskaana ollessa en ole jaksanut blogejakaan juuri lukea mutta onneks edes vähän ja löysin tämän postauksen! Meille on heinäkuussa tulossa Kolmonen 🙂 pikkuinen vahinko, salaa haaveiltu mut silti pääs yllättämään. Ykkönen on 7 v. ja Kakkonen 2 v. joten vähän erilainen tilanne. Esikoinen odottaa tätä uutta tulokasta jo suurella rakkaudella, niin kuin me muutkin.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Perfect, kanssakärsijöitä lisää! Ei kun siis yhteistä onnea, mahtavaa! 🙂 Onnea siis myös sinne 🙂

 • Pee

  Onnea!! Tää on kamalaa ku mä en voi myöntää tätä vauvakuumetta kenellekään, ku oon julistanut, et meidän lapsiluku on täynnä ja miehenkin kanssa näin päätetty. Meillä siis kaksi alta neljävuotiasta. Terveys tässä on yksi iso tekijä mikä vaikuttaa päätökseen. Silti mietin, entä jos? Mut tää on järkevää päätyä et kaks on hyvä. Huoh. Jos mä tietäisin satavarmasti, että terveys kestää raskauden ehkä oisin jo raskaudelle antanut mahdollisuuden. Tai sitten en. En tiedä! No mut enivei – onnea hirmuisesti!!

  Raskauspostauksia innolla odottaen!!

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Täällä voi myöntää – on täällä muutkin julistanut! ?? Mä aika sanon et jos raskaus ei tuntuisi katastrofilta niin anna palaa. About näin päätin lopulta itse ?

 • Hanna

  Mikä ihana uutinen! Paljon onnea! ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos <3

 • Pinja Mitrovitch

  Ihanaa, superisti onnea!! Sanoja saa vetää takaisin, kyllähän sitä kokoajan kasvetaan ja opitaan. Onnea odotukseen <3

  <3: Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! ❤️

 • Fanni80

  Voi apua, miten ihania uutisia täälä oli, kun pitkästä aikaa eksyin tänne! Onnea aivan hirmu paljon kolmosen odotukseen. ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Kiitos! 🙂

Tämän viestin kommentit on suljettu.