Valeäidin vinkit: Lapsiperheen parhaat kohteet REDIssä

redi olohuone

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: REDI

redi vinkit

Minua on nyppinyt äärettömän paljon REDI-uutisointi viime kuukausina. Siinä on jotain ristiretken tuntua, sellaista suomalaista “mitäs yrititte liikaa, ähä ähä” -naljailua. Otsikot huusi alun (normaalia) kävijäpulaa ja miten lähes kaikki vuokralaiset nyt siellä sitten kärsii ja lähtee.

Sanomatta jäi moni hyvä asia Redissä.

Redi weekday

Meidän perheelle Redistä on tullut se kauppakeskus, johon menemme viettämään kokonaista päivää, ostamaan tarpeellisia juttuja ja hoitamaan kaikki arjen tarpeelliset asiat apteekista ja terveyskeskuksesta elektroniikan kierrättämiseeen ja ruokakauppakäynteihin. Siksi olen tosi iloinen, että saan nyt yhteistyön muodossa kertoa teille meidän perheen löytämät parhaat puolet Redistä. Juttu on kuvitettu pelkästään REDIn sisältä löytyvillä asioilla, haastan sut etsimään nämä kaikki paikat!

Valeäidin vinkit: Lapsiperheen parhaat kohteet REDIssä

Redi Cinamon

Sähkoauton lataus + Pullojen palautus sekä kierrätys

Metrolla REDIin pääsee ehkä kätevimmin, mutta me päädymme usein menemään autolla, kiitos ilmaisen 4h parkin. Laitamme auton latautumaan ja käymme palauttamassa kaikki talouden kierrätettävät jätteet. Samasta paikasta löytyy kaikki pulloista pienelektroniikkaan!

Gymi + Elixia

Heti REDIn avajaisten jälkeen lapset aloittivat Gymi-tunnit upouudessa salissa. Joka sunnuntai droppaan heidät sinne ja käyn sillä aikaa itse kaupassa alakerran mahtavassa K-Supermarketissa. Jos mulla olisi Elixian jäsenyys, kävisin välillä siellä. Salit kun ovat toisiaan vastapäätä neljännessä kerroksessa.
Redi Gymi

Food market – Bun2bun!

Lauantaisin saatamme viettää pitkänkin ajan REDIssä, ja silloin on helppo käydä Food Marketissa välitankkauksessa. Food marketin vieressä on tosin myös Hanko Sushi, Classic pizza ja Makaronitehdas, joten kilpailu – siis perheemme sisällä – on kovaa. Viimeksi sain lapset houkuteltua maistamaan Bun2Bunin vegaaniburgereita ja ne muuten oli ihan maineensa veroisia.
Redi ruokaa

Spice Ice & Candytown

Välijätski on kuulunut mun ja Insinöörin shoppailurutiineihin jo 13 vuotta ja nyt meidän Spice Ice – traditio jatkuu lasten kanssa. REDIn liike on tosi iso ja siinä on myös jättimäinen Candytown irtsarivalikoima samassa. Lauantaiherkuttelun ykköskohde! Paitsi että K1 kerroksesta löytyisi myös italialainen artesaanijäätelöpaikka Gelato Fantasia ja Patisserie teemu & Markus hullun hyvine voisilmäpullineen…joskus kannattaa viettää sen verran aikaa täällä että ehtii kahdelle herkulle.

redi spice ice

Fööni – Lennä tai ihastele

Fööni vapaalentoputki on ihan sairaan siisti mesta. Se sijaitsee kätevästi katutasossa, joten siellä on hyvä odotella vaikka kyytiä saapuvaksi tai pistäytyä muuten vain katselemaan. Föönissä on hyvä kahvila / baari jossa voi istua tovinkin ihastelemassa muiden lentoa. Meistä Ykkönen on niin onnekas että on suhteillaan (kiitos Kummisetä) päässyt myös itse lentämään ja toivoo nyt kovasti pääsevänsä jo uudelleen..

redi fööni

Irti maasta ja Kiipeilyareena

Me käydään eniten REDIssä urheilemassa. Lapset siellä Gymillä ja sitten joskus me kaikki kiipeillään joko Irti Maasta:ssa tai Kiipeilyareenassa. Kummatkin todella lapsiystävällisiä energianpurkupaikkoja!

redi irti maasta

Cinamon elokuvateatteri

Cinamon on loistava esimerkki siitä, miten se kuuluisa sokkeloisuus voi toimia myös hyvänä asiana. Kun eri toiminnallisuudet (lippujen ostaminen, kahvila, salit, herkkujen hakeminen) on ripoteltu muutamien käytävän päähän eikä jättimäiseen tilaan, tunnelma säilyy tosi kivana. Ei olla vielä ehditty leffaan asti, mutta pian mennään!

redi olohuone

Kalasataman vapaakaupungin Olohuone

Tämä on mun lemppariasia REDIssä, se edustaa juuri sitä mitä tämän päivän kauppakeskuksen pitäisikin olla. Olohuone on kaikille avoin, ilmainen ja miellyttävä oleskelupaikka, jossa voi myös järjestää omia tapahtumia. Aion niin tulla tänne haahuilemaan Kolmosen kanssa vaunuineni. Nyt se on oiva paikka viettää lasten kanssa pieni hetki vaikka Pictionarya pelaten.


olohuone redi

P.o.P, Reima, KappAhl, Stadium – lasten perusvaatteet kuntoon

Takki tuolta, kengät tuolta ja pari aluspaitaa täältä. Nopeaa ja helppoa täydennystä tutuilta liikkeiltä. Näitä saisi kyllä tulla REDIiin enemmänkin, eli tulkaahan nyt kaikki lapsiperheet tänne näyttämään että kysyntää löytyy!

redi pop

K1: Gateu, Alko, Wefood, Tiger…

Alimmassa kerroksessa tulee hoidettua viimeiset ostoslistan jutut ennen kotiin lähtöä. Muutama hyvä ruokapaikka lisää, Alko, Claes Ohlson, apteekki ja Suomen ainoa ruokahävikkikauppa Wefood hoitavat homman kotiin.

redi ravintolat

K-Supermarket

Tikkalan veljesten uusin kauppa on ihana. Se on iso, tilava ja erittäin laadukkailla tuotteilla täytetty. Sisältä löytyy Patisserie Teemu & Markuksen oma piste, paikan päällä tehtyä sushia ja tosi freesi hedelmäosasto. Sellainen inspiraatioruokakauppa, josta saa aina jotain uutta pientuottajilta. Tästä vaan nopeasti itsepalvelukassan kautta takaisin täyteen ladatulle autolle ja menoksi!

redi opastus

Viimeisenä listalla pitää vielä mainita REDIn ehdottomasti paras asia: sen tunnelma. REDIin asti uskaltaneiden asiakkaiden keskuudessa vallitsee sellainen iloinen uteliaisuus, lempeä huumori ja toisten mutkaton auttaminen. Hississä päästään varsin epäsuomalaiseen small talkiin lähes joka kerta kun joku kysyy neuvoa tai joku toinen arvelee osuvansa tällä kertaa ihan ykkösellä oikeaan osoitteeseen.

Kaikki kohtaamani kauppiaat ja myyjät ovat olleet superihania ja iloisia. Ihan kuin olisimme kaikki yhdessä päättäneet tehdä tästä hyvän paikan meille, vaikka media mitä sanoisi.

Tule kokeilemaan. Veikkaan että tykkäät, lupaan että yllätyt ja arvaan että eksyt kerran. Mutta et pahasti, ja saatat sillä eksymiselläsi löytää johonkin uuteen hauskaan paikkaan – kuten vessakäytävien somekoppeihin. Jos et tiedä mistä puhun, menepä katsomaan! Lupa ladata ja somettaa annettu!

Loppuun vielä yksi iloinen nosto alun uutisointiin liittyen, sillä Onnellinen omistaja -kolumnin Merja Mähkä puki sanoiksi omatkin ajatukseni:

”Tekemällä samalla lailla kuin aina ennen on tehty ei yleensä voi voittaa. Rohkeat unelmat ovat rohkeita, koska niitä ei ole ennen toteutettu. Se tekee niitä hatunnoston arvoisia.”

Kaikki liikkeet, aukioloajat ja tapahtumat löydät REDIn omilta sivuilta.

14 Kommentit

 • Saija

  Heti tuli fiilis että tänne pitääkin pian päästä. Harmi että käydään niin harvoin enää Helsingissä mut seuraavalla reissulla sit! Olisipa tollasia avoimia haahuilutiloja enemmänkin ympäri Suomea. Kaikki julkiset tilat eivät saisi olla niin isolla prosentilla kaupallisessa käytössä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo se on tässä parasta – että on ihan todella paljon annettu tilaa ja ilmaa vain olemiselle! Ihanaa! ❤️

 • Mirkka - Hima Saimi blogi

  Tykkään myös Redistä, mutta se vaatii tutustumista ja rohkeutta myöntää, että kartta on ystävä. Alakerran ruokakauppa ehdoton suosikkini, koska autolla halliin pääsy helppoa, kaupasta löytyy varmasti kaikki oleellinen, Ihanan tilavat käytävät, traktori, vastapuristetun mehun tuoksu ja pikakassat.
  Kun kauppakeskukseen tutustuu ajatuksella löytyy siitä ajoittain selkeä logiikka. Kristallinkirkkaaksi en vielä ole saanut, mutta pikkuhiljaa.
  Myönnän, että aika ajoin tulee pyörittyä kuin puolukka jossakin, mutta kyllä sieltä ulos pääsee. Myös se puolukka.
  Mielestäni Redille kannattaa antaa mahdollisuus, ja aikaa.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hear hear, ihan samaa mieltä! Ja musta on siistiä että vielä 10+ kerrankin jälkeen sieltä löytyy kaikkea uutta! Eipä ainakaan kyllästy heti 🙂

 • A

  Mä olen kerran käynyt Redissä (ja varmaan meen joskus toistekin, en ihan hirveästi tykkää viettää vapaa-aikaani ostoskeskuksissa, niin harvemmin tulee harrastettua tällaista ylipäänsä). Tää sun postaus paljasti Redin sokkeloisuuden mulle taas erittäin hyvin. Oltiin tytön kanssa siellä puoli päivää, kuljettiin kartan kanssa tiiraillen ja postauksen mestoista ei puoliakaan oo tullut bongattua. Siis siellä on juhlamaailma? Irti maasta- mesta? Argh. Lidliäkään ei löydetty, vaikka seurattiin kylttejä (loppui voimat, mentiin K-supermarkettiin, mutta oikeasti olisi ollut tarve Lidlille). Mä en edes usko että isoin ongelma on ostarin rakenne, opasteet ja kartta vaan on tosi sekavat (no joo, en osaisi kertoa mikä olisi parempi…mutta ehkä nyt kuitenkin se, että jos asiakas haluaa Lidliin, löytää jo Lidliin ohjaavan kyltin, niin ehkä olisi syytä jatkua opastuksen niin että löytyisi se kauppa myös). Plussaa siitä, että ei ollut liian isoja ihmismassoja ryysimässä tammialeissa (no joo, tää ei varmaan kauppiaiden plussa) ja että on ikkunoita joista näkee ulos (sitä pihakantta ei edes yritetty etsiä kun oli himskatin kylmä talvipäivä) ja näki laskevan tammikuun auringon upeasti 😀 Mut joo, jos mun pitäisi valita että meenkö Rediin ja Itikseen, niin kyllä mä Redin kohdalla jäisin jo metrosta (tosin Itiksessäkin käyn ehkä tyyliin kerran vuodessa).

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo näitä löytämisen hankaluuksia on vielä paikoitellen mutta onneksi opasteita voi aina parantaa! Mä valkkaan aina mieluummin redin kuin itiksen (paitsi että jos tarvisin jotain Zarasta, ei ole vaihtoehtoa!) koska itiksessä ärsyttää se kun pitää aina kävellä sata kilsaa suoraan ennen kuin on edes oikealla ”alueella”. Redissä tulee vastaan vielä monta tärkeää paikkaa matkalla! Viimeksi just sanoin jätskin jälkeen että jos tulee joku paikka missä myydään muistikortteja niin mennään – ja siinä oli siinä vieressä sitten Gigantin puhelinmyymälä ?

 • Maria

  Redi on introvertin kauppakeskus! Ensimmäinen, jossa miljoonaa ihmistä ei ole ahdettu yhteen valtavaan ja meluisaan tilaan. Itsehän inhoan shoppailua kaikissa muodoissaan, mutta Rediin menen jopa mielellään. Enkä ole edes eksynyt ?

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Hei TOTTA!! Ehkä siksi tykkään siitä niin!

 • Mamaa

  Redi meiltä aika syrjässä, mutta kertaalleen on tullut vierailtua ja tykkäsimme kyllä. Tunnelmaltaan sellainen rentouttavahko. Opasteet olivat edelleen tammikuussa minun makuuni hatarahkot. Olin melko varma, että joudumme housuostoksille, kun yritin kartasta selvittää reittiä vessaan viisivuotiaan hyppiessä kintut ristissä vieressä. Kartassa oli kyllä WC selkeästi merkattu, samoin kuin sijaintimme. Mutta kun entuudestaan ei ollut tuttua kiintopistettä, oli todella vaikea hahmottaa, että mitä käytävää ja mihin suuntaan pitäisi mennä. Ja yleisesti ottaen suunnistustaitoni ovat vähintään ihan ok. Ehkä orastavalla paniikilla oli osuutta asiaan, mutta muutama nuolellinen kyltti hissien/portaiden/ sen sähköisen kartan luona olisi auttanut kovasti. No ehdimme ajoissa. Ja kohtasimme mielestäni ehkä Redin lapsiperheille (toki kyllä muillekin!) tarjoaman kaikkein parhaimman: Ison, siistin, amerikkaistyylisen kauppakeskusvessan. Ihan vain sen vuoksi voisin siirtää kauppakeskusreissuni Rediin. Toivottavasti vessan siisteyteen jaksetaan panostaa jatkossakin. Nyt kun todennäköisesti löydän sinne, vaikka olisikin taas äkkihätä.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   Joo opasteissa on todellakin vielä hoidettavaa, kyllä pitäisi nimenomaan vessoihinkin ihan kerralla löytää. Oon pannu merkille että tämä on kovin suomalainen vaiva muutenkin! Kerran jos osoitetaan sulle mihin mennä niin kyllä pitäis löytää 😀 Toivotaan että fiksaavat näitä vielä paljon, koska muuten on niin kiva paikka!

 • Naapuri

  Tsekkaatko ravintoloiden sijainnin kohdilleen niin ei kukaan ainakaan tän tekstin perusteella pääse REDIssä eksyilystä motkottamaan. Foodmarket, Hanko Sushi, Classic pizza ja Makaronitehdas sijaitsevat kaikki samassa kerroksessa.

  • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

   heeeei hyvä huomio, kiitos! Ajatusvirhe! 🙂

   • Naapuri

    Näitä tulee, olisi voinut olla omani – Redin kohdalla vaan toivoo, että kaikki säätö jäisi minimiin ja asiakkaat rohkaistuisi näkemään nää hyvät puolet!
    Kiitos nopeasta reagoinnista ja ennenkaikkea osuvasta tekstistä! Redi on ihan paras: hehkutusta vielä mainittujen lisäksi Mikolatten toivebrunssille, Sesonkipuodille sekä Cinamonille lippujen hinnoista ja leffavalikoiman huikeudesta!

    • Valeäiti Näytä tarjouksen tekijä

     Hyvät lisäykset! 🙂

Tämän viestin kommentit on suljettu.